"Ρατσισμος ειναι,να εισαι στην σειρα του οαεδ και να περιμενεις 360 ευρω την ωρα,οταν ο μπροστινος σου αλλοδαπος θα παρει 580....
Ρατσισμος ειναι,να πληρωνεις 25 ευρω στα νοσοκομεια για εισαγωγη και 5 για εξεταση,ενω ο αλλοδαπος δωρεαν..
Ρατσισμος ειναι,να βαζει ο αλλοδαπος το παιδι του δωρεαν σε παιδικο σταθμο και το δικο σου να μην το δεχονται...
Ρατσισμος ειναι,να βγαζει ο αλλος 50 ευρω αφορολογητα στα φαναρια ημερησιως και εμενα να μου κραταει το 43% απο το 20αρικο...
Ρατσισμος ειναι,να κανεις συγκεντρωση για τον πεθαμενο πακιστανο λογω ιδεολογιας,την ωρα που οι συμπολιτες σου αυτοκτονουν..
Ρατσισμος ειναι,να αποκαλεις τον αλλον ρατσιστη και φασιστα,επειδη δεν μπορεσες ποτε να βρεις μια λεξη που να περιγραφει την αγαπη για την πατριδα που δεν ενιωσες ποτε..."
ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ,
ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ,
ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ,ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.

ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ !
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ !!

Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010

Μονιμοποίηση στην Βουλή με 6 μέρες προϋπηρεσία !

ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ...ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ! ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ !
Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση δείχνει την «έξοδο» σε πολλούς εργαζομένους του Δημοσίου και συζητιέται η άρση της μονιμότητας, οι μειώσεις των μισθών και το «πάγωμα» των προσλήψεων, μονιμοποιούνται στην Βουλή από την πίσω πόρτα.
Σύμφωνα με ΦΕΚ που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας μονιμοποιήθηκε στην Βουλή άτομο με προϋπηρεσία… 6 ημέρες!
Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο άτομο διορίστηκε σε μόνιμη θέση στις 6 Απριλίου του
2010. Και δεν είναι το μοναδικό περιστατικό.
Ο κ. Πετσάλνικος μιλώντας στην εκπομπή του Γ. Αυτιά έριξε τις ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση, καθώς ισχυρίστηκε ότι η απόφαση, που επιτρέπει τέτοιου είδους ενέργειες, ψηφίστηκε το 2008 και ο εν λόγω εργαζόμενος εργαζόταν ως μετακλητός στην προηγούμενη κυβέρνηση.
Ο πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε ακόμα ότι θα αλλάξει τον νόμο το προσεχές διάστημα για να μην υπάρξουν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον και οι μόνιμοι υπάλληλοι θα διορίζονται μόνο μέσω ΑΣΕΠ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ από 100% αυξήθηκαν οι υπάλληλοι της Βουλής την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν από συνεργάτες του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου.

Ενώ το 2000 ο αριθμός των μονίμων υπαλλήλων αλλά και των εργαζόμενων με συμβάσεις αορίστου χρόνου ανερχόταν σε 643, από τότε άρχισε με γεωμετρική πρόοδο η αύξηση του υπαλληλικού δυναμικού του Εθνικού μας Κοινοβουλίου με συνέπεια σήμερα να φθάνει στους 1.340 με επιπλέον 74 ειδικούς φρουρούς.

Πάντως το μεγάλο άλμα- σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα- πραγματοποιήθηκε την περίοδο 2000- 2004 καθώς οι δύο κατηγορίες των υπαλλήλων (μόνιμοι και αορίστου χρόνου) αυξήθηκαν περίπου 70%. Αυτό γιατί από 643 ο αριθμός των εργαζομένων στη Βουλή έφθασε το 2004 σε 1.093 και με την προσθήκη 75 ειδικών φρουρών.

Ωστόσο και στο μεσοδιάστημα αυτής της τετραετίας σημειώθηκε επιμέρους αύξηση στην πρόσληψη υπαλληλικού προσωπικού στο Εθνικό μας Κοινοβούλιο. Το 2001 έφθασαν στους 667, το 2002 στους 754, το 2003 στους 875 με την επιπλέον προσθήκη 75 ειδικών φρουρών που από τότε γίνονται πάγια δύναμη στη Βουλή.

74 ειδικοί φρουροί
Από το 2004 και η αύξηση στους διορισμούς φαίνεται να είναι ελεγχόμενη αφού το 2005 οι μόνιμοι και οι εργαζόμενοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου στη Βουλή αυξήθηκαν κατά 57 ενώ μειώθηκε κατά μία θέση η δύναμη των ειδικών φρουρών φθάνοντας στους 74- αριθμός που διατηρείται μέχρι και σήμερα. Την επόμενη χρονιά ο ανάλογος αριθμός ανήλθε στους 1.178 και στη συνέχεια το 2007 στους 1.216, τον επόμενο χρόνο στους 1.292 και τον Σεπτέμβριο του 2009 στους 1.369.

Ωστόσο από την 1η Ιανουαρίου του 2010 μέχρι στιγμής υπέβαλαν παραίτηση οι 113 από τους οποίους- όπως έγινε γνωστό από συνεργάτες του προέδρου της Βουλής- οι 58 μετά την ανακοίνωση των κυβερνητικών μέτρων και τις περικοπές του Μαΐου. Σε ό,τι αφορά τους 231 που μονιμοποιήθηκαν- πάντα σύμφωνα με τους συνεργάτες του κ. Φ. Πετσάλνικου- οι πρώτοι 105 είχαν μονιμοποιηθεί έως τις 3 Οκτωβρίου 2009 (παραμονές εκλογών) και οι άλλοι 126 τη μετέπειτα περίοδο.

Από τους ίδιους κύκλους γνωστοποιήθηκε πως ο πρώην ευρωβουλευτής και γνωστός δημοσιογράφος Μανώλης Μαυρομμάτης προσλήφθηκε στο γραφείο του προέδρου της Ν.Δ. στη Βουλή χωρίς δικαίωμα μονιμοποίησης, ότι η επίσης πρώην ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μερόπη Καλδή έχει μονιμοποιηθεί στο Εθνικό Κοινοβούλιο από το 2003 και πως ο βουλευτής Σερρών του ΠΑΣΟΚ Στάθης Κουτμερίδης προσέλαβε στο γραφείο του την ανιψιά του.
Star.gr
Related Posts with Thumbnails