"Ρατσισμος ειναι,να εισαι στην σειρα του οαεδ και να περιμενεις 360 ευρω την ωρα,οταν ο μπροστινος σου αλλοδαπος θα παρει 580....
Ρατσισμος ειναι,να πληρωνεις 25 ευρω στα νοσοκομεια για εισαγωγη και 5 για εξεταση,ενω ο αλλοδαπος δωρεαν..
Ρατσισμος ειναι,να βαζει ο αλλοδαπος το παιδι του δωρεαν σε παιδικο σταθμο και το δικο σου να μην το δεχονται...
Ρατσισμος ειναι,να βγαζει ο αλλος 50 ευρω αφορολογητα στα φαναρια ημερησιως και εμενα να μου κραταει το 43% απο το 20αρικο...
Ρατσισμος ειναι,να κανεις συγκεντρωση για τον πεθαμενο πακιστανο λογω ιδεολογιας,την ωρα που οι συμπολιτες σου αυτοκτονουν..
Ρατσισμος ειναι,να αποκαλεις τον αλλον ρατσιστη και φασιστα,επειδη δεν μπορεσες ποτε να βρεις μια λεξη που να περιγραφει την αγαπη για την πατριδα που δεν ενιωσες ποτε..."
ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ,
ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ,
ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ,ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.

ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ !
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ !!

Δευτέρα, 19 Απριλίου 2010

Γρήγορες και σκληρές ανατροπές στις συντάξεις. "Κοινωνική θύελλα"

Το κυβερνητικό σχέδιο για το Ασφαλιστικό τελεί υπό την έγκριση της Ε.Ε. και στη συνέχεια θα κατατεθεί στη Βουλή ώστε να ψηφιστεί μέσα στον Μάιο. Η Ευρωπαϊκή Ενωση πιέζει το υπουργείο Εργασίας- μαζί με την πίεση για περικοπή μισθών και στον ιδιωτικό τομέα- για σκληρότερα μέτρα και είναι πιθανό όλες οι ημερομηνίες που έχουν καθοριστεί για το νέο Ασφαλιστικό να αλλάξουν ώστε οι ανατροπές να έρθουν νωρίτερα.O νέος υπολογισμός των συντάξεων στοχεύει στην περικοπή των συντάξεων έως 30% (από 3,5% κατ΄ ανώτατο όριο σήμερα επί του εισοδήματος, που
υπολογίζονται οι εισφορές, στο 2% για κάθε χρόνο).

Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο- μεταξύ άλλων- θα προβλέπει την καθιέρωση από το 2018 της βασικής σύνταξης (περίπου 360 ευρώ με τα σημερινά δεδομένα) που θα απονέμεται με εισοδηματικά κριτήρια στα 65 (και νωρίτερα για περιπτώσεις συνταξιοδότησης με βαρέα και ανθυγιεινά και τις αναπηρικές συντάξεις), καθώς και τον υπολογισμό όλων των αναλογικών συντάξεων, επίσης από το 2018, με βάση αρχικά τις αποδοχές της 10ετίας και με πολύ χαμηλότερους, σε σχέση με ό,τι ισχύει σήμερα, συντελεστές. Το τελικό ύψος των συντελεστών θα «κλειδώσει» μέσα στις επόμενες ημέρες και, σύμφωνα με όλα τα εναλλακτικά σενάρια που μελετά το υπουργείο, θα είναι από 0,9% ή 1% για τα πρώτα 15 έτη ασφάλισης και θα κλιμακώνονται έως το 1,4% ή 1,5% για τα 35 και τα 40 χρόνια ασφάλισης, αντίστοιχα. Το σχέδιο προβλέπει τη χορήγηση δύο τμημάτων συντάξεων για όσους συνταξιοδοτηθούν το 2018: το ένα τμήμα της σύνταξης θα προκύπτει με τον σημερινό τρόπο υπολογισμού των συντάξεων (για την περίοδο ασφάλισης από το 2013 έως το 2018) και το δεύτερο με τους νέους συντελεστές (για χρόνο από 1/1/2018 και μετά). Το νέο σύστημα, ωστόσο, θα προβλέπει την καταβολή αναλογικής σύνταξης και σε όσους έχουν λίγα χρόνια ώστε να μη χάνονται οι εισφορές που έχουν πληρωθεί.

