"Ρατσισμος ειναι,να εισαι στην σειρα του οαεδ και να περιμενεις 360 ευρω την ωρα,οταν ο μπροστινος σου αλλοδαπος θα παρει 580....
Ρατσισμος ειναι,να πληρωνεις 25 ευρω στα νοσοκομεια για εισαγωγη και 5 για εξεταση,ενω ο αλλοδαπος δωρεαν..
Ρατσισμος ειναι,να βαζει ο αλλοδαπος το παιδι του δωρεαν σε παιδικο σταθμο και το δικο σου να μην το δεχονται...
Ρατσισμος ειναι,να βγαζει ο αλλος 50 ευρω αφορολογητα στα φαναρια ημερησιως και εμενα να μου κραταει το 43% απο το 20αρικο...
Ρατσισμος ειναι,να κανεις συγκεντρωση για τον πεθαμενο πακιστανο λογω ιδεολογιας,την ωρα που οι συμπολιτες σου αυτοκτονουν..
Ρατσισμος ειναι,να αποκαλεις τον αλλον ρατσιστη και φασιστα,επειδη δεν μπορεσες ποτε να βρεις μια λεξη που να περιγραφει την αγαπη για την πατριδα που δεν ενιωσες ποτε..."
ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ,
ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ,
ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ,ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.

ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ !
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ !!

Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010

Μέτρα-ΣΟΚ για μισθούς και συντάξεις !! Ποιά ειναι ...

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ 13ου και 14ου ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΥΞΗΣΗ ΦΠΑ, ΠΑΓΩΜΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΙΣΩΣΗ ΟΡΙΩΝ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ
«Είναι επώδυνα τα μέτρα, αλλά άλλοι αποφασίζουν» (!), φέρεται να δήλωσε ο πρωθυπουργός.
Σε πρωτοφανή μέτρα, που κατεδαφίζουν το βιοτικό επίπεδο του Έλληνα και γυρνούν τη χώρα στη δεκαετία του ’50, προχωρεί η
κυβέρνηση σε αντάλλαγμα των δανείων ύψους 140 δισ. ευρώ από την τρόικα ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ. Όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν ότι τα μέτρα οδηγούν σε βαθύτατη ύφεση της οικονομίας, έκρηξη της ανεργίας και εκτίναξη της φτώχειας, ενώ είναι εμφανές ότι το βάρος πέφτει για ακόμη μια φορά στους πλέον αδύναμους και ιδίως τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.
Για τα μέτρα, που θα ανακοινωθούν το αργότερο έως την Κυριακή και θα ισχύσουν από τον Ιούνιο, προϊδέασε χθες ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου τους επικεφαλής των παραγωγικών και κοινωνικών φορέων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τους είπε ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε:

-Νέα αύξηση του ΦΠΑ κατά 2% με τον ανώτατο συντελεστή να διαμορφώνεται στο 23%,το μεσαίο συντελεστή στο 12% από 10% και τον κατώτατο στο 7% από 5%. Πιθανολογείται η αύξηση στους χαμηλούς συντελεστές να περιοριστεί στο 1%. Βέβαιη φέρεται όμως η μετάταξη προϊόντων και υπηρεσιών από τους χαμηλούς συντελεστές στον υψηλότερο. Πιθανολογείται, όμως, στο μέλλον και νέα αύξηση του ΦΠΑ κατά 2% ώστε να φθάσει ο ανώτατος συντελεστής το 25%.

-Αύξηση κατά 10% του ΕΦΚ στα καύσιμα, τα ποτά και τα τσιγάρα (υπενθυμίζεται ότι μετά την πρόσφατη αύξηση η τιμή των τσιγάρων έχει φθάσει στα 3,80 ευρώ, η τιμή της αμόλυβδης έχει υπερβεί το 1,50 ευρώ και τα ποτά έχουν πάρει «καπέλο» πάνω από δυο ευρώ).

-Κατάργηση 13ου και 14ου μισθού στον δημόσιο τομέα.

