"Ρατσισμος ειναι,να εισαι στην σειρα του οαεδ και να περιμενεις 360 ευρω την ωρα,οταν ο μπροστινος σου αλλοδαπος θα παρει 580....
Ρατσισμος ειναι,να πληρωνεις 25 ευρω στα νοσοκομεια για εισαγωγη και 5 για εξεταση,ενω ο αλλοδαπος δωρεαν..
Ρατσισμος ειναι,να βαζει ο αλλοδαπος το παιδι του δωρεαν σε παιδικο σταθμο και το δικο σου να μην το δεχονται...
Ρατσισμος ειναι,να βγαζει ο αλλος 50 ευρω αφορολογητα στα φαναρια ημερησιως και εμενα να μου κραταει το 43% απο το 20αρικο...
Ρατσισμος ειναι,να κανεις συγκεντρωση για τον πεθαμενο πακιστανο λογω ιδεολογιας,την ωρα που οι συμπολιτες σου αυτοκτονουν..
Ρατσισμος ειναι,να αποκαλεις τον αλλον ρατσιστη και φασιστα,επειδη δεν μπορεσες ποτε να βρεις μια λεξη που να περιγραφει την αγαπη για την πατριδα που δεν ενιωσες ποτε..."
ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ,
ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ,
ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ,ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.

ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ !
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ !!

Τρίτη, 23 Μαρτίου 2010

ΟΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΟΙ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ, ΕΔΩ !

ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΦΠΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΛΑΒΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΑΤΗΡΙΩΝ

Νομαρχίας Μαγνησίας
Επιδρομή στα πορτοφόλια ανυποψίαστων πολιτών, συνιστά η υπέρογκη αύξηση της τιμής πετρελαιοειδών καυσίμων σε 17 πρατήρια του Πολεοδομικού Συγκροτήματος. Οι ιδιοκτήτες τους, χωρίς να έχουν παραλάβει νέες ποσότητες πετρελαιοειδών, αύξησαν τις τιμές λιανικής πώλησης και μάλιστα πάνω από το νέο συντελεστή φορολόγησης, που ανέβηκε από
το 19% στο 21%. Έως και τέσσερα λεπτά «καπέλο» -πλέον του ΦΠΑ- έβαλαν σε κάθε λίτρο βενζίνης, αφήνοντας τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων μισοάδεια. Η απλή αμόλυβδη έφθασε να πωλείται προς 1,529 ευρώ το λίτρο, ενώ η super αμόλυβδη, «πέταξε» στα 1,749 ευρώ το λίτρο!
Δυστυχώς, για τους καταναλωτές, οι τιμές λιανικής πώλησης των πετρελαιοειδών προϊόντων διαμορφώνονται ελεύθερα, στο πλαίσιο του ελεύθερου ανταγωνισμού και κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για αισχροκέρδεια, έστω κι αν οι τιμές «πετάξουν στα ύψη». Οι καταναλωτές όμως δικαιούνται να γνωρίζουν ποιοι πρατηριούχοι βάζουν βαθύτερα το χέρι στην τσέπη τους για κάθε λίτρο βενζίνης που εμπορεύονται…
Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων ελέγχων τιμών της Διεύθυνσης Εμπορίου της Νομαρχίας Μαγνησίας σε 45 πρατήρια υγρών καυσίμων του νομού, ο αρμόδιος αντινομάρχης, Νικόλας Ντίτορας, μίλησε με ονοματεπώνυμα.
Δεκαεπτά πρατήρια υγρών καυσίμων από το σύνολο των 45 που ελέγχθηκαν αύξησαν τις τιμές τους με την ανακοίνωση του νέου ΦΠΑ που διαμορφώνεται πλέον στο 21%. Δεν αύξησαν όμως μόνο κατά 2% τις τιμές πώλησης του λίτρου και μάλιστα χωρίς να έχουν παραλάβει νέες ποσότητες πετρελαιοειδών, αλλά έβαλαν και επιπλέον «καπέλο», τριών έως τεσσάρων λεπτών του ευρώ ανά λίτρο.
Πρόκειται για τους: Νικ. Ζαμπέτογλου (ΕΚΟ) Γρ. Λαμπράκη 44, Νικ. Αραβιάδη (ΕΛΙΝ) Λαρίσης 188, Γ. Δενελάβα (Α.Π.) Γρ. Λαμπράκη 63, Γ. Ματσροπαναγιώτη (REVOIL) Ιάσονος 138, Ν. Παναγιωτακόπουλο (ΕΛΙΝ) Πολυμέρη 120, Προκ. Παπαδόπουλο (CYCLON) Αγ. Δημητρίου 37, Δημ. Γκαγιάννη (SHELL) Ιωλκού 342, Καλλιόπη Αραβιάδου και ΣΙΑ ΕΕ (ΕΚΟ) Αθηνών 56, Ευ. Φάτση και ΥΙΟΣ ΟΕ (AVIN) Αθηνών 225, Κωνσταντία Κοντοχρήστου (ΕΛΙΝ) Λ. Ειρήνης 1, Α. και Π. Γιαννόπουλο Ο.Ε. (AVIN) Ιωλκού 157, Παρασκευή Χριστοδούλου (SHELL) Αναπαύσεως 14, Π. και Ε. Κόπανο ΟΕ (BP), Αναπαύσεως 52, Δημ. Βλάικο (ΕΚΟ) Ελλησπόντου 77, Παν. Γκαγιάννη (ΕΛΙΝ) Αθηνών 17, Γ. Μάρας (BP) Αθηνών 11 και Μιχ. Τσέργη και ΣΙΑ Ο.Ε. (SHELL) Ι. Κωλέττη 15.
Τα παραπάνω στοιχεία των πρατηρίων που προχώρησαν σε αύξηση των τιμών χωρίς να έχουν παραλάβει νέες ποσότητες καυσίμων με αυξημένο συντελεστή ΦΠΑ, θα διαβιβαστούν σύμφωνα με το Νομάρχη, στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, που είναι το μόνο αρμόδιο, να επιβάλλει έως και δύο μήνες, πλαφόν στην τιμή πώλησης των πετρελαιειδών.
Πάντως, το φαινόμενο των 17 πρατηριούχων που… γεμίζουν τα ρεζερβουάρ με το σταγονόμετρο για να εισπράξουν ευρώ με τη σέσουλα, χαρακτηρίστηκε ανησυχητικό, από το Νομάρχη Μαγνησίας, Απ. Παπατόλιας. «Το φαινόμενο μας ανησυχεί όλους και δείχνει την πορεία που φαίνεται να ακολουθεί η αγορά», είπε χαρακτηριστικά.
Σημειώνεται ότι εκτός των 17, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι πρατηριούχος, χρέωσε καταναλωτή για τη βενζίνη που έβαλε, περισσότερο κι απ’ ό,τι αναγραφόταν στην αναρτημένη πινακίδα. Ο συγκεκριμένος, τιμωρήθηκε με πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ.
Οι υπόλοιποι πρατηριούχοι, φαίνεται ότι συγκρατούν ακόμη τις τιμές λιανικής πώλησης πετρελαιοειδών, δεδομένου ότι δεν έχουν ακόμη παραλάβει καύσιμα με αυξημένο συντελεστή ΦΠΑ. Μόνο δύο, αποτελούν φωτεινό παράδειγμα, συγκρατώντας τις τιμές τους στα ίδια επίπεδα, έστω κι αν παρέλαβαν πετρελαιοειδή με συντελεστή 21%.

