"Ρατσισμος ειναι,να εισαι στην σειρα του οαεδ και να περιμενεις 360 ευρω την ωρα,οταν ο μπροστινος σου αλλοδαπος θα παρει 580....
Ρατσισμος ειναι,να πληρωνεις 25 ευρω στα νοσοκομεια για εισαγωγη και 5 για εξεταση,ενω ο αλλοδαπος δωρεαν..
Ρατσισμος ειναι,να βαζει ο αλλοδαπος το παιδι του δωρεαν σε παιδικο σταθμο και το δικο σου να μην το δεχονται...
Ρατσισμος ειναι,να βγαζει ο αλλος 50 ευρω αφορολογητα στα φαναρια ημερησιως και εμενα να μου κραταει το 43% απο το 20αρικο...
Ρατσισμος ειναι,να κανεις συγκεντρωση για τον πεθαμενο πακιστανο λογω ιδεολογιας,την ωρα που οι συμπολιτες σου αυτοκτονουν..
Ρατσισμος ειναι,να αποκαλεις τον αλλον ρατσιστη και φασιστα,επειδη δεν μπορεσες ποτε να βρεις μια λεξη που να περιγραφει την αγαπη για την πατριδα που δεν ενιωσες ποτε..."
ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ,
ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ,
ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ,ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.

ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ !
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ !!

Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010

Τιμή για τους μαχητές του 5ου Συντάγματος στο Ύψωμα 731 (ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ)