-Κατάργηση 13ης και 14ης σύνταξης για συνταξιούχους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα – πιθανή η εξαίρεση χαμηλοσυνταξιούχων.

-Επιβολή ΛΑΦΚΑ στις συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ (ακούγεται ότι το ποσοστό μπορεί να φθάσει έως και το 15%).

-Μείωση του κονδυλίου που διατίθεται για συντάξεις κατά 1 δισ. ευρώ ετησίως.

-Πάγωμα των προσλήψεων στο Δημόσιο για άλλα δύο ή τρία χρόνια – πιθανόν με εξαιρέσεις σε ευαίσθητους τομείς.

-Πάγωμα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα με νομοθετική ρύθμιση – ενδεχομένως για τρία χρόνια.

-Πιθανή ενσωμάτωση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα στους μισθούς ως επίδομα παραγωγικότητας (δεν είναι βέβαιο όμως με ποια κριτήρια και σε ποιους θα δίδεται).

-Αύξηση του ορίου απολύσεων στο 4% (από 2% σήμερα) για επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 20 εργαζόμενους.

-Μείωση της αποζημίωσης απόλυσης – σίγουρα κατά 20%, πιθανόν έως και 50%.

-Κατάργηση του Οργανισμού Διαιτησίας.

-Δυνατότητα πρόσληψης στον ιδιωτικό τομέα με αποδοχές μικρότερες της συλλογικής σύμβασης.

-Εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στον δημόσιο τομέα από τον Ιούνιο.

-Επίσπευση των αλλαγών στο ασφαλιστικό.

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι τα φώτα της δημοσιότητας φεύγουν από την κυβέρνηση και πέφτουν πλέον στους κοινωνικούς φορείς για το αν αποδεκτούν ή όχι τα μέτρα.
 
