"Ρατσισμος ειναι,να εισαι στην σειρα του οαεδ και να περιμενεις 360 ευρω την ωρα,οταν ο μπροστινος σου αλλοδαπος θα παρει 580....
Ρατσισμος ειναι,να πληρωνεις 25 ευρω στα νοσοκομεια για εισαγωγη και 5 για εξεταση,ενω ο αλλοδαπος δωρεαν..
Ρατσισμος ειναι,να βαζει ο αλλοδαπος το παιδι του δωρεαν σε παιδικο σταθμο και το δικο σου να μην το δεχονται...
Ρατσισμος ειναι,να βγαζει ο αλλος 50 ευρω αφορολογητα στα φαναρια ημερησιως και εμενα να μου κραταει το 43% απο το 20αρικο...
Ρατσισμος ειναι,να κανεις συγκεντρωση για τον πεθαμενο πακιστανο λογω ιδεολογιας,την ωρα που οι συμπολιτες σου αυτοκτονουν..
Ρατσισμος ειναι,να αποκαλεις τον αλλον ρατσιστη και φασιστα,επειδη δεν μπορεσες ποτε να βρεις μια λεξη που να περιγραφει την αγαπη για την πατριδα που δεν ενιωσες ποτε..."
ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ,
ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ,
ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ,ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.

ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ !
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ !!

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010

Έχεις 590 ευρώ ? Άνοιξε εταιρία,μέσα σε μια ημέρα !

Σε μία ημέρα και μόλις με 590 ευρώ κόστος θα είναι δυνατή η ίδρυση μιας επιχείρησης (ΕΠΕ) στην Ελλάδα από τον Ιούνιο. Ο ενδιαφερόμενος θα γλιτώνει έτσι γραφειοκρατικά εμπόδια που απαιτούν σήμερα έως και 38 ημέρες και το 72% του κόστους (σήμερα είναι 1.900 ευρώ για την ίδρυση ΕΠΕ).

Οι διαδικασίες-εξπρές για την ίδρυση επιχειρήσεων στη χώρα μας προβλέπονται από νομοσχέδιο που εισήγαγε και ενεκρίθη στο
χθεσινό υπουργικό συμβούλιο η Επί της Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας υπουργός, Λούκα Κατσέλη.

Στο υπουργείο εκτιμούν πως πέραν των άλλων θα χτυπηθεί έως έναν βαθμό και το... γρηγορόσημο, καθώς με το νομοθέτημα:
Ιδρυση εταιρειών σε μία μόνο μέρα και με 590 ευρώ

Μειώνεται η πιθανότητα εμφάνισης φαινομένων διαφθοράς για την επιτάχυνση των πολύπλοκων διαδικασιών της υπάρχουσας διαδικασίας ίδρυσης και αυξάνεται η διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος με τις αποτελεσματικότερες μορφές ελέγχου που εισάγονται. Η Λούκα Κατσέλη θέτει ως πρωταρχικό στόχο του νομοσχεδίου με τη θέσπιση υπηρεσίας μιας στάσης (one stop shops) στην ίδρυση όλων των μορφών των εταιρειών (ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ και ΑΕ) την απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών σύστασης και λειτουργίας των εταιρειών στη χώρα μας, με την ελαχιστοποίηση των ενεργειών που απαιτούνται.

Επιτυγχάνονται έτσι η εξοικονόμηση χρόνου και κόστους για τις ιδρυόμενες επιχειρήσεις και η εξοικονόμηση του διοικητικού κόστους για τη δημόσια διοίκηση.

Τόνωση αγοράς
Εξάλλου για την τόνωση της αγοράς το υπουργείο Οικονομίας προχώρησε στην αναμόρφωση δύο προγραμμάτων «πράσινης» ανάπτυξης του ΕΣΠΑ, συνολικού προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται, ειδικότητα, για τα προγράμματα «Πράσινη Επιχείρηση 2010» και «Πράσινες υποδομές 2010», με προϋπολογισμό 30 εκατ. ευρώ έκαστο, τα οποία εντάσσονται στο «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα 2007-2013».

Θα κερδίσει 97 θέσεις
Η Ελλάδα στις 43 πιο ευέλικτες οικονομίες

Στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας στοχεύει, εκτός των άλλων, το νομοσχέδιο εκτιμά η Λούκα Κατσέλη και άρα την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων.

Συγκεκριμένα, με τη νέα διαδικασία προκύπτει σημαντική βελτίωση της κατάταξης της θέσης της χώρας στον δείκτη starting a business από τη θέση 140 το 2009, η χώρα μας θα κερδίσει 97 θέσεις και θα βρεθεί μέσα στις 43 πιο ευέλικτες οικονομίες. Η νέα διαδικασία ίδρυσης ανεβάζει τη χώρα στην παγκόσμια ανταγωνιστικότητα από τη θέση 109 στη θέση 90.

Στόχος η ίδρυση όλων των επιχειρήσεων με «ένα βήμα»
Δίκτυο εξυπηρέτησης σε Επιμελητήρια - ΚΕΠ

Στόχος είναι να ιδρύονται όλες οι επιχειρήσεις σε ένα βήμα και μία ημέρα. Γι’ αυτόν τον λόγο συγκροτείται «δίκτυο εξυπηρέτησης» που αποτελείται από τα 100 καταστήματα και υποκαταστήματα των επιμελητηρίων, που συμπληρώνεται από επιλεγμένα ΚΕΠ για την εξυπηρέτηση των μικρότερων δήμων και τους 3.200 συμβολαιογράφους της χώρας.

Για την ίδρυση των ΟΕ και ΕΕ, που δεν απαιτείται συμβολαιογραφικό έγγραφο, ως υπηρεσίες μιας στάσης, θεσπίζονται τα επιμελητήρια και επιλεγμένα ΚΕΠ. Για τις ΕΠΕ και τις ΑΕ, που απαιτείται συμβολαιογραφικό έγγραφο, ως υπηρεσία μιας στάσης θεσπίζεται ο συμβολαιογράφος. Οι υπηρεσίες μιας στάσης αναλαμβάνουν να κάνουν όλες τις εργασίες για να δώσουν νομική οντότητα και οικονομική ταυτότητα στις ιδρυόμενες επιχειρήσεις:

1) Εισπράττουν το ενιαίο τέλος, που αντικαθιστά όλα τα επιμέρους τέλη που ισχύουν σήμερα.

2) Συνδέονται με το ηλεκτρονικό Γενικό Επιχειρηματικό Μητρώο (ΓΕΜΗ), καταχωρίζουν την επωνυμία και εγγράφουν την επιχείρηση σε αντικατάσταση της δημοσίευσης στο Πρωτοδικείο, στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών και στο ΦΕΚ.

3) Συνδέονται ηλεκτρονικά με τους ασφαλιστικούς φορείς για εγγραφή, χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας των εταίρων και χορήγηση ΑΜΚΑ της επιχείρησης.

4) Συνδέονται με το TAXIS για την έκδοση ΑΦΜ.

εθνος
Related Posts with Thumbnails