"Ρατσισμος ειναι,να εισαι στην σειρα του οαεδ και να περιμενεις 360 ευρω την ωρα,οταν ο μπροστινος σου αλλοδαπος θα παρει 580....
Ρατσισμος ειναι,να πληρωνεις 25 ευρω στα νοσοκομεια για εισαγωγη και 5 για εξεταση,ενω ο αλλοδαπος δωρεαν..
Ρατσισμος ειναι,να βαζει ο αλλοδαπος το παιδι του δωρεαν σε παιδικο σταθμο και το δικο σου να μην το δεχονται...
Ρατσισμος ειναι,να βγαζει ο αλλος 50 ευρω αφορολογητα στα φαναρια ημερησιως και εμενα να μου κραταει το 43% απο το 20αρικο...
Ρατσισμος ειναι,να κανεις συγκεντρωση για τον πεθαμενο πακιστανο λογω ιδεολογιας,την ωρα που οι συμπολιτες σου αυτοκτονουν..
Ρατσισμος ειναι,να αποκαλεις τον αλλον ρατσιστη και φασιστα,επειδη δεν μπορεσες ποτε να βρεις μια λεξη που να περιγραφει την αγαπη για την πατριδα που δεν ενιωσες ποτε..."
ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ,
ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ,
ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ,ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.

ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ !
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ !!

Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2010

Στο μικροσκόπιο της ΕΕ η ανάρτηση προσωπικών δεδομένων στο Facebook


Οι Αρχές Προσωπικών Δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξετάζουν κατά πόσο είναι νόμιμο για υπηρεσίες όπως το Facebook να επιτρέπουν στους χρήστες να ανεβάζουν μηνύματα, φωτογραφίες και άλλες πληροφορίες για άτομα που δεν είναι μέλη της υπηρεσίας και δεν έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους.

Οι έρευνες που έχουν ξεκινήσει στην Ελβετία και τη Γερμανία, σε συνεργασία με τις αρχές και άλλων χωρών-μελών, εξετάζουν την ουσία της διαμάχης σε υποθέσεις παραβίασης της ιδιωτικής ζωής: πόσο ευθύνονται οι υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης για το περιεχόμενο που αναρτούν οι χρήστες;

«Έχουμε γράψει στο Facebook και τους ενημερώσαμε ότι δεν τηρούν τη νομοθεσία στην Ευρώπη» δήλωσε ο Τίλο Βάιχερτ, επίτροπος Προστασίας Δεδομένων στο γερμανικό κρατίδιο του Σλέσβιγκ-Χόλσταϊν. Χαρακτήρισε μάλιστα «ανοησία» τη διαβεβαίωση του Facebook ότι εξασφαλίζει τη συγκατάθεση των μη χρηστών για τη δημοσίευση δεδομένων τους.

Με τον Γερμανό επίτροπο φαίνεται να συμφωνεί και ο επίτροπος Δεδομένων της Ελβετίας, Χανσπέτερ Τούερ, ο οποίος απαιτεί από το Facebook να εξηγήσει γιατί επιτρέπει στα μέλη του να δημοσιεύουν διευθύνσεις email, φωτογραφίες και άλλα δεδομένα για τρίτα πρόσωπα τα οποία δεν έχουν εγγραφεί μέλη.

«Απλά επιτρέπουν σε οποιονδήποτε θέλει να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία τους να δηλώνει ότι έχει τη συγκατάθεση φίλων και γνωστών» δήλωσε ο Τούερ στο Associated Press.

Οι γερμανικές και ελβετικές έρευνες βρίσκονται ακόμα σε προκαταρκτικό στάδιο και ούτως ή άλλως δεν θα είχαν άμεσες συνέπειες στη λειτουργία των κοινωνικών δικτύων σε άλλες αγορές.

Ο επίτροπος Βάιχερτ τόνισε πάντως ότι το θέμα συζητάται με τις αρμόδιες αρχές και άλλων χωρών-μελών της ΕΕ, η οποία το 200 αναγνώρισε ως θεμελιώδες δικαίωμα την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Οι δύο νέες έρευνες έρχονται λίγες εβδομάδες αφότου η ΕΕ απαίτησε από τη Google να ενημερώνει τον κόσμο πριν στείλει κάμερες να φωτογραφίζουν τους δρόμους των πόλεων για τη λειτουργία Street View των χαρτών της. Σε μια άλλη αμφιλεγόμενη υπόθεση, στελέχη της Google καταδικάστηκαν στην Ιταλία για ένα βίντεο που ανήρτησαν χρήστες και έδειχνε την κακοποίηση ενός άρρωστου αγοριού.

Διαμαρτυρίες για τον τρόπο λειτουργίας του Facebook και άλλων υπηρεσιών που φιλοξενούν υλικό των χρηστών έχουν εκφράσει και οργανώσεις για την προστασία της ιδιωτικότητας. Μια από αυτές είναι η European Digital Rights, με έδρα τις Βρυξέλλες, η οποία εκτιμά ότι ένα από τα συχνότερα παράπονα των χρηστών είναι ότι το Facebook στέλνει αυτόματα email με τα οποία προσκαλεί φίλους και γνωστούς τους να εγγραφούν κι αυτοί στην υπηρεσία.

«Ο παραλήπτης δεν ήθελε το μήνυμα, και ο αποστολέας δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι το έστειλε» σχολίασε εκπρόσωπος της οργάνωσης. «Θα έπρεπε να προσπαθήσει πολύ κανείς για να ισχυριστεί ότι υπήρχε συγκατάθεση» επισήμανε.
Related Posts with Thumbnails