"Ρατσισμος ειναι,να εισαι στην σειρα του οαεδ και να περιμενεις 360 ευρω την ωρα,οταν ο μπροστινος σου αλλοδαπος θα παρει 580....
Ρατσισμος ειναι,να πληρωνεις 25 ευρω στα νοσοκομεια για εισαγωγη και 5 για εξεταση,ενω ο αλλοδαπος δωρεαν..
Ρατσισμος ειναι,να βαζει ο αλλοδαπος το παιδι του δωρεαν σε παιδικο σταθμο και το δικο σου να μην το δεχονται...
Ρατσισμος ειναι,να βγαζει ο αλλος 50 ευρω αφορολογητα στα φαναρια ημερησιως και εμενα να μου κραταει το 43% απο το 20αρικο...
Ρατσισμος ειναι,να κανεις συγκεντρωση για τον πεθαμενο πακιστανο λογω ιδεολογιας,την ωρα που οι συμπολιτες σου αυτοκτονουν..
Ρατσισμος ειναι,να αποκαλεις τον αλλον ρατσιστη και φασιστα,επειδη δεν μπορεσες ποτε να βρεις μια λεξη που να περιγραφει την αγαπη για την πατριδα που δεν ενιωσες ποτε..."
ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ,
ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ,
ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ,ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.

ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ !
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ !!

Σάββατο, 17 Απριλίου 2010

Ένα σκουλήκι που μεγαλώνει στο ανθρώπινο σώμα.


Θυμίζει σκηνή από το «Αlien». Ο «μικρός δράκος» είναι ένα παράσιτο που μπαίνει στο σώμα ως προνύμφη μέσω του μολυσμένου νερού, γίνεται σκουλήκι ενός μέτρου κι έναν χρόνο αργότερα κάνει τρύπα στο πόδι από όπου βγαίνει αργά και βασανιστικά, μερικές φορές ύστερα από δύο μήνες. Ο πόνος είναι τρομερός, αφού το παράσιτο Dracunculus, στην προσπάθειά του να βγει από το σώμα, εκκρίνει οξύ και καίει το πόδι του άτυχου ξενιστή.
Το σκουλήκι της Γουινέας, όπως είναι επίσης γνωστό, συναντάται στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Ασία. Μέτρα υγιεινής στο πόσιμο νερό έχουν ήδη περιορίσει κατά πολύ την εμφάνισή του, και οι επιστήμονες έχουν θέσει στόχο την πλήρη εξάλειψή του μέχρι το 2012. Αν τα καταφέρουν, θα είναι η δεύτερη ανθρώπινη ασθένεια που εξαλείφεται στην ιστορία, μετά την ευλογιά.
Ο φοβερός πόνος και το κάψιμο στο πόδι αναγκάζουν τον άνθρωπο να τρέξει να βρει νερό για να ανακουφιστεί. Αυτός ακριβώς είναι και ο στόχος του σκουληκιού, μια που στην επαφή του δέρματος με το νερό απελευθερώνει εκατοντάδες χιλιάδες προνύμφες, συνεχίζοντας έτσι τον κύκλο ζωής του.
Το εντυπωσιακό είναι πως όσο μεγαλώνει το παράσιτο μέσα στο ανθρώπινο σώμα, δεν εμφανίζεται κανένα προειδοποιητικό σύμπτωμα.
Μόνο όταν τρυπήσει το πόδι γίνεται αντιληπτό. Πολλές φορές χάνει τον δρόμο προς τα κάτω άκρα κι επιτίθεται στην καρδιά ή τη σπονδυλική στήλη προκαλώντας τον θάνατο ή την παράλυση.
Μέτρα όπως μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης των ντόπιων, φιλτράρισμα του νερού και χαρτογράφηση κρουσμάτων με υπολογιστές έχουν βοηθήσει σημαντικά στη δραστική μείωση των θυμάτων. Το 1986, υπήρχαν τέσσερα εκατομμύρια κρούσματα στην Ασία και την Αφρική.
Πέρυσι καταγράφηκαν 3.142 σε 4 αφρικανικές χώρες.
ΤΑ ΝΕΑ
Related Posts with Thumbnails