Επιστολή- φωτιά για ακόμα δυσμενέστερες ανατροπές στο Ασφαλιστικό έστειλε η Ε.Ε. στο υπουργείο Εργασίας. Επιπλέον, νωρίτερα- από το 2013  θα μπει το ψαλίδι στις υψηλές συντάξεις με ποσοστά αναπλήρωσης πάνω από 80%, όπως στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (μόνο στο πρώην ΤΕΒΕ).

Η Κομισιόν έστειλε σχετική επιστολή την περασμένη Παρασκευή στον υπουργό Εργασίας κ. Α. Λοβέρδο, όπου μεταξύ άλλων:

Διατυπώνει επιφυλάξεις για το αν θα εκπληρωθούν οι στόχοι για μείωση των δαπανών για τις συντάξεις.

Ζητεί την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67.

Ζητεί την εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών- γυναικών στο Δημόσιο (σ.σ.: μέτρο που θα γίνει με νομοθετική πρωτοβουλία του υπ. Οικονομικών).

Στην επιστολή της Κομισιόν στέλνει απάντηση εντός της εβδομάδας το υπουργείο Εργασίας με την επανάληψη της διαβεβαίωσης του υπουργού κ. Α. Λοβέρδου ότι δεν τίθεται θέμα μείωσης των μισθών- επιδομάτων στον ιδιωτικό τομέα, ενώ για την εξίσωση των ορίων ηλικίας στο Δημόσιο, το θέμα θα ρυθμιστεί εντός του Απριλίου.

Μικρότερες συντάξεις έως 30%
Με βάση τις εκτιμήσεις των στελεχών της κοινωνικής ασφάλισης, η νέα αρχιτεκτονική του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης οδηγεί σε μικρότερες έως 30% συντάξεις. Η πρώτη μείωση προέρχεται από την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων, αφού αυτός θα γίνεται στη βάση των αποδοχών αρχικά της δεκαετίας (αντί της 5ετίας που ισχύει στα περισσότερα Ταμεία) και, στην πλήρη εφαρμογή του νέου Ασφαλιστικού, ολόκληρου του εργασιακού βίου. Η δεύτερη μείωση θα αφορά όσους θα έχουν κενά ασφάλισης, λίγα έτη εργασίας και χαμηλές αποδοχές, καθώς οι συντελεστές υπολογισμού των συντάξεων θα είναι υψηλότεροι για μετά τα 35 και τα 40 έτη εργασίας.

ΝΕΑ 24ΩΡΗ πανελλαδική απεργία την Πέμπτη οργανώνει για τους δημοσίους υπαλλήλους η ΑΔΕΔΥ, ενώ έτοιμη για απεργία- για το Ασφαλιστικό- είναι και η ΓΣΕΕ. «Ούτε να σκεφτούν να τα φέρουν στη Βουλή, ακόμη και ως νομοσχέδιο. Θα ξεσηκώσουν κοινωνική θύελλα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος.

Οπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της για το Ασφαλιστικό η ΓΣΕΕ, «αν αυτές οι προτάσεις-σκέψεις και διαρροές του υπουργού Εργασίας συγκεκριμενοποιηθούν και προωθηθούν ως νομοσχέδιο στη Βουλή θα ανατρέψουν τον ίδιο τον χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, γι΄ αυτό θα αντιμετωπιστούν με δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις.

Καταδικάζουμε και απορρίπτουμε κατηγορηματικά αυτές τις ακραίες απαιτήσεις των νεοφιλελεύθερων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΔΝΤ, οι οποίες οδηγούν στην γκιλοτίνα των δραματικών περικοπών τα ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων».

Το Ασφαλιστικό θα είναι το θέμα συζήτησης που θα έχει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας με τη ΓΣΕΕ την ερχόμενη Παρασκευή.

Σημειώνεται ότι για τις 21 και 22 Απριλίου έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που ελέγχονται από το ΚΚΕ.
ΤΑ ΝΕΑ
Related Posts with Thumbnails