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΥΨΗ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ…

Δεν φθάνει όμως που οι τιμές στα πετρελαιοειδή παίρνουν την ανιούσα, πρατηριούχοι δεν φροντίζουν καν για την –εκ του νόμου- υποχρέωσή τους, να τις ανακοινώνουν στο Παρατηρητήριο Τιμών.
Όπως εξήγησε ο Νομάρχης, Απ. Παπατόλιας, βάσει της αγορανομικής διάταξης, οι πρατηριούχοι είναι υποχρεωμένοι να ανακοινώνουν τις τιμές πώλησης των καυσίμων. Οι περισσότεροι όμως δεν το κάνουν. Είτε αγνοούν τη συγκεκριμένη διάταξη, είτε δεν έχουν Διαδίκτυο για να στείλουν on line τις τιμές στο αρμόδιο Υπουργείο!
Η Νομαρχία στέλνει τελεσίγραφο. Δύο εβδομάδες είναι η προθεσμία για τη συμμόρφωση των πρατηριούχων, σε διαφορετική περίπτωση και στο πλαίσιο νέων ελέγχων, θα πέσει… πέλεκυς. «Θα κινήσουμε στις πειθαρχικές και ποινικές διαδικασίες που προβλέπει ο αγορανομικός κώδικας», είπε ο κ. Παπατόλιας.

ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ «ΠΑΓΩΣΑΝ»
Η αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ στα καύσιμα, ευτυχώς δεν προκάλεσε ακόμη αύξηση της τιμής πώλησης βασικών αγαθών.
Από ελέγχους που διενήργησε η Διεύθυνση Εμπορίου σε καταστήματα πώλησης τροφίμων στο νομό και κυρίως στα σούπερ μάρκετ, διαπιστώθηκε ότι η πλειονότητα των αγαθών διατίθεται προς πώληση στις ίδιες τιμές. «Ελάχιστα ήταν τα προϊόντα που πήραν πάνω», ανέφερε ο κ. Ντίτορας.
Related Posts with Thumbnails