"Ρατσισμος ειναι,να εισαι στην σειρα του οαεδ και να περιμενεις 360 ευρω την ωρα,οταν ο μπροστινος σου αλλοδαπος θα παρει 580....
Ρατσισμος ειναι,να πληρωνεις 25 ευρω στα νοσοκομεια για εισαγωγη και 5 για εξεταση,ενω ο αλλοδαπος δωρεαν..
Ρατσισμος ειναι,να βαζει ο αλλοδαπος το παιδι του δωρεαν σε παιδικο σταθμο και το δικο σου να μην το δεχονται...
Ρατσισμος ειναι,να βγαζει ο αλλος 50 ευρω αφορολογητα στα φαναρια ημερησιως και εμενα να μου κραταει το 43% απο το 20αρικο...
Ρατσισμος ειναι,να κανεις συγκεντρωση για τον πεθαμενο πακιστανο λογω ιδεολογιας,την ωρα που οι συμπολιτες σου αυτοκτονουν..
Ρατσισμος ειναι,να αποκαλεις τον αλλον ρατσιστη και φασιστα,επειδη δεν μπορεσες ποτε να βρεις μια λεξη που να περιγραφει την αγαπη για την πατριδα που δεν ενιωσες ποτε..."
ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ,
ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ,
ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ,ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.

ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ !
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ !!

Σάββατο, 17 Απριλίου 2010

Η Visa εφιστά την προσοχή για keylogger !

Η παγκοσμίου φήμης εταιρεία παροχής υπηρεσιών καρτών πληρωμών, Visa, εξέδωσε ανακοίνωση προς τους μικρούς και μεγάλους εμπορικούς της συνεργάτες, καθώς και στις επιχειρήσεις διεκπεραίωσης πληρωμών, αναφέροντας ότι έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό τα περιστατικά keylogger που διαδίδονται με trojan.
Τον περασμένο μήνα η εταιρεία πιστωτικών καρτών διέγνωσε έξαρση της τεχνικής αυτής που εστιάζει στην απόσπαση πληροφοριών από τα θύματα, μέσω λογισμικού που υποκλέπτει και
καταγράφει τα στοιχεία που πληκτρολογούνται ή εμφανίζονται στην οθόνη. Το περίτεχνο επιβλαβές λογισμικό που παρεμβαίνει στα συστήματα πληρωμών της Visa, μεταδίδει τα στοιχεία των καρτών σε παραλήπτη e-mail ή σε κάποια διεύθυνση IP, η οποία μπορεί κατόπιν να προσπελαστεί από το hacker.

Σύμφωνα με τη Visa, ο hacker σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί εύκολα να εγκαταστήσει κακόβουλο keylogger στο τερματικό POS (Point Of Sale), εκμεταλλευόμενος την κακή ρύθμιση του δικτύου στο οποίο βρίσκεται και τη χαμηλής ασφάλειας πρόσβαση εξ αποστάσεως.

Η εταιρεία ασφαλείας Trusteer, εξήγησε την αιτία αυτής της αύξησης των συμβάντων, λέγοντας ότι κατά κύριο λόγο οι προσβολές των τερματικών στα ταμεία των εμπόρων λιανικής πώλησης οφείλονται στο γεγονός ότι έχουν λειτουργικό σύστημα Windows. Επομένως είναι επιρρεπή σε τέτοιου είδους κακόβουλο λογισμικό, όπως οι υπολογιστές στους χώρους εργασίας και στα σπίτια.

Σύμφωνα με το γενικό διευθυντή της εταιρείας που ασχολείται με την ασφάλεια των διαδικτυακών φυλλομετρητών και την πρόληψη απάτης, Mickey Boodaei, αν και τα trojan που διασπείρουν keylogger σε οικιακούς και επαγγελματικούς υπολογιστές αυξάνονται εδώ και καρό, οι αντίστοιχοι χρήστες αντιδρούν ενεργά στο ζήτημα ασφαλίζοντας τα PC τους με λογισμικό ασφαλείας.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι το πρόβλημα είναι πιο πολύπλοκο για τους λιανικούς πωλητές, διότι η πλειοψηφία από τα τερματικά έχουν αποκτηθεί σε καθεστώς μίσθωσης, το οποίο περιλαμβάνει τη συντήρησή τους. Επομένως η προστασία τους εναπόκειται στον προμηθευτή των συσκευών.

Η Visa είπε ότι η ανίχνευση των keylogger μπορεί να είναι δύσκολη διαδικασία. Πρότεινε μερικά μέτρα ασφαλείας για να ακολουθήσουν οι έμποροι. Πρώτα απ' όλα να απενεργοποιήσουν την απομακρυσμένη πρόσβαση, κατόπιν να εκτελούν περιοδικούς ελέγχους στην εγκατάσταση του λογισμικού, να ρυθμίζουν το δίκτυό τους με γνώμονα την ασφάλεια και να εξασφαλίζουν ότι το antivirus είναι ενημερωμένο.

Επιπλέον, οι ειδικοί συνιστούν ότι ακόμα και οι καταναλωτές θα πρέπει να επιδείξουν προσοχή, μιας και οι διαδικτυακοί απατεώνες εστιάζουν στα στοιχεία των καρτών πληρωμών, στις συναλλαγές στο διαδίκτυο.
www.adslgr.com
Related Posts with Thumbnails