"Ρατσισμος ειναι,να εισαι στην σειρα του οαεδ και να περιμενεις 360 ευρω την ωρα,οταν ο μπροστινος σου αλλοδαπος θα παρει 580....
Ρατσισμος ειναι,να πληρωνεις 25 ευρω στα νοσοκομεια για εισαγωγη και 5 για εξεταση,ενω ο αλλοδαπος δωρεαν..
Ρατσισμος ειναι,να βαζει ο αλλοδαπος το παιδι του δωρεαν σε παιδικο σταθμο και το δικο σου να μην το δεχονται...
Ρατσισμος ειναι,να βγαζει ο αλλος 50 ευρω αφορολογητα στα φαναρια ημερησιως και εμενα να μου κραταει το 43% απο το 20αρικο...
Ρατσισμος ειναι,να κανεις συγκεντρωση για τον πεθαμενο πακιστανο λογω ιδεολογιας,την ωρα που οι συμπολιτες σου αυτοκτονουν..
Ρατσισμος ειναι,να αποκαλεις τον αλλον ρατσιστη και φασιστα,επειδη δεν μπορεσες ποτε να βρεις μια λεξη που να περιγραφει την αγαπη για την πατριδα που δεν ενιωσες ποτε..."
ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ,
ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ,
ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ,ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.

ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ !
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ !!

Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010

Λάρισα : Ρωμαϊκή λεωφόρος στην οδό Δήμητρας !

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΕΥΡΗΜΑ ΜΕ ΜΑΡΜΑΡΙΝΕΣ ΠΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ.
Δρόμος από τα χρόνια του Χριστού !
Αρχαίος δρόμος από μαρμάρινες πλάκες, που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις τοποθετείται στη ρωμαϊκή εποχή, είναι ένα νέο εκπληκτικό εύρημα, που «γέννησε» το ιδιωτικό οικόπεδο στη γωνία των οδών Δήμητρας και Νίκης. Το οικόπεδο έγινε γνωστό από την αποκάλυψη υπολειμμάτων της βυζαντινής οχύρωσης της Λάρισας, κατά πάσα πιθανότητα επί Ιουστινιανού, τον 6ο αιώνα. Η συνέχεια της έρευνας έβγαλε στην επιφάνεια το ρωμαϊκό δρόμο «ολοζώντανο» με τα βαθιά ίχνη (ροδιές) ακόμα από τα αρχαία τροχοφόρα! Κατά την άποψη του κ. Αθ. Τζιαφάλια είναι ένας decumanus (κύρια οδός),της Λάρισας της Ρωμαϊκής εποχής. Έχει και αυτός
πεζοδρόμια, όπως ο προηγούμενος και είναι πολυτελής για τα δεδομένα της εποχής. Για τη μοίρα που θα έχει θα αποφασίσει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ),όπως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις.
Αρχαίος δρόμος από μαρμάρινες πλάκες, που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις τοποθετείται στη ρωμαϊκή εποχή, είναι ένα νέο εκπληκτικό εύρημα, που «γέννησε» το ιδιωτικό οικόπεδο στη γωνία των οδών Δήμητρας και Νίκης. Το οικόπεδο έγινε γνωστό από την αποκάλυψη υπολειμμάτων της βυζαντινής οχύρωσης της Λάρισας, κατά πάσα πιθανότητα επί Ιουστινιανού, τον 6ο αιώνα. Η συνέχεια της έρευνας έβγαλε στην επιφάνεια το ρωμαϊκό δρόμο «ολοζώντανο» με τα βαθιά ίχνη (ροδιές) ακόμα από τα αρχαία τροχοφόρα!
Παρόμοιος είχε αποκαλυφθεί τη δεκαετία του 1970-΄80 στη γωνία των οδών Ρούσβελτ και Κύπρου. Είχε αποδοθεί περίπου στην εποχή του αυτοκράτορα Οκταβιανού Αυγούστου (63 π.Χ.- 14 μ.Χ.),δηλαδή στα χρόνια του Χριστού. Επί της αυτοκρατορίας του Οκταβιανού, άρχισε η περίφημη Pax Romana (Ρωμαϊκή ειρήνη), μια περίοδος δύο περίπου αιώνων,χωρίς σημαντικούς πολέμους. Το εύρημα εκείνο είχε θεωρηθεί τόσο σημαντικό, που οι πλάκες αποκολλήθηκαν, αριθμήθηκαν και μεταφέρθηκαν στο χώρο του υπό ανέγερση μουσείου στο Μεζούρλο, με σκοπό όταν ολοκληρωθεί να επανατοποθετηθούν επακριβώς στην είσοδό του, ως έκθεμα. Σχετικό επιστημονικό δημοσίευμα για το συγκεκριμένο εύρημα, αναλυτικό και διαφωτιστικό, υπάρχει στο βιβλίο με τα πρακτικά του συνεδρίου της Λιόν, που έγινε το 1990 και με τίτλο «Θεσσαλία- 15 χρόνια αρχαιολογικής έρευνας 1975- 1990», από την εργασία του τότε προϊσταμένου της Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων- συνταξιούχου σήμερα κ. Αθαν. Τζιαφάλια.Ο δρόμος στο οικόπεδο της οδού Νίκης είναι πανομοιότυπος, με αυτόν της οδού Ρούσβελτ, με τον ίδιο τρόπο τοποθέτησης των μαρμάρινων πλακών, και με πιο εμφανή ίχνη από τις ροδιές, που κατέσκαψαν το μάρμαρο, σχηματίζοντας δύο παράλληλες βαθιές γραμμές. Έχει δε και την ίδια κατεύθυνση από το νότο προς βορρά. Κατά την άποψη του κ. Αθ.Τζιαφάλια είναι ένας decumanus (κύρια οδός), της Λάρισας της Ρωμαϊκής εποχής. Έχει και αυτός πεζοδρόμια, όπως ο προηγούμενος και είναι πολυτελής για τα δεδομένα της επο-
χής. Για τη μοίρα που θα έχει θα αποφασίσει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), όπως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις.
Η «ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΟΛΗΣ»
Σχετικά με τα αρχαία του συγκεκριμένου οικοπέδου ο επκεφαλής της «Ταυτότητας Πόλης» κ. Γιώργος Μπαρτζώκης δήλωσε στην «Ε» ότι «εκφράζουμε τη χαρά μας για την ανάδειξη και άλλων ευρημάτων που δείχνουν την πολιτιστική ταυτότητα της πόλης και θα τη διαφυλάξουμε με οποιοδήποτε τίμημα και ζητάμε να διατηρηθεί ο δρόμος».
Related Posts with Thumbnails