"Ρατσισμος ειναι,να εισαι στην σειρα του οαεδ και να περιμενεις 360 ευρω την ωρα,οταν ο μπροστινος σου αλλοδαπος θα παρει 580....
Ρατσισμος ειναι,να πληρωνεις 25 ευρω στα νοσοκομεια για εισαγωγη και 5 για εξεταση,ενω ο αλλοδαπος δωρεαν..
Ρατσισμος ειναι,να βαζει ο αλλοδαπος το παιδι του δωρεαν σε παιδικο σταθμο και το δικο σου να μην το δεχονται...
Ρατσισμος ειναι,να βγαζει ο αλλος 50 ευρω αφορολογητα στα φαναρια ημερησιως και εμενα να μου κραταει το 43% απο το 20αρικο...
Ρατσισμος ειναι,να κανεις συγκεντρωση για τον πεθαμενο πακιστανο λογω ιδεολογιας,την ωρα που οι συμπολιτες σου αυτοκτονουν..
Ρατσισμος ειναι,να αποκαλεις τον αλλον ρατσιστη και φασιστα,επειδη δεν μπορεσες ποτε να βρεις μια λεξη που να περιγραφει την αγαπη για την πατριδα που δεν ενιωσες ποτε..."
ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ,
ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ,
ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ,ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.

ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ !
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ !!

Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010

Θα μας δανείζουν όσο παίρνουμε σκληρά μέτρα !


ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΥΣΤΗΡΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Τη διαβεβαίωση ότι ο μηχανισμός στήριξης της Ελλάδας θα λειτουργήσει στις αρχές Μαΐου, καθώς και ότι μόλις παρουσιαστεί το «σκληρό και αυστηρό τριετές πρόγραμμα» θα υπάρξει χρηματοδότηση και από τους δύο πυλώνες του μηχανισμού (Ε.Ε., ΔΝΤ), παρείχε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, μετά τις επαφές στην Ουάσινγκτον.
Στις δηλώσεις του μετά το μαραθώνιο συζητήσεων, ο υπουργός Οικονομικών υπεραμύνθηκε των
χειρισμών της ελληνικής κυβέρνησης, απορρίπτοντας την κριτική ότι η Ελλάδα καθυστέρησε να ενεργοποιήσει το μηχανισμό, ξεκαθάρισε πως η χώρα δεν πρόκειται να φύγει από την Ευρωζώνη, ενώ άφησε αιχμές κατά της ΝΔ, όταν σε αποστροφή του μίλησε για «την κατάσταση που κληρονομήσαμε».
Συγκεκριμένα, ο Γ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε ότι είχε συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με τους ομολόγους του της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Γερμανίας, καθώς και με τον αρμόδιο Επίτροπο Όλι Ρεν και υπογράμμισε πως «ο μηχανισμός θα λειτουργήσει, δεν υπάρχει αν, θα είναι έτοιμος στις αρχές Μαΐου» καθώς και ότι «κανείς δεν έχει αντίθετη άποψη». Ειδικά για τη γερμανική στάση, επισήμανε ότι το Βερολίνο υποστηρίζει πλήρως τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης.
Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι όταν οι διαπραγματεύσεις ολοκληρωθούν, τότε θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα, που θα έχει τριετές χρονοδιάγραμμα και αυστηρά κριτήρια και προϋποθέσεις. Τότε θα υπάρξει χρηματοδότηση και από την Ε.Ε. και από το ΔΝΤ, υπογράμμισε.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση, σημειώνοντας πως οι διαπραγματεύσεις δεν ξεκίνησαν από το μηδέν, καθώς υπάρχει το Πρόγραμμα Σταθερότητας που φέρει την έγκριση της ΕΕ, ενώ τόνισε ότι ήδη υπάρχουν θετικά αποτελέσματα όσον αφορά στη μείωση του ελλείμματος.
Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση, δίνοντας έμφαση στο ασφαλιστικό, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στο φορολογικό νόμο.
Σημείωσε, πάντως, ότι οι μισθοί δεν είναι η μόνη πτυχή της ανταγωνιστικότητας και ανέφερε το παράδειγμα του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων που επίσης θα συμβάλλει στην καλύτερη και πιο αποτελεσματική λειτουργία της οικονομίας. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην αξιοποίηση της τεράστιας ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, η αξία της οποίας, όπως ανέφερε, ξεπερνά τα 100 δισ. ευρώ και θα αποφέρει σημαντικά έσοδα στον προϋπολογισμό.
