"Ρατσισμος ειναι,να εισαι στην σειρα του οαεδ και να περιμενεις 360 ευρω την ωρα,οταν ο μπροστινος σου αλλοδαπος θα παρει 580....
Ρατσισμος ειναι,να πληρωνεις 25 ευρω στα νοσοκομεια για εισαγωγη και 5 για εξεταση,ενω ο αλλοδαπος δωρεαν..
Ρατσισμος ειναι,να βαζει ο αλλοδαπος το παιδι του δωρεαν σε παιδικο σταθμο και το δικο σου να μην το δεχονται...
Ρατσισμος ειναι,να βγαζει ο αλλος 50 ευρω αφορολογητα στα φαναρια ημερησιως και εμενα να μου κραταει το 43% απο το 20αρικο...
Ρατσισμος ειναι,να κανεις συγκεντρωση για τον πεθαμενο πακιστανο λογω ιδεολογιας,την ωρα που οι συμπολιτες σου αυτοκτονουν..
Ρατσισμος ειναι,να αποκαλεις τον αλλον ρατσιστη και φασιστα,επειδη δεν μπορεσες ποτε να βρεις μια λεξη που να περιγραφει την αγαπη για την πατριδα που δεν ενιωσες ποτε..."
ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ,
ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ,
ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ,ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.

ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ !
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ !!

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010

Εντοπίστηκαν ξεχασμένες καταθέσεις του κράτους,ύψους 52 εκατ. ευρώ !


Ξεχασμένοι ειδικοί λογαριασμοί, οι οποίοι βρέθηκαν να λιμνάζουν στην Τράπεζα της Ελλάδος από τις προηγούμενες δεκαετίες και είχαν συνολικές καταθέσεις ύψους άνω των 52 εκατ. ευρώ, εντοπίστηκαν από το υπουργείο Οικονομικών και μεταφέρθηκαν σε έξι κωδικούς του κρατικού προϋπολογισμού. Μάλιστα, στην πλειονότητά τους ήταν ανενεργοί για περισσότερα από 20 χρόνια, με κάποιους να ανάγονται στην
πρώτη μεταδικτατορική κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή.!
Σύμφωνα με την απόφαση του
υφυπουργού Οικονομικών κ. Φ.Σαχινίδη, η οποία υπεγράφη στις 19 Μαρτίου (ΦΕΚ Β΄ 424/14.10.2010), πραγματοποιήθηκε η «μεταφορά των πιστωτικών υπολοίπων που τηρούνται στην Τράπεζα της Ελλάδος στον λογαριασμό 200/1 “Ε.Δ. - Συγκέντρωση εισπράξεων και πληρωμών”, μερίδας Γραφείου Υπολόγου Συμψηφισμών (Δ24-Γ΄) για την εμφάνιση των μεταφερόμενων ποσών στα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού από το Γραφείο Συμψηφισμών στους αντίστοιχους Κ.Α. Εσόδων... καθώς και το κλείσιμο αυτών». Πίσω από την τεχνοκρατική αυτή διατύπωση δεν κρύβεται τίποτε άλλο εκτός από 144(!) ειδικούς και αδρανείς λογαριασμούς, οι περισσότεροι εκ των οποίων ανήκουν στο ίδιο το υπουργείο Οικονομικών. «Από σχετική έρευνα που έγινε, οι λογαριασμοί παραμένουν αδρανείς από δεκαετία και πλέον» σημειώνεται στα «υπόψη» της απόφασης.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει όμως η τελευταία κίνηση των εν λόγω λογαριασμών. Η παλαιότερη, η οποία ανήκει σε λογαριασμό του υπουργείου Οικονομικών, έγινε στις 10 Μαΐου 1976 (!) και φέρει την περιγραφή «Υπουργείο Συντονισμού και Πρόγραμμα Χορηγήσεων», πραγματοποιήθηκε δηλαδή επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Καραμανλή με υπουργό Συντονισμού τον Παναγιώτη Παπαληγούρα!

Τέτοιοι λογαριασμοί, αναγόμενοι στη δεκαετία του 1970 και στις κυβερνήσεις Καραμανλή και Γεωργίου Ράλλη, είναι αρκετοί καθώς φτάνουν τους 24, ήτοι το 17% του συνόλου. Στους τίτλους των περιγραφών τους ουσιαστικά καταγράφεται και η ιστορία της Μεταπολίτευσης, αφού συναντώνται ονομασίες όπως «Αποζημιώσεις προς Ελλάδα», «Αποζημιώσεις Ελλήνων Υπηκόων Διωχθέντων», «Προέγκριση διά αγοράν χρυσού» και «Προέγκριση διά αγοράν αργύρου». Ωστόσο η μερίδα του λέοντος των αδρανών λογαριασμών ανάγεται στη δεκαετία του 1980, καθώς 64 χρονολογούνται από εκείνη την περίοδο. Ακόμη, 48 λογαριασμοί βρέθηκαν ξεχασμένοι από την τελευταία δεκαετία του 20ού αιώνα, ενώ οκτώ από την περίοδο 2000-2001.

Τα χρήματα, ύψους 51.963.069,15 ευρώ, μεταφέρθηκαν σε έξι λογαριασμούς κωδικών του προϋπολογισμού. Το μεγαλύτερο όμως κομμάτι τους, που ξεπερνά τα 43 εκατ. ευρώ, εισήλθε στον ειδικό λογαριασμό «Μεταφορές ΔΙΒΕΕΤ», δηλαδή στα «Δικαιώματα Βεβαίωσης και Είσπραξης Εσόδων υπέρ Τρίτων» από όπου πιστώνονται και τα διαβόητα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων.

Ενα σεβαστό μερίδιο των χρημάτων, της τάξεως των 6,2 εκατ. ευρώ, μεταφέρθηκε στον ειδικό λογαριασμό «για τον Εφοδιασμό με καύσιμα προβληματικών περιοχών της χώρας», ενώ 1,4 εκατ. εισήλθε στον «ειδικό λογαριασμό ειδικού τέλους ασφαλιστικών κινδύνων αερομεταφορών». Επίσης, 704.328 ευρώ διοχετεύτηκαν στον «λογαριασμό εισφορών για την αρωγή των σεισμοπλήκτων», ενώ 3.186 ευρώ σε άλλον λογαριασμό ΔΙΒΕΕΤ. Στην εν λόγω απόφαση σημειώνεται το αυτονόητο που... άργησε, ότι δηλαδή «τυχόν μελλοντικές εισπράξεις υπέρ των ανωτέρω λογαριασμώνθα κατατίθενται στον λογαριασμό 200/1... και θα εμφανίζονται στα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού».

«Πρόκειται για διάφορους ειδικούς λογαριασμούς που είχαν μικροποσά και τους οποίους οι διαχειριστικοί φορείς τους προφανώς δεν παρακολουθούσαν ποτέ. Πάντοτε υπήρχαν τέτοιοι λογαριασμοί. Ουσιαστικά μεταφέρονται στον προϋπολογισμό ως έσοδα, επιτυγχάνοντας την πλασματική αύξησή τους. Μακάρι όμωςνα ήταν το πρόβλημα της χώρας αυτό» σχολιάζει μιλώντας προς «Το Βήμα» παλαίμαχος πολιτικός.
tovima.gr
Related Posts with Thumbnails