"Ρατσισμος ειναι,να εισαι στην σειρα του οαεδ και να περιμενεις 360 ευρω την ωρα,οταν ο μπροστινος σου αλλοδαπος θα παρει 580....
Ρατσισμος ειναι,να πληρωνεις 25 ευρω στα νοσοκομεια για εισαγωγη και 5 για εξεταση,ενω ο αλλοδαπος δωρεαν..
Ρατσισμος ειναι,να βαζει ο αλλοδαπος το παιδι του δωρεαν σε παιδικο σταθμο και το δικο σου να μην το δεχονται...
Ρατσισμος ειναι,να βγαζει ο αλλος 50 ευρω αφορολογητα στα φαναρια ημερησιως και εμενα να μου κραταει το 43% απο το 20αρικο...
Ρατσισμος ειναι,να κανεις συγκεντρωση για τον πεθαμενο πακιστανο λογω ιδεολογιας,την ωρα που οι συμπολιτες σου αυτοκτονουν..
Ρατσισμος ειναι,να αποκαλεις τον αλλον ρατσιστη και φασιστα,επειδη δεν μπορεσες ποτε να βρεις μια λεξη που να περιγραφει την αγαπη για την πατριδα που δεν ενιωσες ποτε..."
ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ,
ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ,
ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ,ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.

ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ !
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ !!

Κυριακή, 28 Μαρτίου 2010

Σήραγγα Τεμπών του ΟΣΕ: Εικόνες επικίνδυνης αμέλειας και εγκατάλειψης, θίγουν ζητήματα ασφάλειας και υγιεινής


 «Ξέφραγο αμπέλι» η σήραγγα των Τεμπών
Σπασμένες πόρτες, εγκαταλελειμμένα υλικά, πυροσβεστήρες που έχουν να αναγομωθούν από το 2007 ή άλλοι που είναι πεσμένοι «χύμα» στους διαδρόμους των εξόδων διαφυγής, συνθέτουν την εικόνα του τούνελ των Τεμπών από όπου διέρχονται τα τρένα του ΟΣΕ.
Αυτού του ίδιου τούνελ που όταν στις 5 Ιανουαρίου είχε γίνει η γνωστή φάρσα για βόμβα, που είχε προκαλέσει γενική αναστάτωση,τόσος λόγος είχε γίνει για τον τρόπο φύλαξης και
ασφάλειάς του.
Εκείνη την ίδια περίοδο το τούνελ ήταν από μόνο του «ξέφραγο αμπέλι» και ο καθένας θα είχε τον τρόπο,εφόσον επιθυμούσε να προβεί σε οιαδήποτε ενέργεια.
Οι πόρτες που οδηγούν στη δίοδο διαφυγής, η οποία σχηματίζει ένα «S» και καταλήγει στον Πηνειό,προκειμένου να μπορούν σε περίπτωση ανάγκης να διαφύγουν οι επιβάτες, θα έπρεπε κανονικά να μπορούν να ανοίγουν αυτόματα με το πάτημα ενός κουμπιού.
Αντ’ αυτού ήταν κατεστραμμένες και σωριασμένες κάτω-κατά πάσα πιθανότητα λόγω της υψηλής ταχύτητας των αμαξοστοιχιών και λόγω κακής εφαρμογής.
Αλλά, κανείς δεν βρέθηκε να τις αποκαταστήσει με αποτέλεσμα και η ομαλή κίνηση των επιβατών προς την έξοδο να μπορούσε να εμποδιστεί αλλά και όποιοι θα επιθυμούσαν να μπουν στο τούνελ να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση, όποτε το επιθυμούν.
Οι πυροσβεστήρες, «αχρείαστοι να ‘ναι» αλλά αν ο μη γένοιτο χρειαστούν, το πιθανότερο είναι να πάθουν ...αφλογιστία, αφού έχουν να αναγομωθούν από το 2007.
Μέσα στον διάδρομο διαφυγής τα νερά λιμνάζουν, ενώ καρούλια με σύρμα έχουν εγκαταλειφθεί στο «πεζοδρόμιο» εντός της σήραγγας και ο καθένας θα μπορούσε να βάλει τη φαντασία του να δουλέψει σχετικά με το «πώς» θα μπορούσε να προκαλέσει δολιοφθορά.
Υπό τέτοιες συνθήκες είναι μάλλον περιττό να εγείρεται συζήτηση περί της ασφάλειας της σήραγγας,η οποία εξακολουθεί λογω του κλεισίματος των Τεμπών να αποτελεί τη μόνη απευθείας οδό επικοινωνίας στον άξονα του εθνικού οδικού δικτύου. Αλλά και ανεξάρτητα από αυτό είναι απαράδεκτο να παρουσιάζει μία τέτοια εικόνα «εγκατάλειψης» η οποία ανά πάσα στιγμή μπορεί να αποβεί επικίνδυνη.

Πυροσβεστήρες ...ληγμένοι και υλικά εγκαταλελειμμένα

Διαλυμένες οι πόρτες διαφυγής. Και όποιος θέλει μπαίνει...
Related Posts with Thumbnails