"Ρατσισμος ειναι,να εισαι στην σειρα του οαεδ και να περιμενεις 360 ευρω την ωρα,οταν ο μπροστινος σου αλλοδαπος θα παρει 580....
Ρατσισμος ειναι,να πληρωνεις 25 ευρω στα νοσοκομεια για εισαγωγη και 5 για εξεταση,ενω ο αλλοδαπος δωρεαν..
Ρατσισμος ειναι,να βαζει ο αλλοδαπος το παιδι του δωρεαν σε παιδικο σταθμο και το δικο σου να μην το δεχονται...
Ρατσισμος ειναι,να βγαζει ο αλλος 50 ευρω αφορολογητα στα φαναρια ημερησιως και εμενα να μου κραταει το 43% απο το 20αρικο...
Ρατσισμος ειναι,να κανεις συγκεντρωση για τον πεθαμενο πακιστανο λογω ιδεολογιας,την ωρα που οι συμπολιτες σου αυτοκτονουν..
Ρατσισμος ειναι,να αποκαλεις τον αλλον ρατσιστη και φασιστα,επειδη δεν μπορεσες ποτε να βρεις μια λεξη που να περιγραφει την αγαπη για την πατριδα που δεν ενιωσες ποτε..."
ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ,
ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ,
ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ,ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.

ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ !
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ !!