Ερωτηθείς για τη στάση των αγορών, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε: «Το σκληρό και αυστηρό πλαίσιο θα αποτελέσει το σημαντικό σινιάλο που θα δώσουμε στις αγορές». Όσον αφορά στους κερδοσκόπους, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε: «Όσοι στοιχηματίζουν στην πτώχευση της Ελλάδας θα χάσουν τα χρήματά τους».
ΣΕΝΑΡΙΑ…
Απαντώντας στα σενάρια περί επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους της χώρας, ο κ. Παπακωνσταντίνου απέρριψε το ενδεχόμενο, λέγοντας ότι ποτέ δεν συζητήθηκε κάτι τέτοιο, και δεν αποτελεί μέρος των υπό εξέλιξη διαπραγματεύσεων. Όσον αφορά στο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, απάντησε: «Είναι ένα σενάριο που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Θα παραμείνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη, τελεία».
Ερωτηθείς για την κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση για καθυστερήσεις και κατά πόσο θα έπρεπε η Ελλάδα να έχει προσφύγει έστω και μόνο στο ΔΝΤ, ο κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε ότι πριν από μερικές ημέρες υπήρχαν μόνο τοποθετήσεις και όχι κάτι συγκεκριμένο για τον μηχανισμό, καθώς και ότι η Ελλάδα, μια χώρα της Ευρωζώνης, δεν θα μπορούσε να προσφύγει στο ΔΝΤ χωρίς προηγούμενη απόφαση του Ecofin και του Ευρωκοινοβουλίου.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Ν.Τ.
Εντυπωσιασμένος "από την αποφασιστικότητα των ελληνικών αρχών να προβούν στις ενέργειες που είναι απαραίτητες για να επαναφέρουν την οικονομία τους στον σωστό δρόμο" δήλωσε ο Ντομινίκ Στρος-Καν, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών.
"Από τη στιγμή που λάβαμε το αίτημα για οικονομική ενίσχυση, την Παρασκευή, οι συζητήσεις μας με την ελληνική κυβέρνηση επιταχύνθηκαν. Το ΔΝΤ, οι Ευρωπαίοι εταίροι, και όλοι όσοι εμπλέκονται στην προσπάθεια χρηματοδότησης, αναγνωρίζουν την ανάγκη για ταχύτητα. Είμαι πεπεισμένος ότι θα ολοκληρώσουμε τις συζητήσεις έγκαιρα για να καλύψουμε τις ανάγκες της Ελλάδας" δήλωσε ο Ντομινίκ Στρος Καν.
"Γνωρίζουμε όλοι τη σοβαρότητα της κατάστασης και τις γενναίες προσπάθειες που καταβάλλει ο ελληνικός λαός" επισήμανε χαρακτηριστικά.
ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ
"Όποιος δεν βοηθάει σήμερα την ελληνική κυβέρνηση είναι σαν να δίνει κίνητρα για ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία που απειλεί το ευρώ και τα άλλα κράτη της Ε.Ε.", δηλώνει στο "Εθνος" ο πρόεδρος της σοσιαλιστικής ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.
"Αναγκαίος όρος για την έγκριση της βοήθειας από την Γερμανία και την ΕΕ είναι ένα σκληρό πρόγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών και λιτότητας τα επόμενα χρόνια", τονίζει ο Γερμανός υπουργός Οικονοσμικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σημειώνοντας πως: "το γεγονός ότι ούτε η Ευρωπαϊκή Ενωση ούτε η γερμανική κυβέρνηση έχουν λάβει απόφαση (για την καταβολή της βοήθειας) σημαίνει ότι η απάντηση μπορεί να είναι τόσο καταφατική, όσο και αρνητική".
* Η Ελλάδα πρέπει να συμφωνήσει σε νέα σκληρά μέτρα λιτότητας πριν λάβει οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εάν δεν το κάνει, θα τεθεί σε κίνδυνο αυτή η υποστήριξη, δήλωσε στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Bild ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
"Το γεγονός ότι ούτε η Ευρωπαϊκή Ενωση ούτε η γερμανική κυβέρνηση έχουν λάβει απόφαση (για την καταβολή της βοήθειας) σημαίνει ότι η απάντηση μπορεί να είναι τόσο καταφατική , όσο και αρνητική", είπε.
