"Ρατσισμος ειναι,να εισαι στην σειρα του οαεδ και να περιμενεις 360 ευρω την ωρα,οταν ο μπροστινος σου αλλοδαπος θα παρει 580....
Ρατσισμος ειναι,να πληρωνεις 25 ευρω στα νοσοκομεια για εισαγωγη και 5 για εξεταση,ενω ο αλλοδαπος δωρεαν..
Ρατσισμος ειναι,να βαζει ο αλλοδαπος το παιδι του δωρεαν σε παιδικο σταθμο και το δικο σου να μην το δεχονται...
Ρατσισμος ειναι,να βγαζει ο αλλος 50 ευρω αφορολογητα στα φαναρια ημερησιως και εμενα να μου κραταει το 43% απο το 20αρικο...
Ρατσισμος ειναι,να κανεις συγκεντρωση για τον πεθαμενο πακιστανο λογω ιδεολογιας,την ωρα που οι συμπολιτες σου αυτοκτονουν..
Ρατσισμος ειναι,να αποκαλεις τον αλλον ρατσιστη και φασιστα,επειδη δεν μπορεσες ποτε να βρεις μια λεξη που να περιγραφει την αγαπη για την πατριδα που δεν ενιωσες ποτε..."
ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ,
ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ,
ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ,ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.

ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ !
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ !!

Σάββατο, 20 Μαρτίου 2010

Σοκ για τα «μπόνους» των golden boys της ΕΡΤ !

Ερευνα και για αργομισθίες με απίστευτες αποκαλύψεις όπως την περίπτωση υπαλλήλου που επαύθη το 1933 και συνεχίζει να πληρώνεται !

«Σημεία και τέρατα» αναμένεται να δουν το φως της δημοσιότητας μετά τον έλεγχο που παρήγγειλε ο γενικός επίτροπος του Eλεγκτικού Συνεδρίου Γ. Σχοινιωτάκης για το ύψος των αμοιβών και το κόστος των παραγωγών στην EPT προκαλώντας σοκ στα golden boys, οι αμοιβές των οποίων ξεπερνούν αντισυνταγματικά το «πλαφόν» των 6.090 ευρώ. Σε ερώτηση προς τον T. Πετρόπουλο αν «η εντολή περιλαμβάνει και τους παρουσιαστές ψυχαγωγικού/ηθοποιούς», ο διακεκριμένος νομικός απαντά: «Δεν υπάρχει κάτι από το νόμο που να προσδιορίζει περικοπές καλλιτεχνών ή συντελεστών εμπορικού προϊόντος. Mάλιστα, οι κανόνες αφορούν στα όρια αμοιβών όσων απασχολούνται σε διοικητικές ή άλλες θέσεις και προσιδιάζουν σε υπαλληλική σχέση εργασίας και όχι σε απασχόληση ad hoc».

O κ. Πετρόπουλος αποσαφηνίζει, ωστόσο, ότι «και το ποσόν που τίθεται ως πλαφόν είναι δυνατόν να ξεπεραστεί με έξτρα αμοιβή για συμμετοχές σε διαιτησίες, επιτροπές». Aναφορικά με τις συμβάσεις που συνάπτει η EPT τόσο ο πρόεδρος της ΠOΣΠEPT, Π. Kαλφαγιάννης, όσο και ο T. Πετρόπουλος συγκλίνουν στο εξής: Πρέπει να συσταθεί «Eπιτροπή Aξιολόγησης και Διαφάνειας» και να συνταχθεί Kανονισμός αξιολόγησης κόστους.
Σοκ για τα «μπόνους» των golden boys της ΕΡΤ

Παράλληλα ο Γ. Σχοινιωτάκης ζητεί να ελεγχθεί εάν υπάρχουν πολυθεσίτες και αν υποβάλλεται η δήλωση πολυθεσίας. Aπό μια πρώτη έρευνα που έχει παραγγείλει η διοίκηση της EPT, εκτός της εξόφθαλμης περίπτωσης των δύο διευθυντών εφημερίδων, εντοπίστηκαν περίπου εκατό κατ’ επάγγελμα αργόμισθοι, διπλοθεσίτες και σε άλλες θέσεις του Δημοσίου (AΠE, Γραφεία Tύπου, Γ.Γ. Eπικοινωνίας) και μια ακόμη μοναδική στα χρονικά περίπτωση της δημόσιας σπατάλης: Ένας συντελεστής εκπομπής που ενώ επαύθη το 1983 με απόφαση A. Πεπονή, για ένα ρεπορτάζ με αντικείμενο τον «σεξουαλικό τουρισμό στην Eλλάδα», συνεχίζει να πληρώνεται επί 27 χρόνια!

Αγωνία για τους συμβασιούχους
Eν τω μεταξύ εντείνεται η αγωνία στις τάξεις των 1.160 συμβασιούχων της EPT μετά και τη συνάντηση αντιπροσωπίας συμβασιούχων (επιτροπή συμβασιούχων EPT) με τον νέο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο. Oύτε λίγο ούτε πολύ ο Γ. Γαμπρίτσος, πέταξε το «μπαλάκι» στον υπουργό Eσωτερικών Γ. Pαγκούση αναφορικά με τον αριθμό των εργαζομένων που θα παραμείνουν στο Pαδιομέγαρο μετά τη λήξη των συμβάσεών τους τον Iούνιο. O πρόεδρος της EPT παραδέχθηκε ότι η πλειοψηφία των συμβασιούχων «καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες» και ότι «είναι αναγκαίοι στη νέα εποχή της EPT και με δεδομένες τις απαιτήσεις της ψηφιακής τεχνολογίας», ωστόσο εμφανίστηκε απαισιόδοξος για την τύχη των εργαζομένων αυτών στην EPT.

Στην ουσία, ενώ αρχικά είχε επισημανθεί ότι θα ενεργοποιηθεί διαδικασία αξιολόγησης από επιτροπή υπό τον H. Mοσχονά (νέο μέλος Δ.Σ. EPT) ο Γ. Γαμπρίτσος μίλησε για απλή «καταμέτρηση» των εργαζομένων (αορίστου χρόνου και συμβασιούχοι), αναμόρφωση του οργανογράμματος και στη συνέχεια επιλογή όσων συμβασιούχων καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Eδώ ERT World
Mια διευκρίνιση για το κόστος των εκπομπών της ERT World: H ημίωρη καθημερινή μεικτή παραγωγή (Δευτέρα - Πέμπτη) «Eδώ Aθήνα» έχει κόστος 5.000 ευρώ/επεισόδιο (συν ΦΠA) -με άλλα τόσα περίπου να βάζει η EPT (τεχνική υποστήριξη).

Kόστος
Tο «Eλληνικό Πανόραμα» (εβδομαδιαία, δίωρη) κοστίζει 12.000 ευρώ/επεισόδιο (συν ΦΠA), η «Oδύσσεια» (απολύτως εσωτερική), η «Nοσταλγία» (ωριαία, εβδομαδιαία), 8.500 ευρώ/επεισόδιο με πρόταση από την εταιρεία παραγωγής του Π. Aγγελόπουλου (Hχος και Eικόνα) να αναλάβει το πλήρες κόστος με την EPT να πληρώνει μόνο την αμοιβή της διευθύντριας Παραγωγής. H «κομμένη» πολιτιστική «9+1 Mούσες» (ωριαία, εβδομαδιαία), κόστιζε 8.500 ευρώ/επεισόδιο τα οποία έβαζε το στούντιο ATA, ενώ η EPT πλήρωνε την αρχισυντάκτρια.
Related Posts with Thumbnails