"Ρατσισμος ειναι,να εισαι στην σειρα του οαεδ και να περιμενεις 360 ευρω την ωρα,οταν ο μπροστινος σου αλλοδαπος θα παρει 580....
Ρατσισμος ειναι,να πληρωνεις 25 ευρω στα νοσοκομεια για εισαγωγη και 5 για εξεταση,ενω ο αλλοδαπος δωρεαν..
Ρατσισμος ειναι,να βαζει ο αλλοδαπος το παιδι του δωρεαν σε παιδικο σταθμο και το δικο σου να μην το δεχονται...
Ρατσισμος ειναι,να βγαζει ο αλλος 50 ευρω αφορολογητα στα φαναρια ημερησιως και εμενα να μου κραταει το 43% απο το 20αρικο...
Ρατσισμος ειναι,να κανεις συγκεντρωση για τον πεθαμενο πακιστανο λογω ιδεολογιας,την ωρα που οι συμπολιτες σου αυτοκτονουν..
Ρατσισμος ειναι,να αποκαλεις τον αλλον ρατσιστη και φασιστα,επειδη δεν μπορεσες ποτε να βρεις μια λεξη που να περιγραφει την αγαπη για την πατριδα που δεν ενιωσες ποτε..."
ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ,
ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ,
ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ,ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.

ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ !
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ !!

Δευτέρα, 19 Απριλίου 2010

Τα "δολώματα" των τραπεζών,για την αναθέρμανση των πιστωτικών καρτών !

Δώρα - ταξίδια - επιστροφές κτλ ...
Την αναθέρμανση του «πλαστικού χρήματος» επιχειρούν οι τράπεζες, μέσα από χαμηλά επιτόκια και επιστροφή μετρητών. Οι Ελληνες το τελευταίο διάστημα «πάγωσαν» τις αγορές με κάρτες, αφού γενικά έχουν περιορίσει στο ελάχιστο τις καταναλωτικές τους δαπάνες και περιορίζονται να τις χρησιμοποιούν κυρίως στα σούπερ μάρκετ και στα βενζινάδικα.
Σύμφωνα με
στατιστικά στοιχεία των τραπεζών (που προέρχονται από την επεξεργασία της κίνησης και του τζίρου των καρτών τους), φαίνεται ότι ενώ οι καταναλωτές χρησιμοποιούν το ίδιο τις κάρτες τους (όγκος συναλλαγών), πραγματοποιούν μικρότερης αξίας αγορές, με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί σχεδόν κατά 40% ο τζίρος των πιστωτικών καρτών από την αρχή του χρόνου.

Και εδώ έρχονται οι τράπεζες, οι οποίες πριμοδοτούν με χαμηλά επιτόκια αλλά και επιστροφή μετρητών όσους συναλλάσσονται με πλαστικό χρήμα.

Χθες, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ανακοίνωσε ότι θα έχουν επιστροφή 5% στις συναλλαγές τους σε όλα τα πρατήρια βενζίνης οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών του ΤΤ, από την 1η Απριλίου 2010. Και όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, κ. Κλέων Παπαδόπουλος «προσπαθώντας να αμβλύνουμε την πρόσφατη αύξηση της τιμής της βενζίνης για τους πελάτες μας, τους προσφέρουμε, μέσω των καρτών μας, σημαντική έκπτωση στην τιμή της».

Αλλά και η Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε πρόσφατα πως μειώνει στο 6,75% το επιτόκιο για αγορές στα σούπερ μάρκετ και στα βενζινάδικα όλης της επικράτειας. Στόχος της είναι να στηρίξει τόσο τους καταναλωτές, όσο και τις εμπορικές επιχειρήσεις, καθώς το τελευταίο διάστημα η καταναλωτική δαπάνη έχει υποχωρήσει αισθητά.

Δώρα και ταξίδια
Ολες οι τράπεζες επιβραβεύουν τις αγορές με πιστωτικές κάρτες

Ομως σε ισχύ έχουν όλες οι τράπεζες προγράμματα επιστροφής μετρητών ή μείωσης του επιτοκίου.

Συγκεκριμένα η Εθνική Τράπεζα, η Alpha Bank και η Eurobank επιβραβεύουν με επιστροφή μετρητών ή με εκπτώσεις -από 5% μέχρι και 20%-, στην τιμή του προϊόντος όσους καταναλωτές πληρώνουν με «πλαστικό χρήμα».

Η Τράπεζα Πειραιώς από την πλευρά της επιβραβεύει τους κατόχους των καρτών της, κληρώνοντας δώρα, όπως για παράδειγμα ο διαγωνισμός που «τρέχει» τώρα με έπαθλο ταξίδι στη Ν. Αφρική για το Παγκόσμιο Κύπελλο, τηλεοράσεις κ.λπ.

Η Αγροτική Τράπεζα στους καλοπληρωτές και ενήμερους πελάτες της μειώνει το επιτόκιο της κάρτας τους κατά 1 μονάδα. Ανάλογο πρόγραμμα εφαρμόζει και η Marfin μειώνοντας το επιτόκιο μέχρι 3 μονάδες.
Ημερησία
Related Posts with Thumbnails