"Ρατσισμος ειναι,να εισαι στην σειρα του οαεδ και να περιμενεις 360 ευρω την ωρα,οταν ο μπροστινος σου αλλοδαπος θα παρει 580....
Ρατσισμος ειναι,να πληρωνεις 25 ευρω στα νοσοκομεια για εισαγωγη και 5 για εξεταση,ενω ο αλλοδαπος δωρεαν..
Ρατσισμος ειναι,να βαζει ο αλλοδαπος το παιδι του δωρεαν σε παιδικο σταθμο και το δικο σου να μην το δεχονται...
Ρατσισμος ειναι,να βγαζει ο αλλος 50 ευρω αφορολογητα στα φαναρια ημερησιως και εμενα να μου κραταει το 43% απο το 20αρικο...
Ρατσισμος ειναι,να κανεις συγκεντρωση για τον πεθαμενο πακιστανο λογω ιδεολογιας,την ωρα που οι συμπολιτες σου αυτοκτονουν..
Ρατσισμος ειναι,να αποκαλεις τον αλλον ρατσιστη και φασιστα,επειδη δεν μπορεσες ποτε να βρεις μια λεξη που να περιγραφει την αγαπη για την πατριδα που δεν ενιωσες ποτε..."
ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ,
ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ,
ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ,ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.

ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ !
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ !!

Δευτέρα, 19 Απριλίου 2010

Η ηφαιστειακή τέφρα θα αλλάξει το κλίμα του πλανήτη?

Φόβους ότι η ηφαιστειακή τέφρα θα αλλάξει το κλίμα όχι απλά τους επόμενους μήνες αλλά ίσως και τα προσεχή χρόνια εκφράζουν επιστήμονες, αναφορικά με τις επιπτώσεις που θα έχει  η σκόνη από το ηφαίστειο Εϊαφιαλαϊόκουλ της Ισλανδίας.
Όπως υπενθυμίζουν, το βαρύ πέπλο στάχτης από την έκρηξη του
Πινατούμπο το 1991 απορρόφησε ένα μέρος ηλιακής ακτινοβολίας, με αποτέλεσμα να ρίξει τη μέση θερμοκρασία της γης κατά ένα βαθμό τα δύο χρόνια που ακολούθησαν της έκρηξης. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι εκείνη ήταν η πιο ισχυρή έκρηξη ηφαιστείου τον 20ο αιώνα, κατά την οποία εκτινάχθηκε στάχτη σε ύψος 30χλμ και διένυσε απόσταση 8.000χλμ, ως τις ακτές της Αφρικής.

Ακόμα εντονότερη ήταν η κλιματική επίδραση από την έκρηξη του ηφαιστείου Ταμπόρα στην Ινδονησία το 1815, η οποία θεωρείται η ισχυρότερη που έχει καταγραφεί στα χρονικά. Μάλιστα, η χρονιά που ακολούθησε την έκρηξη χαρακτηρίστηκε ως «η χρονιά χωρίς καλοκαίρι».

Καθησυχαστικοί είναι οι επιστήμονες για την υγεία των ανθρώπων. Ωστόσο οι πνευμονολόγοι συμβουλεύουν του πολίτες που έχουν άσθμα να παραμείνουν σπίτι σε περίπτωση που φτάσει στους ελληνικούς ουρανούς.

Όσο το νέφος παραμένει ψηλά στον αέρα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σημειώνει ότι «μειώνεται ο κίνδυνος να παρατηρηθούν επιπτώσεις σε ό,τι αφορά την υγεία των ανθρώπων». Ωστόσο, επειδή σε ποσοστό 25% τα μικροσωματίδια είναι μικρότερα από 10 μικρογραμμάρια, αν η τέφρα κατακαθίσει, τότε ενδέχεται να υπάρξουν αναπνευστικά προβλήματα, καθώς «είναι πιο επικίνδυνα τα τόσο μικρά σωματίδια γιατί διαπερνούν σε μεγαλύτερο μέρος του πνεύμονα».

Πάντως, επειδή ως χώρα απέχουμε πολύ από την Ισλανδία, η όποια στάχτη φτάσει στην Ελλάδα, αν φτάσει, δεν θα έχει την ίδια πυκνότητα με αυτήν που υπάρχει στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη. Η τέφρα από το ηφαίστειο Εϊαφιαλαϊόκουλ, που ξύπνησε μετά από 120 χρόνια, έχει φτάσει σε ύψος 11 χιλιομέτρων στην κατώτερη στρατόσφαιρα και κινείται αργά αλλά σταθερά με ταχύτητα 40χλμ την ώρα.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι η ηφαιστειακή τέφρα μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά ευεργετική για την γεωργία, καθώς όταν κατακάθεται στο έδαφος αποτελεί το καλύτερο λίπασμα...
star.gr
Related Posts with Thumbnails