"Ρατσισμος ειναι,να εισαι στην σειρα του οαεδ και να περιμενεις 360 ευρω την ωρα,οταν ο μπροστινος σου αλλοδαπος θα παρει 580....
Ρατσισμος ειναι,να πληρωνεις 25 ευρω στα νοσοκομεια για εισαγωγη και 5 για εξεταση,ενω ο αλλοδαπος δωρεαν..
Ρατσισμος ειναι,να βαζει ο αλλοδαπος το παιδι του δωρεαν σε παιδικο σταθμο και το δικο σου να μην το δεχονται...
Ρατσισμος ειναι,να βγαζει ο αλλος 50 ευρω αφορολογητα στα φαναρια ημερησιως και εμενα να μου κραταει το 43% απο το 20αρικο...
Ρατσισμος ειναι,να κανεις συγκεντρωση για τον πεθαμενο πακιστανο λογω ιδεολογιας,την ωρα που οι συμπολιτες σου αυτοκτονουν..
Ρατσισμος ειναι,να αποκαλεις τον αλλον ρατσιστη και φασιστα,επειδη δεν μπορεσες ποτε να βρεις μια λεξη που να περιγραφει την αγαπη για την πατριδα που δεν ενιωσες ποτε..."
ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ,
ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ,
ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ,ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.

ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ !
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ !!

Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2010

770.000 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ !

ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΑΝ 160.000 * ΜΟΝΟ 271.297 ΣΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ
Τους 770.000 έφτασαν οι εγγεγραμμένοι, στον ΟΑΕΔ, άνεργοι τον περασμένο μήνα εν μέσω της βαθιάς οικονομικής κρίσης, της ύφεσης στην αγορά, της δραστικής συρρίκνωσης του διαθέσιμου εισοδήματος.
Στις 28 Φεβρουαρίου, στο χαμηλότερο σημείο του έτους ως προς την (εποχική) απασχόληση, ήταν
εγγεγραμμένα στον ΟΑΕΔ 766.159 άτομα από τα οποία τα 620.329 αναζητούσαν εργασία (υπήρχαν δηλαδή και 145.830 άτομα τα οποία ήταν εγγεγραμμένα στον οργανισμό Απασχόλησης μόνο και μόνο για να πάρουν τα μόρια πρόσληψης στο Δημόσιο). Αντιστοίχως, το α'τρίμηνο του 2009, σύμφωνα με την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας -καθώς ο ΟΑΕΔ εκείνη την περίοδο φρόντιζε να μη δημοσιοποιεί, αν δεν έκρυβε, τα στοιχεία- υπήρχαν 462.300 εγγεγραμμένοι άνεργοι (πέραν όσων ήταν γραμμένοι μόνο για τους... διορισμούς). Δηλαδή, μέσα σε ένα χρόνο προσέφυγαν στον ΟΑΕΔ επιπλέον 160.000 άτομα, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων πήγαν εκεί ως πραγματικοί άνεργοι. Εξάλλου αυτό το διάστημα υποχώρησαν οι διαγωνισμοί και οι προσλήψεις στο Δημόσιο ενώ, αντιθέτως, αυξήθηκαν οι απολύσεις, τα τετραήμερα και τριήμερα απασχόλησης και τα λουκέτα.

Με βάση τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, που πλέον δίνονται στη δημοσιότητα κάθε μήνα με εντολή του νέου διοικητή του οργανισμού Η. Κικίλια, τον περασμένο μήνα οι μακροχρόνια άνεργοι (πέραν των 12 μηνών) ήταν 192.174 άτομα και αυτοί που γράφτηκαν στον ΟΑΕΔ μέσα στο τελευταίο 12μηνο ανέρχονται στις 573.985 άτομα. Δηλαδή, κάθε εργάσιμη ημέρα του 2009 προσέρχονταν στον ΟΑΕΔ 2.400 άνεργοι. Και το τελικό ισοζύγιο (εγγραφή ανέργων-πρόσληψη και διαγραφή) υπήρξε αρνητικό κατά σχεδόν 160.000 άτομα.

Από αυτό τον αριθμό μόνο οι 271.297 άνεργοι επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ.

Το πιο εντυπωσιακό είναι η μακροχρόνια... παραμονή των άεργων στις λίστες ανεργίας του ΟΑΕΔ. Από τους σχεδόν 156.000 εξ αυτών, οι 128.000 είναι εκεί πάνω από ένα χρόνο. Προς τούτο τους είχε διευκολύνει και η προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία είχε αποφασίσει πως όσοι δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν να αναλάβουν εργασία δεν υποχρεούνται σε μηνιαία, που ισχύει για όσους αναζητούν εργασία, αλλά τριμηνιαία ανανέωση της κάρτας.
enet.gr
Related Posts with Thumbnails