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ
Το περιεχόμενο του πακέτου μέτρων σκιαγραφούν πάντως με δήλωσή τους ο Γ.Γαβρίλης, αντιπρόεδρος της ΓΣΕΕ, και ο Ηλ.Βρεττάκος, αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, μέλη της Αυτόνομης Παρέμβασης: «Η κυβέρνηση, το ΔΝΤ και η ΕΕ σφαγιάζουν τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά μας για το κεφάλαιο και τις αγορές. Καταργούν τον 14ο και 13ο μισθό στο Δημόσιο καθώς και την 14η και 13η σύνταξη για όλους τους συνταξιούχους, παγώνουν τους μισθούς του Δημοσίου για τα επόμενα 3 χρόνια, προωθούν την κατάργηση του 14ου και 13ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα και τους μετατρέπουν σε επίδομα παραγωγικότητας, καταργούν τις Συλλογικές Διαπραγματεύσεις, αυξάνουν εκ νέου το ΦΠΑ και το φόρο στα καύσιμα, αυξάνουν το ποσοστό των απολύσεων στο 4% στον Ιδιωτικό τομέα, περιορίζουν τις αποζημιώσεις για τις απολύσεις στον Ιδιωτικό τομέα.Τα παραπάνω μέτρα οδηγούν τους εργαζόμενους και την κοινωνία σε φτώχια και εξαθλίωση.Οι εργαζόμενοι, η ελληνική κοινωνία πρέπει να βγούν στο δρόμο αναφέρουν.
*Οι παραγωγικές και κοινωνικές δυνάμεις της χώρας πρέπει να αθροίσουν δυνάμεις για να λυθούν τα προβλήματα, δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΚΕ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου. Ερωτηθείς για τον ιδιωτικό τομέα, ο κ. Πολυζωγόπουλος είπε ότι αυτός έχει τους δικούς του κανόνες, όμως πρέπει να υπάρχει, να υποστηρίζεται και να αυξάνεται για να απορροφά και την ανεργία.
Σε ό,τι αφορά τις «κόκκινες γραμμές» ο πρόεδρος της ΟΚΕ είπε ότι πρέπει να υπάρχει ένας ελάχιστος κοινωνικός παρονομαστής, ώστε να μην αυξάνεται η φτώχεια.
*Εξαιρετικά προβληματισμένος ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι «πήραμε μία γεύση από τα σκληρά μέτρα που έρχονται».
Ερωτηθείς αν φοβάται κοινωνική αναταραχή, απάντησε ότι αυτή ήδη υπάρχει και πρόσθεσε ότι στις συνομιλίες του με την τρόικα τους ανέφερε την ελληνική παροιμία οτι όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες.
*Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος δήλωσε ότι «βρισκόμαστε μπροστά στην πιο άγρια, απροκάλυπτη και άδικη επίθεση, που εξαθλιώνει τη ζωή μισθωτών, συνταξιούχων και ανέργων». Τόνισε ότι η απάντηση θα δοθεί τώρα στο δρόμο, ενώ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση κάτω από τέτοιες εξελίξεις οφείλει άμεσα να αναλογιστεί τις ιστορικές της ευθύνες για την χωρίς προηγούμενο αντικοινωνική πολιτική.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Ηλιάδης: «Βρισκόμαστε μπροστά σε μια τελειωμένη ιστορία που συζητήθηκε ερήμην, τουλάχιστον των εργαζομένων του Δημοσίου και βγαίνει μια απόφαση, που έρχεται να επιδεινώσει τη ζωή των εργαζομένων και των συνταξιούχων».
Η περικοπή του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης, το επί τρία χρόνια πάγωμα των μισθών, η αλλαγή των συντελεστών των έμμεσων φόρων και όλα όσα δεν έχουν ανακοινωθεί, έρχονται να επιβαρύνουν ακραία τη ζωή των πολιτών και μάλιστα μονόπλευρα, είπε.
ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος είπε ότι ο τόπος μας έχει δυνατότητες και αυτή τη στιγμή πρυτανεύει η κοινωνική σύμπνοια και η πολιτική ευθύνη.
Υπάρχει ένα επαρκές δίχτυ ασφαλείας για τα επόμενα τρία έως τέσσερα χρόνια, που δυστυχώς πρέπει να πληρώσουμε πολύ ακριβά και με σκληρά μέτρα, δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος.
O ίδιος συμπλήρωσε ότι κάθε σκέψη μετακύλησης του κόστους στα προϊόντα, μέσω της αύξησης του ΦΠΑ, είναι ανεδαφική, ενώ αντιτάχθηκε στην περικοπή του 13ου και 14ου μισθού, προσθέτοντας ωστόσο, ότι έχουμε την αίσθηση πως δεν θα φτάσουμε ως εκεί.
Τα μέτρα είναι σκληρά, αλλά πρέπει να το παλέψουμε, δήλωσε ο Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η χώρα θα πρέπει να δημιουργήσει ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, το οποίο δεν θα πραγματοποιηθεί από τη μια μέρα στην άλλη, ενώ τόνισε ότι πρέπει να εκμεταλλευθούμε στο έπακρο το μεταβατικό στάδιο.
Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Κορκίδης είπε ότι δεν είναι δυνατόν να πούμε «ναι» στην αύξηση του ΦΠΑ, ο οποίος ήδη έχει αυξηθεί στο προηγούμενο διάστημα.
Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Νίκος Αγγελόπουλος τόνισε την ανάγκη η χώρα να βγει από τη δύσκολη θέση. «Πρέπει να πολεμήσουμε, δυνατότητες υπάρχουν, πρέπει να στηρίζουμε την κυβέρνηση, αυτήν έχουμε τώρα, δεν είναι θέμα πολιτικών και κομματικών αντιπαραθέσεων, είναι εθνικός στόχος».
Σε σχετική ερώτηση για το αν πρέπει να στηριχθούν νέα επώδυνα μέτρα, ο κ. Αγγελόπουλος είπε ότι πρέπει να στηριχθούν ακόμα και τα επώδυνα μέτρα: «Όλοι πολίτες και πολιτικοί είμαστε συνυπεύθυνοι,» αποφεύγοντας ωστόσο, να τοποθετηθεί για συγκεκριμένα μέτρα.
Related Posts with Thumbnails