"Αυτό εξαρτάται εξ ολοκλήρου από το εάν η Ελλάδα θα τηρήσει τα επόμενα χρόνια το αυστηρό πρόγραμμα περικοπής δαπανών που έχει ξεκινήσει. Αυτό το κατέστησα σαφές στον έλληνα υπουργό οικονομικών", πρόσθεσε.
Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι "ένα σκληρό πρόγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών" τα επόμενα χρόνια είναι "αναπόφευκτο και αναγκαίος όρος", εάν η Γερμανία και η Ευρωπαϊκή Ενωση πρόκειται να εγκρίνουν τη βοήθεια που έχει ζητήσει η Ελλάδα.
Όμως, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών έκανε επίσης σαφές ότι η Γερμανία πρέπει να είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα, ώστε να διασφαλισθεί η σταθερότητα του ενιαίου νομίσματος.
"Υπερασπιζόμαστε τη σταθερότητα του ευρώ, διότι η Γερμανία επωφελείται (από το ενιαίο νόμισμα) τουλάχιστον όσο και οι υπόλοιποι. Βοήθεια προς την Ελλάδα δεν είναι, κατά συνέπεια, σπατάλη του χρημάτων των φορολογουμένων, αλλά κίνηση που βασίζεται στα θεμελιώδη γερμανικά συμφέροντα", είπε.
* Η υποστήριξη της Ελλάδας για το ξεπέρασμα των δημοσιονομικών της προβλημάτων είναι απαραίτητη για τη σταθερότητα της ζώνης του ευρώ, αλλά η ευρωζώνη πρέπει να τηρήσει αυστηρότερη στάση προς τα μέλη της, εάν θέλει να προλάβει μελλοντικές κρίσεις, δήλωσε η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ στη JournalDuDimanche.
Η απόφαση για την παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα είναι ένα "κοκτέιλ επιείκειας και μεγάλης αυστηρότητας", είπε.
"Θέλουμε να σταθεροποιήσουμε (τη ζώνη του ευρώ). Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα είμαστε αυστηροί, και θα πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί ως προς τα αποτελέσματα", δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ.
"Δεν θα αποδεσμεύσουμε το σύνολο του ποσού αμέσως. Θα προχωρήσουμε με βάση τις ανάγκες και, σε περίπτωση στάσης πληρωμών, θα πατήσουμε αμέσως το φρένο", πρόσθεσε.
Η γαλλίδα υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι θα υπάρχει στενός έλεγχος της πολιτικής που θα ακολουθήσει η Ελλάδα. "Θα μας χρειασθούν μηχανισμοί ελέγχου ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα πέσουμε σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο", είπε προσθέτοντας ότι η αποστολή αυτή ανήκει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Το γαλλικό κοινοβούλιο θα πρέπει να εγκρίνει το σχέδιο οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα και η υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι ελπίζει πως οι γάλλοι βουλευτές θα συμφωνήσουν με την άποψή της ότι η επίδειξη αλληλεγγύης προς έναν εταίρο δεν σημαίνει ελαστικότητα.
ΣΤΟ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ
Μετά το αίτημα για ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, το κλιμάκιο του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ συνεχίζει το έργο του σήμερα στο υπουργείο Υγείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων της «τρόικας» με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα βρεθεί το σύστημα προμηθειών στα νοσοκομεία. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Μ.Ξενογιαννακοπούλου θα παρουσιάσει το πλαίσιο της προωθούμενης αναδιάταξης και αλλαγής χρήσης νοσοκομείων, καθώς και της συγχώνευσης οργανισμών.
Το απόγευμα το κλιμάκιο του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ θα μεταβεί στα γραφεία της ΝΔ στη Ρηγίλλης, προκειμένου να ενημερώσει την αξιωματική αντιπολίτευση για τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.
* Όσον αφορά στις κινητοποιήσεις, συλλαλητήριο «ενάντια στην προσφυγή στο ΔΝΤ» διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ και το Συντονιστικό των Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, αύριο στις 18:30 στα Προπύλαια. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης της Τρίτης, οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 17:00.
Related Posts with Thumbnails