"Ρατσισμος ειναι,να εισαι στην σειρα του οαεδ και να περιμενεις 360 ευρω την ωρα,οταν ο μπροστινος σου αλλοδαπος θα παρει 580....
Ρατσισμος ειναι,να πληρωνεις 25 ευρω στα νοσοκομεια για εισαγωγη και 5 για εξεταση,ενω ο αλλοδαπος δωρεαν..
Ρατσισμος ειναι,να βαζει ο αλλοδαπος το παιδι του δωρεαν σε παιδικο σταθμο και το δικο σου να μην το δεχονται...
Ρατσισμος ειναι,να βγαζει ο αλλος 50 ευρω αφορολογητα στα φαναρια ημερησιως και εμενα να μου κραταει το 43% απο το 20αρικο...
Ρατσισμος ειναι,να κανεις συγκεντρωση για τον πεθαμενο πακιστανο λογω ιδεολογιας,την ωρα που οι συμπολιτες σου αυτοκτονουν..
Ρατσισμος ειναι,να αποκαλεις τον αλλον ρατσιστη και φασιστα,επειδη δεν μπορεσες ποτε να βρεις μια λεξη που να περιγραφει την αγαπη για την πατριδα που δεν ενιωσες ποτε..."
ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ,
ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ,
ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ,ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.

ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ !
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ !!

Τρίτη, 9 Μαρτίου 2010

Εντοπίστηκε αρχαίος ναός στον Τύρναβο Λάρισας

"Στον Τύρναβο εντοπίσθηκε αρχαίος Ναός ο οποίος σύμφωνα με τους αρχαιoλόγους είναι εφάμιλος με τον Ναό του Ηφαίστου και τον Ναό του Επικουρείου Απόλλωνα. Δυστυχώς η πολιτεία εξακολουθεί να κωφεύει.Είχαν επισημάνει τα τοπικά ΜΜΕ πριν μερικούς μήνες τον κίνδυνο παράσυρσης των... αρχαιοτητων που εντοπίσθηκαν στην κοίτη του Τιταρήσιου από την ορμητικότητα των νερών. Η πολιτεία περί άλλων τυρμβάζει , παρά τις έντονες διαμαρτυρίες της Δημοτικής Αρχής. Οι εικόνες είναι από τον αρχαιολογικό χώρο"

Εντυπωσιακά  ειναι τα συμπεράσματα που έβγαλαν αρχαιολόγοι και στελέχη του υπουργείου πολιτισμου που , κατα καιρους , επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο του Τυρνάβου. Πρόκειται για ένα παρόχθιο συγκρότημα Ναών και Στοών κατα μήκος του Τιταρησίου. Η υπόθεση ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια όταν ο Δήμαρχος Τυρνάβου Χρήστος Κιτσίδης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σακης Κωστούλας , αξιοποίησαν πληροφορία που είχαν από αγρότη της περιοχής , επισκέφθηκαν τον χώρο και μετα από προσπάθειες κατάλαβαν ότι  πρόκειται για κάτι πολύ σημαντικό.

Αμέσως ενημέρωσαν την Αρχαιολογική Υπηρεσία Λάρισας στελέχη της οποίας επισκέφθηκαν αμέσως την περιοχή και εξέφρασαν την πρώτη εκτίμηση ''ότι πρόκειται για μνημεία των ελληνιστικών χρόνων '' . Δυστυχώς όμως παρά τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής το Υπουργείο Πολιτισμού , δεν ενέκρινε την απαραίτητη πίστωση για την έναρξη των ανασκαφών και όπως υποσχέθηκε θα ενταχθεί στον προυπολογισμό του 2010. Ο Δήμος Τυρνάβου συνεχίζει τις προσπάθειες για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου ενώ διακεκριμένοι επιστήμονες που επισκεφθηκαν την περιοχη αποδεχόμενοι πρόσκληση της Δημοτικής Αρχής  ανέφεραν  ότι ''πρόκειται για μνημεία Πανελλαδικής εμβέλειας , μοναδικά στο χώρο της Κεντρικής Ελλάδος'' ενώ μετά από μετρήσεις που έκαναν εξέφρασαν την βεβαιότητα ότι πρόκειται για μνημεία ''εφάμιλλα του Ναού του Ηφαίστου [ Θησείο ] , του Επικουρείου Απόλλωνα  και του Ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο''.

arxaia1Oπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δ/ντης του Υπουργείου Πολιτισμού κ.Θαν.Νακάσης ''πρόκειται για πολυ σημαντικά μνημεία , ενδεχομένως αφορούν ένα τεράστιο παρόχθιο συγκρότημα ναών και στοών κατά μήκος του Τιταρησίου και προέχει η ανασκαφική έρευνα , η διάσωση και η αναστήλωση τους. Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι εκτιμήσεις των Καθηγητών Πανεπιστημίων οι οποίοι όπως είπαν ''πρόκειται για επιμελημένη εργασία , είναι μνημεία πρώτης γραμμής , με συνδέσμους , πελεκίνους , πειόσχημους , γόμφους μεταλικούς κλπ . Ανάγονται στους Ελληνιστικούς χρόνους και είναι Δωρικού ρυθμού ενώ εντόπισαν και κτίριο Ιωνικού ρυθμού.  Με δήλωση του ο Δήμαρχος Τυρνάβου Χρήστος Κιτσίδης  τόνισε για μια ακόμη φορά την ''αμέριστη συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής προς κάθε ενέργεια της πολιτείας προκειμένου να έλθει στο φως αυτό το σπουδαίο για τον τόπο και την πατρίδα μας αρχαιολογικό μνημείο''.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι εντοπίσθηκε και αρχαία γέφυρα όπως επίσηε και ο αρχαίος δρόμος ενω ο αρχαιολογικός χώρος καλύπτει απόσταση 1,5 χιλιομετρου περίπου

Όι  οι καθηγητές πανεπιστημίων που προίστανται αρχαιολογικών ανασκαφών σε διάφορα σημεία της χώρας υποσχέθηκαν να επισκεφθούν και πάλι τον αρχαιολογικό χώρο όταν πέσουν τα νερά του ποταμού και θα ασκήσουν κάθε πίεση προς την πολιτεία για την επίσπευση της ανασκαφικής έρευνας , διάσωσης και αναστύλωσης των αρχαιολογικών ευρημάτων.
 www.tirnavosnews.gr
Related Posts with Thumbnails