"Ρατσισμος ειναι,να εισαι στην σειρα του οαεδ και να περιμενεις 360 ευρω την ωρα,οταν ο μπροστινος σου αλλοδαπος θα παρει 580....
Ρατσισμος ειναι,να πληρωνεις 25 ευρω στα νοσοκομεια για εισαγωγη και 5 για εξεταση,ενω ο αλλοδαπος δωρεαν..
Ρατσισμος ειναι,να βαζει ο αλλοδαπος το παιδι του δωρεαν σε παιδικο σταθμο και το δικο σου να μην το δεχονται...
Ρατσισμος ειναι,να βγαζει ο αλλος 50 ευρω αφορολογητα στα φαναρια ημερησιως και εμενα να μου κραταει το 43% απο το 20αρικο...
Ρατσισμος ειναι,να κανεις συγκεντρωση για τον πεθαμενο πακιστανο λογω ιδεολογιας,την ωρα που οι συμπολιτες σου αυτοκτονουν..
Ρατσισμος ειναι,να αποκαλεις τον αλλον ρατσιστη και φασιστα,επειδη δεν μπορεσες ποτε να βρεις μια λεξη που να περιγραφει την αγαπη για την πατριδα που δεν ενιωσες ποτε..."
ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ,
ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ,
ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ,ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.

ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ !
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ !!

Τρίτη, 23 Μαρτίου 2010

30% πτώση ο τζίρος μικρομεσαίων επιχειρησεων ...

ΜΕ ΖΗΜΙΕΣ 4 ΣΤΙΣ 10 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ - ΟΙΚΟΔΟΜΗ, ΕΝΔΥΣΗ, ΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
 Μειωμένος κατά 30% ήταν ο τζίρος στις βιοτεχνίες το 2009 σε σχέση με το 2008, ενώ 4 στις 10 επιχειρήσεις έχουν ζημιές και φοβούνται ότι στο άμεσο μέλλον θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα επιβίωσης.
Τα παραπάνω είναι μερικά από τα ευρήματα έρευνας της εταιρείας Marc για λογαριασμό του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Αθήνας. Η έρευνα έγινε
το διάστημα 24 φεβρουαρίου έως 1 Μαρτίου, σε δείγμα 1.007 βιοτεχνικών επιχειρήσεων μελών του ΒΕΑ. Από τις απαντήσεις των βιοτεχνών, προκύπτει μεταξύ άλλων ότι:

**Το 85,4% των ερωτηθέντων έχει επηρεαστεί αισθητά από την οικονομική κρίση. Περισσότερο ευάλωτες εμφανίζονται οι μικρότερες επιχειρήσεις και οι επιχειρήσεις που έχουν σχέση με την οικοδομή, την ένδυση-υπόδηση, τις ηλεκτρικές συσκευές και τις εκδόσεις-εκτυπώσεις.

**Οι 9 στις 10 χαρακτηρίζουν ως κυριότερο πρόβλημα τη μείωση του τζίρου. Ο τζίρος μειώθηκε το 2009 σε σχέση με το 2008 κατά 1/3 περίπου (σε μέσους όρους), συνεχίζοντας την πτωτική πορεία που καταγράφεται από το φθινόπωρο του 2008.

**Ζημιά εμφανίζει το 37,2% του συνόλου, με μεγαλύτερη συχνότητα στις μικρότερες επιχειρήσεις.

**Το 40,6% αντιμετωπίζει δυσκολίες πληρωμής ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων.

* Το 35% καθυστερεί πληρωμές προμηθευτών.

**Το 23% δυσκολεύεται να πληρώσει έγκαιρα ενοίκια και λογαριασμούς ΔΕΚΟ.

**Το 20% δυσκολεύεται να καταβάλει εγκαίρως τους μισθούς.

**Το 12% δηλώνει ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα καθυστέρησης πληρωμών των δανείων.

**Μία στις τέσσερις επιχειρήσεις έχει πρόβλημα χρηματοδότησης από τις τράπεζες.

**Το 6% (περίπου 2.500 επιχειρήσεις) δηλώνει ότι διατρέχει σοβαρό κίνδυνο εγγραφής στον «Τειρεσία».

**Το 35% πιστεύει ότι θα χρειαστεί τραπεζική χρηματοδότηση το επόμενο 6μηνο, ενώ το 44% δηλώνει ότι είναι διατεθειμένο να δεχτεί δυσμενέστερους όρους σε σχέση με το παρελθόν. Η δυσμενής θέση των ΜΜΕ, έχει σημάνει μέχρι στιγμής την απώλεια 25.000 θέσεων εργασίας το 2009 και ισόποση μείωση το 2010.

Αναφερόμενος στην τραπεζική χρηματοδότηση των ΜΜΕ, ο παριστάμενος στην παρουσίαση βοηθός γενικός διευθυντής λιανικής της Εθνικής Τράπεζας, Ανδρέας Αθανασόπουλος, σημείωσε ότι οι αιτήσεις χρηματοδότησης είναι μειωμένες καθώς οι επιχειρήσεις αναμένουν τα νέα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ, που θα αφορούν τη χρηματοδότηση για κάλυψη οφειλών προς ασφαλιστικά ταμεία, αγορά πρώτων υλών κ.λπ. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΒΕΑ, Παύλος Ραβάνης, ζήτησε να ξεκινήσουν το γρηγορότερο δυνατόν τα προγράμματα του ΕΣΠΑ. *
Related Posts with Thumbnails