ΤΡΙΚΑΛΑ
Πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα χθες βράδυ στο πνευματικό κέντρο του δήμου Τρικκαίων η εκδήλωση «Τιμής και Μνήμης για τους μαχητές του 5ου Συντάγματος στο Ύψωμα 731». Η εκδήλωση ξεκίνησε με υποδοχή και απονομή τιμής στην Πολεμική Σημαία του 5ου Συντάγματος. Ακολούθησαν χαιρετισμοί και ομιλίες επίσημων προσκεκλημένων και η απονομή τιμητικού μεταλλίου και τιμητικής διάκρισης στους επιζώντες πολεμιστές του έπους 1940-41. Επίσης η εκδήλωση περιελάμβανε
ακόμα απονομή τιμητικού μεταλλίου και τιμητικής διάκρισης μετά θάνατον στους απογόνους των πεσόντων Τρικαλινών στο έπος του 1940-41 όπως και την προβολή ντοκιμαντέρ.
Ο νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης αφού υπογράμμισε πως οι Τρικαλινοί μαχητές του ηρωικού 5ου Συντάγματος Πεζικού Τρικάλων από τις 9 έως τις 12 Μαρτίου του 1941 έγραψαν τις πλέον ηρωικές και ένδοξες σελίδες της νεότερης ελληνικής ιστορίας πολεμώντας με απαράμιλλη ανδρεία, με αυταπάρνηση και αυτοθυσία, στη συνέχεια πρόσθεσε:
«Ο πρώτος Έλληνας στρατιώτης που θυσιάστηκε για την πατρίδα μας είναι ο Βασίλειος Ιωάννου Τσιαβαλιάρης από την Πιαλεία, έπεσε πολεμώντας στα Ελληνοαλβανικά σύνορα στο ύψωμα Γκόλιο, στις 5.30 το πρωί της 28ης Οκτωβρίου 1940. Στα βουνά της Πίνδου έδωσε τη ζωή του για την πατρίδα, τη δεύτερη μέρα ένα άλλο Τρικαλινό παλικάρι, ο Λοχίας Νέστωρας Κων. Τζέλης από το Μεγαλοχώρι. Την ίδια μέρα έπεσε για την πατρίδα μας και ο Στρατιώτης Βασίλειος Δημ. Γαλάνης από την Αγναντιά. Την τρίτη μέρα του πολέμου, θυσιάστηκε πολεμώντας στο ύψωμα Φούρκα για την πατρίδα ο Στρατιώτης Νικόλαος Δημ. Καπλάνης, από το Διαλεχτό.
Την 1η Νοεμβρίου 1940, έπεσε ηρωικά μαχόμενος ο πρώτος Έλληνας έφεδρος αξιωματικός, ο Υπολοχαγός Ελευθέριος Χρ. Ντάσκας, από τον Πλάτανο Τρικάλων.
Τον Μάρτιο του 1941 δεκάδες Τρικαλινοί θυσιάστηκαν ηρωικά υπερασπιζόμενοι το Ύψωμα. Θλιβερό προνόμιο ο χαμός των Τρικαλινών αγωνιστών αλλά και μεγάλη τιμή για το αίμα που έδωσαν οι εκατόμβες των Τρικαλινών».
Ο νομάρχης Μαγνησίας κ. Απόστολος Παπατόλιας ο οποίος έδωσε το παρών στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους μαχητές του 5ου Συντάγματος του υψώματος 731 σε δηλώσεις του υπογράμμισε πως δικαίως η 9η Μαρτίου σύμφωνα με Φ.Ε.Κ. τιμάται κάθε χρόνο ως εθνική εορτή στα Τρίκαλα θυμίζοντας την σπουδαία εκείνη ημέρα όπου οι στρατιώτες του ΙΙ τάγματος του 5ου Συντάγματος Πεζικού με επικεφαλή τον Πουριανό Ταγματάρχη Δημήτριο Κασλά έγραψαν λαμπρές σελίδες της νεώτερης Ελλάδος, για να προσθέσει:
 «Τα Τρίκαλα ως έδρα του 5ου Συντάγματος Πεζικού σε συνδυασμό με ένα μεγάλο αριθμό στρατιωτών και αξιωματικών συνεισέφεραν τα μέγιστα στην επιτυχή έκβαση των επιχειρήσεων στο ύψωμα 731. Παράλληλα οι Καρδιτσιώτες αλλά και γενικότερα οι Θεσσαλοί έδωσαν το δικό τους στίγμα μέσα από τις τάξεις του Ιου και ΙΙου τάγματος του 5ου Συντάγματος Πεζικού Τρικάλων. Η συνεισφορά της Μαγνησίας εκτός από την συμμετοχή στρατιωτών υπήρξε μάλλον σημαδιακή διότι ο επικεφαλής των ελληνικών δυνάμεων στο ύψωμα 731 υπήρξε ο Πουριανός Ταγματάρχης Δημήτριος Κασλάς». Ο πρώην δήμαρχος Τρικάλων κ. Παπαστεργίου τόνισε πως η μέρα αυτή σηματοδοτεί ένα διπλό χρέος μας, προσθέτοντας:
 «Να γνωρίσουμε εμείς και τα παιδιά μας αυτή την ακριβή, περιούσια, σπάνια και μοναδική προσφορά, κάνοντάς την πνευματική παρακαταθήκη, συνάμα και τοπική ιστορία. Και να μνημονευτούν οι «πεσόντες». Τιμητικότερος λόγος δεν υπάρχει από αυτόν. Κατά το Σιμωνίδη το μόνο άφθαρτο μέσα στη φθορά των ανθρωπίνων είναι το εντάφιον των ηρώων. Οι νεκροί προσφέρουν μνήμη στα μνήματα και τα καταξιώνουν. Η σημερινή συγκέντρωση ας είναι μία ψυχική και πνευματική επικοινωνία με τους νεκρούς μας. Ένα μνημόσυνο προς εκείνους που άφησαν τα οστά τους, τα ιερά στα κακοτράχαλα βουνά προσδοκώντας δικαίωση».
Να σημειώσουμε με απόφαση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων στις εκδηλώσεις της 9ης Μαρτίου συμμετείχαν και οι σχολικές μονάδες του νομού. Οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες όλων των σχολείων της πόλης παρέστησαν στη δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Νικολάου και κατόπιν στην κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων στη Σ.Μ.Υ.
Related Posts with Thumbnails