"Ρατσισμος ειναι,να εισαι στην σειρα του οαεδ και να περιμενεις 360 ευρω την ωρα,οταν ο μπροστινος σου αλλοδαπος θα παρει 580....
Ρατσισμος ειναι,να πληρωνεις 25 ευρω στα νοσοκομεια για εισαγωγη και 5 για εξεταση,ενω ο αλλοδαπος δωρεαν..
Ρατσισμος ειναι,να βαζει ο αλλοδαπος το παιδι του δωρεαν σε παιδικο σταθμο και το δικο σου να μην το δεχονται...
Ρατσισμος ειναι,να βγαζει ο αλλος 50 ευρω αφορολογητα στα φαναρια ημερησιως και εμενα να μου κραταει το 43% απο το 20αρικο...
Ρατσισμος ειναι,να κανεις συγκεντρωση για τον πεθαμενο πακιστανο λογω ιδεολογιας,την ωρα που οι συμπολιτες σου αυτοκτονουν..
Ρατσισμος ειναι,να αποκαλεις τον αλλον ρατσιστη και φασιστα,επειδη δεν μπορεσες ποτε να βρεις μια λεξη που να περιγραφει την αγαπη για την πατριδα που δεν ενιωσες ποτε..."
ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ,
ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ,
ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ,ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.

ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ !
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ !!

Δευτέρα, 19 Απριλίου 2010

Αποδείξεις: Παγίδα για χιλιάδες νοικοκυριά

Με φοροπρόστιμα απειλούνται εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα λόγω της αδυναμίας συγκέντρωσης των απαιτούμενων αποδείξεων για τη διασφάλιση του αφορολόγητου ορίου, με δεδομένο μάλιστα ότι το υπουργείο Οικονομικών εξαίρεσε από το καλάθι των αποδείξεων πλήθος σημαντικών δαπανών διαβίωσης.Και ενώ το αφορολόγητο για τα χαμηλά και
μεσαία εισοδήματα είναι κυριολεκτικά στον αέρα, το αντίθετο συμβαίνει με τα υψηλά, αφού για αυτά το ποσοστό πέφτει κάτω από 15%.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ για μισθωτό με ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ ή μεικτές μηνιαίες αποδοχές 1.428 ευρώ οι ζητούμενες αποδείξεις ως ποσοστό του εισοδήματος ανέρχονται στο 18%, για κάποιον που έχει εισόδημα 100.000 ευρώ (μηνιαίες αποδοχές 7.142 ευρώ) το αντίστοιχο ποσοστό είναι 12% και όσο υψηλότερο των 100.000 ευρώ είναι το εισόδημα τόσο το μερίδιο των αποδείξεων περιορίζεται και τόσο πιο εύκολη και άνετη γίνεται η συλλογή τους.

Οσοι δεν καταφέρουν να συγκεντρώσουν τις απαιτούμενες αποδείξεις, τότε επί του υπολειπόμενου ποσού θα πληρώσουν φοροπρόστιμο με συντελεστή 10%. Για παράδειγμα, αν κάποιος με βάση το νέο σύστημα πρέπει να συλλέξει αποδείξεις αξίας 5.000 ευρώ και να συγκεντρώσει 3.000 ευρώ επί της διαφοράς των 2.000 ευρώ (5.000-3.000=2.000), θα πληρώσει φόρο 10%, δηλαδή 200 ευρώ.

Ποιες αποδείξεις δεν αναγνωρίζει η εφορία
Tις δαπάνες για απόκτηση περιουσιακών στοιχείων που εντάσσονται στο «πόθεν έσχες», δηλαδή την αγορά αυτοκινήτων, ακινήτων, σκαφών αναψυχής κ.ά., καθώς και τις αγορές κινητών πραγμάτων και διαρκών καταναλωτικών αγαθών αξίας άνω των 10.000 ευρώ, όπως πίνακες ζωγραφικής, κοσμήματα, διαρκή καταναλωτικά αγαθά
Tις δαπάνες για ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτρισμό, τηλέφωνα και τηλεπικοινωνίες γενικά
Tα εισιτήρια σε κάθε είδους μεταφορικό μέσο (λεωφορεία, μετρό κ.ά.)
Oσες δαπάνες με βάση άλλες διατάξεις λαμβάνονται υπόψη για φορολογικές ελαφρύνσεις όπως, ενοίκια, έξοδα για γιατρούς, νοσήλια, ασφάλιστρα, τόκοι στεγαστικών δανείων και δίδακτρα φροντιστηρίων.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Related Posts with Thumbnails