"Ρατσισμος ειναι,να εισαι στην σειρα του οαεδ και να περιμενεις 360 ευρω την ωρα,οταν ο μπροστινος σου αλλοδαπος θα παρει 580....
Ρατσισμος ειναι,να πληρωνεις 25 ευρω στα νοσοκομεια για εισαγωγη και 5 για εξεταση,ενω ο αλλοδαπος δωρεαν..
Ρατσισμος ειναι,να βαζει ο αλλοδαπος το παιδι του δωρεαν σε παιδικο σταθμο και το δικο σου να μην το δεχονται...
Ρατσισμος ειναι,να βγαζει ο αλλος 50 ευρω αφορολογητα στα φαναρια ημερησιως και εμενα να μου κραταει το 43% απο το 20αρικο...
Ρατσισμος ειναι,να κανεις συγκεντρωση για τον πεθαμενο πακιστανο λογω ιδεολογιας,την ωρα που οι συμπολιτες σου αυτοκτονουν..
Ρατσισμος ειναι,να αποκαλεις τον αλλον ρατσιστη και φασιστα,επειδη δεν μπορεσες ποτε να βρεις μια λεξη που να περιγραφει την αγαπη για την πατριδα που δεν ενιωσες ποτε..."
ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ,
ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ,
ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ,ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.

ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ !
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ !!

Σάββατο, 27 Μαρτίου 2010

Μείωση των φόρων στην εκκλησία !!!

ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΗΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ

Στην φοροαπαλλαγή σε ποσοστό 50% επι των εξόδων της εκκλησίας και σε σημαντική μείωση στη φορολόγηση δωρεών και κληρονομιών συμφώνησαν -όπως φαίνεται- εκκλησία και Υπουργείο Οικονομικών, μετά απο μαραθώνιο διαβουλεύσεων. Τις αλλαγές στο φορολογικό νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί ανακοίνωσε
ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο σώμα της Ιεραρχίας που συνήλθε εκτάκτως την Παρασκευή. "Η εκκλησία ουδέποτε αρνήθηκε ούτε τώρα αρνείται να είναι αρωγός στην πολιτεία προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές δυσκολίες", αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ιεραρχίας.
Πιο συγκεκριμένα:
Την συγκρότηση επιτροπής που θα καταθέσει προτάσεις για τη φορολόγηση της Εκκλησίας, οι οποίες θα αποσταλούν στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής, αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας σε έκτακτη συνεδρίασή της, τονίζοντας μάλιστα ότι «ουδέποτε αρνήθηκε ούτε αρνείται τη φορολόγηση».
Η επιτροπή που θα συντάξει το κείμενο των προτάσεων αποτελείται από τους μητροπολίτες Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμο, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο, Ελασσώνος κ. Βασίλειο, Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο, Σύρου, Τήνου, Ανδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεο και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο.
Η Ιεραρχία τόνισε ότι η Εκκλησία ουδέποτε αρνήθηκε, ούτε και τώρα αρνείται την φορολόγηση, και μάλιστα στην σημερινή σκληρή πραγματικότητα, αλλά ανέφερε ότι «θέλει να επιτευχθεί ο τρόπος, ώστε και αρωγός στην προσπάθεια της Πολιτείας να σταθεί, και το φιλανθρωπικό της έργο να μην ζημιωθεί, και τελικά να ωφελείται ο λαός».
Επιπλέον, τόνισε, «η πρόταση για την αποδέσμευση από την Πολιτεία της εκκλησιαστικής περιουσίας, σκοπό έχει την από κοινού αξιοποίησή της, ώστε μέσω αυτής να ενισχυθεί η προσπάθεια για την ανακούφιση του λαού με συγκεκριμένα έργα διακονίας».
Η Ιεραρχία ανέφερε ότι η συνεργασία της ειδικής επιτροπής με τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας, κινείται σε καλή προοπτική και επικροτήθηκε ομόφωνα.
Η Ιερά Σύνοδος συνήλθε εκτάκτως, υπό την προεδρία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.
Μικρές διορθώσεις από το υπουργείο
Πιο ευνοϊκές διατάξεις για τη φορολόγηση δωρεών σε σχέση με τους αρχικούς σχεδιασμούς παρουσιάζει το φορολογικό νομοσχέδιο. Συγκεκριμένα, οι συντελεστές φόρου για τις δωρεές διαμορφώνονται στο 0,1% για χρηματικά ποσά και 0,5% για περιουσιακά στοιχεία (από 10% και 5% που προβλεπόταν αρχικά.
Επιβάλλεται συντελεστής φόρου 20% για τα κέρδη που προκύπτουν από εκμίσθωση ακινήτων.
Παράλληλα, δωρεές ανάμεσα σε ιερούς ναούς κ.λπ. απαλλάσσονται από τον φόρο δωρεών, ενώ θεσπίζεται ρητά απαλλαγή από τον φόρο δωρεάς αλλά και από την υποχρέωση υποβολής των δηλώσεων φόρου, δωρεών χρηματικών ποσών ή άλλων κινητών περιουσιακών στοιχείων από ανώνυμους και μη δωρητές, εφόσον οι δωρεές διοργανώνονται σε πανελλαδικό επίπεδο με την πρωτοβουλία φορέων για σκοπούς αποδειγμένα φιλανθρωπικούς.
Σε εισήγησή του, ο αρχιεπίσκοπος πρότεινε ο φόρος 20% να επιβάλλεται στα καθαρά έσοδα από τα μισθώματα, ώστε να εκπίπτουν από το ακαθάριστο όλες οι λειτουργικές και άλλες δαπάνες του κάθε εκκλησιαστικού νομικού προσώπου.
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
"Το προνομιακό καθεστώς φορολόγησης της εκκλησίας που διαμόρφωσαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ παραμένει και με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Οι φοροαπαλλαγές σε ό,τι αφορά τη γενική επιχειρηματική της δράση διευρύνονται στο πλαίσιο της γενικότερης ενίσχυσης του μεγάλου κεφαλαίου με τη μείωση των φορολογικών του συντελεστών, ενώ η φορολόγηση των εσόδων της εκκλησίας από την ακίνητη περιουσία της παραμένει προνομιακή", σχολίασε το ΚΚΕ ζητώντας την άμεση φορολόγηση με συντελεστή 45% της κερδοφορίας που προέρχεται από οποιαδήποτε μορφή επιχειρηματικής δράσης της εκκλησίας, όπως και όλων των μεγάλων επιχειρήσεων.
"Αισθανόμαστε απόλυτα δικαιωμένοι που η επιμονή μας να προσέλθουν σε διάλογο η Κυβέρνηση και η Εκκλησία έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Το τελευταίο που χρειαζόταν η χώρα αυτή την ώρα ήταν ένα νέο 1987. Πέραν τούτου αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι ο έντιμος και ειλικρινής διάλογος συμβάλει στην επίλυση όλων των προβλημάτων", τόνισε το ΛΑΟΣ.
Related Posts with Thumbnails