Τρίτη, 20 Απριλίου 2010

Λουκέτο σήμερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας


Σε «αναστολή» της λειτουργίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας προχωρούν από σήμερα γιατροί και διευθυντές κλινικών του νοσοκομείου με αφορμή, τόσο το θέμα της περικοπής των δαπανών για τις εφημερίες όσο και τα γενικότερα οξυμένα προβλήματα του ΕΣΥ. Οι ελπίδες στρέφονται πλέον στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας που καλείται, αφενός να επανεξετάσει την απόφασή της για οριζόντια μείωση των πιστώσεων για τις εφημερίες και αφετέρου να προχωρήσει στη λήψη αποφάσεων που θα βγάλουν από το τέλμα το σύστημα υγείας, που απαξιώνεται συστηματικά τις τελευταίες δεκαετίες.Στο μέσο της αντιπαράθεσης γιατρών και υπουργείου Υγείας θα βρεθούν για μια ακόμη φορά οι πολίτες που θα αναζητήσουν σήμερα υπηρεσίες υγείας στο ΠΝΛ και θα βρούνε την πύλη του «κλειστή» αφού οι κλινικές δεν θα δέχονται περιστατικά, εξέλιξη για την οποία έχουν ενημερωθεί οι εισαγγελικές αρχές όπως διευκρινίζει ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Κων. Μαλίζος. Οι όποιες ελπίδες να αποφευχθεί η σημερινή – και πρωτοφανής για τα χρονικά του ΠΝΛ – κινητοποίηση, εξανεμίσθηκαν χθες στη συνάντηση αντιπροσωπείας μελών ΔΕΠ, γιατρών, βουλευτών αλλά και εκπροσώπων φορέων της Λάρισας στη συνάντηση με τη νέα διοίκηση της 5ης ΥΠΕ (παρουσία και της νέας διοίκησης του ΠΝΛ που ακόμη δεν ανέλαβε) καθώς η συνάντηση αποδείχθηκε άκαρπη.
Ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Π. Τομάρας σε συνέντευξη Τύπου, χθες το μεσημέρι, παρέπεμψε στο υπουργείο Υγείας για το θέμα των περικοπών, υπενθυμίζοντας ότι έχει εγκριθεί η πίστωση για όλες τις εφημερίες μέχρι και τις 31 Μαρτίου. Σημειώνεται πως οι ασθενείς ταλαιπωρούνται για περισσότερο από έναν μήνα πλέον με αφορμή και την επίσχεση εργασίας των γιατρών του ίδιου νοσοκομείου, με την αναβολή προγραμματισμένων χειρουργείων.
Οι γιατροί του ΠΝΛ με χθεσινή τους συνέλευση επιβεβαίωσαν την απόφασή τους για τη σημερινή κινητοποίηση αλλά αίσθηση αναμένεται να προκαλέσει ωστόσο η απόφαση συνέλευσης των γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας (ΕΙΝΚΥΛ) οι οποίοι αφού σημειώνουν πως «τα νοσοκομεία δεν δικαιούνται να τα κλείνουν οι γιατροί», δηλώνουν πως «αδυνατούμε να καλύψουμε» τη σημερινή εφημερία (σ.σ. του ΠΝΛ), πως δεν θα καταρτίσουν «προγράμματα εφημέρευσης για τον Μάιο» για να επανέλθουν τέλος στο γνωστό αίτημά τους, των εναλλάξ εφημεριών των δυο νοσοκομείων.
ΣΥΣΚΕΨΗ
Η συνάντηση αντιπροσωπείας του ΠΝΛ και φορέων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα με τη νέα διοίκηση της 5ης ΥΠΕ δεν είχε κάποια θετική εξέλιξη με δεδομένο ότι ο κ. Τομάρας, που ζήτησε προθεσμία έως τη Δευτέρα προκειμένου να συναντηθεί με την υπουργό Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, παρέπεμψε στο υπουργείο Υγείας. Αργότερα και σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Τομάρας, πλαισιωμένος από τον υποδιοικητή της 5ης ΥΠΕ Αθαν. Τσάτσο, επανέλαβε ότι η απόφαση περί μείωσης 25 - 30% των πιστώσεων για τις εφημερίες προκύπτει από τη γενικότερη οικονομική κρίση, προσθέτοντας ότι έχουν εγκριθεί οι πιστώσεις για εξόφληση των εφημεριών μέχρι και τις 31 Μαρτίου. Για να τονίσει ακόμη πως «οι νόμοι προβλέπουν την ασφαλή λειτουργία ενός νοσοκομείου». Παρεμπιπτόντως ο κ. Τομάρας σημείωσε την απόφαση να επιστρέψουν στα νοσοκομεία όσες νοσηλεύτριες έχουν μετακινηθεί σε άλλες θέσεις ενώ τόνισε ότι στην ορκωμοσία των νέων διοικητών πιθανότατα να παραστεί ο γεν. γραμματέας του υπ. Υγείας κ. Πολύζος.
Με αφορμή τη σύσκεψη ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιατρών του ΠΝΛ Κων. Μπαργιώτας, σε δήλωσή του σημείωσε πως «τους προσφέραμε τη λύση αλλά δεν έγινε αποδεκτή η πρότασή μας να λειτουργήσει το νοσοκομείο με ασφαλή προγράμματα εφημεριών». Το «πρόβλημα της υποχρηματόδηστης του ΕΣΥ» επισήμανε με δήλωσή του και ο πρόεδρος του ΙΣΛ Ντ. Γιαννακόπουλος που παρευρέθηκε στη σύσκεψη τονίζοντας ότι «απειλείται με κλείσιμο η μεγαλύτερη νοσοκομειακή μονάδα της περιοχής» προβλέποντας ότι «θα προκληθεί μια αλυσιδωτή δίνη, από τη διαχρονική αποδόμηση του ΕΣΥ». Στην ίδια σύσκεψη συμμετείχαν επίσης η διοίκηση της Ιατρικής Σχολής, μέλη ΔΕΠ, γιατροί, ο δήμαρχος Τυρνάβου Χρ. Κιτσίδης, εκπρόσωποι των νοσηλευτών, του ΣΥΝ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συνταξιουχικών οργανώσεων και εκπρόσωποι συλλόγων της Λάρισας ενώ δεν παρευρέθηκαν γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου. Με αφορμή τη συνάντηση ο νομαρχιακός σύμβουλος Χρήστος Χαλκιάς ζήτησε την έκτακτη σύγκληση του νομαρχιακού συμβουλίου Λάρισας προκειμένου να εξετασθεί η κατάσταση των νοσοκομείων του νομού και του ΕΣΥ γενικότερα.
Related Posts with Thumbnails