"Ρατσισμος ειναι,να εισαι στην σειρα του οαεδ και να περιμενεις 360 ευρω την ωρα,οταν ο μπροστινος σου αλλοδαπος θα παρει 580....
Ρατσισμος ειναι,να πληρωνεις 25 ευρω στα νοσοκομεια για εισαγωγη και 5 για εξεταση,ενω ο αλλοδαπος δωρεαν..
Ρατσισμος ειναι,να βαζει ο αλλοδαπος το παιδι του δωρεαν σε παιδικο σταθμο και το δικο σου να μην το δεχονται...
Ρατσισμος ειναι,να βγαζει ο αλλος 50 ευρω αφορολογητα στα φαναρια ημερησιως και εμενα να μου κραταει το 43% απο το 20αρικο...
Ρατσισμος ειναι,να κανεις συγκεντρωση για τον πεθαμενο πακιστανο λογω ιδεολογιας,την ωρα που οι συμπολιτες σου αυτοκτονουν..
Ρατσισμος ειναι,να αποκαλεις τον αλλον ρατσιστη και φασιστα,επειδη δεν μπορεσες ποτε να βρεις μια λεξη που να περιγραφει την αγαπη για την πατριδα που δεν ενιωσες ποτε..."
ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ,
ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ,
ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ,ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.

ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ !
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ !!

Τρίτη, 27 Απριλίου 2010

Οι λαμογιές των βουλευτών! Μειώθηκε το εισόδημά τους?...Νομίζετε...!


ΑΔΕΙΑ αίθουσα δεν υπάρχει πλέον στη Βουλή. Κυριολεκτικά.Αφού καθημερινά, συνεδριάζουν σχεδόν όλες οι επιτροπές.Θέματα που άλλες φορές συζητούνταν σε μία επιτροπή, τώρα συζητούνται σε δύο ή και τρεις. Χθες, για παράδειγμα, ο Γ. Παπακωνσταντίνου μίλησε στη... μισή Βουλή (τρεις επιτροπές Χ 50 βουλευτές εκάστη) ενώ μέχρι τώρα οι υπουργοί Οικονομικών μιλούσαν σε
μία μόνο (άντε σε έκτακτες περιπτώσεις σε δύο) επιτροπή.

ΤΙ έχει συμβεί;
Οι βουλευτές, ενώ με περισσή ευκολία μιλούν για μειώσεις αποδοχών (των... άλλων), όταν πρόκειται για τους ίδιους είναι απόλυτα αρνητικοί (αυτό δεν ισχύει για όλους – υπάρχουν κόμματα που αντιδρούν σθεναρά στις μειώσεις).
Η αλήθεια είναι ότι οι αποδοχές τους μειώθηκαν, ενώ μεγαλύτερη φαίνεται να είναι η επιβάρυνση από την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης (μέχρι τώρα φορολογούνταν το 50% των αποδοχών τους στη φορολογική κλίμακα, από φέτος θα φορολογείται το 75% - εξασφάλισαν ένα αυτοτελές 25% ενώ για τους δημοσίους υπαλλήλους υποστήριζαν ότι δεν πρέπει να υπάρξουν εξαιρέσεις...).

ΕΤΣΙ, λοιπόν, για να καλυφθεί η απώλεια στο εισόδημα, χρησιμοποιείται ο πλέον απλός και συνάμα «αθόρυβος» (ελάχιστοι πολίτες γνωρίζουν τη λειτουργία του Κοινοβουλίου) τρόπος: αυξάνονται οι συνεδριάσεις των επιτροπών, καθεμιά από τις οποίες αποφέρει στον βουλευτή περίπου 260 ευρώ (εξτρά).
Αν, συνεπώς, ένας βουλευτής μετάσχει σε 8 συνεδριάσεις επιτροπών τον μήνα, τότε αυξάνει τις αποδοχές του κατά 2 χιλιάδες ευρώ, την ώρα που μπορεί να ζητεί από τους Έλληνες θυσίες ή να μιλά για «δικαιοσύνη» στις θητείες (όχι όλοι – είναι σαφές).

ΟΠΩΣ έχουν τα πράγματα,ελάχιστοι βουλευτές θα αντιδράσουν αν δεν κλείσει φέτος το καλοκαίρι η Βουλή (είναι ένα πιθανό σενάριο).
Μπορεί να χάσουν το 3χίλιαρο από τη συμμετοχή τους στο θερινό τμήμα, όμως από τις επιτροπές θα κερδίσουν πολύ περισσότερα.
Άλλωστε, είναι τόσα πολλά τα νομοσχέδια που πρέπει να ψηφιστούν λόγω ΔΝΤ, που υπάρχει... μεροκάματο και μάλιστα καλό σε όλες τις επιτροπές.
Related Posts with Thumbnails