"Ρατσισμος ειναι,να εισαι στην σειρα του οαεδ και να περιμενεις 360 ευρω την ωρα,οταν ο μπροστινος σου αλλοδαπος θα παρει 580....
Ρατσισμος ειναι,να πληρωνεις 25 ευρω στα νοσοκομεια για εισαγωγη και 5 για εξεταση,ενω ο αλλοδαπος δωρεαν..
Ρατσισμος ειναι,να βαζει ο αλλοδαπος το παιδι του δωρεαν σε παιδικο σταθμο και το δικο σου να μην το δεχονται...
Ρατσισμος ειναι,να βγαζει ο αλλος 50 ευρω αφορολογητα στα φαναρια ημερησιως και εμενα να μου κραταει το 43% απο το 20αρικο...
Ρατσισμος ειναι,να κανεις συγκεντρωση για τον πεθαμενο πακιστανο λογω ιδεολογιας,την ωρα που οι συμπολιτες σου αυτοκτονουν..
Ρατσισμος ειναι,να αποκαλεις τον αλλον ρατσιστη και φασιστα,επειδη δεν μπορεσες ποτε να βρεις μια λεξη που να περιγραφει την αγαπη για την πατριδα που δεν ενιωσες ποτε..."
ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ,
ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ,
ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ,ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.

ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ !
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ !!

Κυριακή, 18 Απριλίου 2010

Οι φόβοι των πολιτών με το ΔΝΤ στην είσοδο της χώρας

Θέμα ημερών είναι η προσφυγή μας στο μηχανισμό στήριξης ενώ από αύριο Δευτέρα 19/4 έρχονται εκτός απροόπτου λόγω ηφαιστειακής στάχτης, απεσταλμένοι των διεθνών οργανισμών προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για τα μέτρα λιτότητας.
Έτσι λοιπόν ρυθμίσεις και δικαιώματα που θεωρούνται κεκτημένα παύουν να
είναι σε πεδία όπως αυτό των εργασιακών σχέσεων ή του ασφαλιστικού καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως στο τραπέζι από αύριο θα «πέσει» και ο ιδιωτικός τομέας.
Ο πρωθυπουργός που σύμφωνα με δημοσιεύματα είναι πλέον θέμα χρόνου να υποβάλλει αίτημα ενεργοποίησης του μηχανισμού διάσωσης στις Βρυξέλλες και στην Ουάσιγκτον, δηλώνει σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Newsweek» πως η τελική απόφαση θα ληφθεί τις προσεχείς εβδομάδες.
«Πρέπει να αποφασίσουμε εάν θα ενεργοποιήσουμε τον μηχανισμό αυτόν τις προσεχείς εβδομάδες. Δεν έχουμε ακόμη λάβει επίσημη απόφαση.», δήλωσε ο πρωθυπουργός στο περιοδικό «Newsweek».
Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου αφήνει ανοικτό παράθυρο για νέα μέτρα, λέγοντας πως σε περίπτωση ενεργοποίησης του μηχανισμού θα γίνει ό,τι χρειαστεί, ενώ προσθέτει πως μέλημα της κυβέρνησης είναι να μην πληρώσουν όσοι δεν φταίνε.

Ο Γιώργος Παπανδρέου σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, τα τελευταία 24ώρα έχει τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον επικεφαλής του ΔΝΤ Στρος Καν. Ο στόχος των διαβουλεύσεων που θα γίνουν στις επόμενες μέρες είναι να συμφωνηθεί το ύψος και το ακριβές χρονοδιάγραμμα του δανεισμού. Ακόμα θα συζητηθούν τα πρόσθετα διαρθρωτικά μέτρα που θα κληθεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση το 2011 και 2012, αφού τα όσα έχουν συμφωνήσει Ευρ. Επιτροπή και η ΕΚΤ δεν φαίνεται να καλύπτουν πλήρως το Ταμείο. Στο μεταξύ όλες οι κρίσιμες αποφάσεις θα απαιτούν την έγκριση της Κομισιόν και του ΔΝΤ.

Η «συνταγή» του ΔΝΤ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μείωση του κόστους εργασίας, χαλάρωση των εργασιακών σχέσεων, κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης, χαμηλότερες συντάξεις σε μεγαλύτερη ηλικία, μείωση των δημοσίων υπαλλήλων και μηδενισμό των ελλειμμάτων στις ΔΕΚΟ εντός 5 ετών.

«Το Ταμείο έχει κανόνες και οι κανόνες πρέπει να είναι ίδιοι για την Ελλάδα, όπως για όλες τις υπόλοιπες χώρες», σχολίασε ο επικεφαλής του οργανισμού, Ντομινίκ Στρος Καν.

Μετά το άτυπο Ecofin στην Μαδρίτη, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ζήτησε ναξεκαθαριστεί το ύψος των χρηματοδοτήσεων και οι προϋποθέσεις για την παροχή τους.

Αντίθετος στην προσφυγή στο ΔΝΤ εμφανίστηκε για ακόμα μία φορά ο Αντώνης Σαμαράς, τόσο από το βήμα του προσυνεδρίου της ΝΔ στο Ναύπλιο, όσο και με συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής».

Τέλος, σύμφωνα με έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το 73,8% των πολιτών φοβάται ότι με την έλευση του Ταμείου οι συνθήκες διαβίωσης θα γίνουν σκληρότερες.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το 73,8% των πολιτών φοβάται ότι με την έλευση του Ταμείου οι συνθήκες διαβίωσης θα γίνουν σκληρότερες.
star.gr
Related Posts with Thumbnails