"Ρατσισμος ειναι,να εισαι στην σειρα του οαεδ και να περιμενεις 360 ευρω την ωρα,οταν ο μπροστινος σου αλλοδαπος θα παρει 580....
Ρατσισμος ειναι,να πληρωνεις 25 ευρω στα νοσοκομεια για εισαγωγη και 5 για εξεταση,ενω ο αλλοδαπος δωρεαν..
Ρατσισμος ειναι,να βαζει ο αλλοδαπος το παιδι του δωρεαν σε παιδικο σταθμο και το δικο σου να μην το δεχονται...
Ρατσισμος ειναι,να βγαζει ο αλλος 50 ευρω αφορολογητα στα φαναρια ημερησιως και εμενα να μου κραταει το 43% απο το 20αρικο...
Ρατσισμος ειναι,να κανεις συγκεντρωση για τον πεθαμενο πακιστανο λογω ιδεολογιας,την ωρα που οι συμπολιτες σου αυτοκτονουν..
Ρατσισμος ειναι,να αποκαλεις τον αλλον ρατσιστη και φασιστα,επειδη δεν μπορεσες ποτε να βρεις μια λεξη που να περιγραφει την αγαπη για την πατριδα που δεν ενιωσες ποτε..."
ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ,
ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ,
ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ,ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.

ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ !
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ !!

Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010

Εκστρατεία για τις παράνομες πινακίδες

ΘΑ ΞΗΛΩΘΟΥΝ, ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ
Την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε δράσεις και παρεμβάσεις, στον τομέα της οδικής ασφάλειας, ώστε να μειωθούν δραστικά τα ατυχήματα στην άσφαλτο και οι απώλειες ζωές, που φτάνουν τις 1500 κάθε χρόνο, ανακοίνωσε ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρης Ρέππας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ελλάδα κατέχει την τελευταία θέση στην Ε.Ε. των 15 στο θέμα της οδικής ασφάλειας, δηλαδή είναι πρώτη σε θύματα και από τις τελευταίες θέσεις στην Ε.Ε. των 27. "Κάθε χρόνο χάνεται μια κωμόπολη" στον ακήρυχτο πόλεμο της ασφάλτου, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ρέππας, ο οποίος εξήρε το ρόλο της τροχαίας στην περιπέτεια που περνούν οι οδηγοί με αφορμή το κλείσιμο των Τεμπών, αλλά και των ίδιων των οδηγών που είναι πιο προσεχτικοί και πειθαρχημένοι, με αποτέλεσμα σε μικρότερο δρόμο και μεγάλο όγκο οχημάτων να μην έχουν σημειωθεί σοβαρά ατυχήματα.
Στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στην οποία ήταν παρόντες οι δύο υφυπουργοί του ΥΥΜΔ κύριοι Νίκος Σηφουνάκης και Γιάννης Μπαγκριώτης, καθώς και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας, ανακοινώθηκε ότι στο πλαίσιο υλοποίησης απόφασης του υπουργικού συμβουλίου, που ελήφθη τον περασμένο Δεκέμβριο, ύστερα από παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου εκπονείται μελέτη για παρεμβάσεις σε όλο το οδικό δίκτυο, δηλαδή σε συνολικό μήκος περίπου 10.000 χιλιομέτρων, ή όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά σε περίπου 150 χιλιόμετρα δικτύου ανά Νομό. Το συνολικό κόστος θα ξεπεράσει τα 500 εκατομμύρια ευρώ.
Οι παρεμβάσεις αυτές χωρίζονται σε δύο σκέλη. Τις θεσμικές και τις πρακτικές.
Στις θεσμικές περιλαμβάνονται:
- Η ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας 2008/96 για τη διαχείριση της οδικής ασφάλειας.
- Η εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου για την οδική ασφάλεια, της περιόδου 2011 - 2020. Το σχέδιο αυτό θα περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενότητες:
- Η εκπόνηση πρότυπων οδηγιών, σχεδιασμού μέτρων οδικής ασφάλειας.
Στο σκέλος των πρακτικών παρεμβάσεων περιλαμβάνονται 4 ενότητες που αφορούν τους κόμβους στις οδικές αρτηρίες, τα υδραυλικά των οδών, την οριζόντια και κάθετη σήμανση και τις βελτιώσεις των γεωμετρικών χαρακτηριστικών στις οδικές αρτηρίες. Η επιλογή των τμημάτων των οδικών αρτηριών που απαιτούνται παρεμβάσεις θα γίνει σε συνεργασία με τους Γενικούς Γραμματείς των Περιφερειών. Θα απαιτηθούν συνολικά 15 μελέτες οι οποίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο 2010, ενώ οι εργασίες θα αρχίσουν το αργότερο σε 1 χρόνο από σήμερα, δηλαδή στις αρχές του 2011.
Για την Αττική ο κ. Ρέππας ανακοίνωσε την κατασκευή 20 πεζογεφυρών σε κρίσιμα σημεία από άποψη επικινδυνότητας για τους πεζούς. Ειδικά για την πεζογέφυρα στην Κηφισίας που έχασε τη ζωή του ένας 15χρονος μαθητής, είπε ότι είναι έτοιμη η αρχιτεκτονική και στατική μελέτη και το έργο θα έχει ολοκληρωθεί το Φεβρουάριο του 2011.
ΞΗΛΩΜΑ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ
Στο ξήλωμα όλων τα παράνομων διαφημιστικών πινακίδων που βρίσκονται διάσπαρτες στους δρόμους της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων και τις οποίες ο Δημήτρης Ρέππας, χαρακτήρισε "αντιαισθητικό και επικίνδυνο τσουνάμι, προχωράει το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, σε συνεργασία με την τροχαία και τις Νομαρχίες.
Η αρχή, όπως ανακοινώθηκε, θα γίνει την μεταπροσεχή Δευτέρα, 26 Απριλίου, από τη Λεωφόρο Κηφισίας και η επιχείρηση θα συνεχιστεί στη Μαραθώνια διαδρομή, καθώς τον προσεχή Οκτώβριο, η χώρα μας διοργανώνει τον 28-0 κλασσικό Μαραθώνιο.
Ο υπουργός ΥΥΜΔ, αφού τόνισε ότι οι χιλιάδες διαφημιστικές πινακίδες που κατακλύζουν τον ελεύθερο χώρο που μας ανήκει και οποίες σε ποσοστό πάνω από 80% είναι παράνομες, εγκυμονούν κινδύνους για τους οδηγούς και για τους πεζούς, με τραγικές συνέπειες, ανακοίνωσε την αποφασιστική βούληση της κυβέρνησης να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα αυτό που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία.
Από την πλευρά του ο υφυπουργός ΥΜΔ κ. Σηφουνάκης, τόνισε ότι οι παράνομες διαφημιστικές πινακίδες ευθύνονται και για θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα και ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ένα νέο θεσμικό πλαίσιο για την τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων.
Όπως προκύπτει από όσα διατυπώθηκαν στη συνέντευξη τύπου, οι ενδιαφερόμενοι έχουν περιθώριο 5 ημερών να προχωρήσουν στο ξήλωμα των πινακίδων τους, γιατί διαφορετικά το έργο αυτό θα αναλάβει μικτό συνεργείο, το οποίο θα πληρωθεί από τους διαφημιζόμενους.
Παράλληλα θα εφαρμοστεί στο ακέραιο ο νόμος και οι αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας. Στην περίπτωση αυτή θα την "πατήσει" τόσο ο διαφημιστής όσο και ο διαφημιζόμενος, καθώς οι κατασκευές είναι παράνομες, όπως επίσης και ο χώρος διαφήμισης.
Ήδη στο υπουργείο ΥΜΔ λειτουργεί ιστοσελίδα στη διεύθυνση www.illegalsignw.gov.gr, στην οποία οι πολίτες μπορούν να δηλώνουν πινακίδες που κατά τη γνώμη του είναι παράνομες, είναι αντικαλαισθητικές και επικίνδυνες.
Η ηγεσία του ΥΥΜΔ κάλεσε τους πολίτες να ευαισθητοποιηθούν και να συμμετάσχουν ενεργά στην εκστρατεία αυτή.
Related Posts with Thumbnails