"Ρατσισμος ειναι,να εισαι στην σειρα του οαεδ και να περιμενεις 360 ευρω την ωρα,οταν ο μπροστινος σου αλλοδαπος θα παρει 580....
Ρατσισμος ειναι,να πληρωνεις 25 ευρω στα νοσοκομεια για εισαγωγη και 5 για εξεταση,ενω ο αλλοδαπος δωρεαν..
Ρατσισμος ειναι,να βαζει ο αλλοδαπος το παιδι του δωρεαν σε παιδικο σταθμο και το δικο σου να μην το δεχονται...
Ρατσισμος ειναι,να βγαζει ο αλλος 50 ευρω αφορολογητα στα φαναρια ημερησιως και εμενα να μου κραταει το 43% απο το 20αρικο...
Ρατσισμος ειναι,να κανεις συγκεντρωση για τον πεθαμενο πακιστανο λογω ιδεολογιας,την ωρα που οι συμπολιτες σου αυτοκτονουν..
Ρατσισμος ειναι,να αποκαλεις τον αλλον ρατσιστη και φασιστα,επειδη δεν μπορεσες ποτε να βρεις μια λεξη που να περιγραφει την αγαπη για την πατριδα που δεν ενιωσες ποτε..."
ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ,
ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ,
ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ,ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.

ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ !
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ !!

Κυριακή, 23 Μαΐου 2010

Στη φυλακή για ένα τιμολόγιο

ΟΝΟΜΑΤΑ μεγαλο-οφειλετών του Δημοσίου, ευρήματα από περιπτώσεις φορολογουμένων που έχουν συλληφθεί να μην πληρώνουν την εφορία και την ίδια στιγμή να διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και λίστες με ιδιώτες (ακόμη και εφοριακούς) που δεν έχουν υποβάλει δήλωση επί σειρά ετών έχει συγκεντρώσει στο γραφείο του ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Μάλιστα, εντός της εβδομάδας δεν αποκλείεται να αποκαλύψει
τη στρατηγική που προτίθεται να ακολουθήσει η κυβέρνηση για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Οι... κατηγορίες

Το πλάνο δημοσίευσης ονομάτων περιλαμβάνει τρεις διαφορετικές κατηγορίες καταλόγων:

* Τα ονόματα όσων έχουν μεγάλες οφειλές στο Δημόσιο. Η λίστα των οφειλετών περιλαμβάνει περίπου 600.000 ονόματα μικροοφειλετών με χρέη έως 20.000 ευρώ και περίπου 10.000 ονόματα με οφειλές άνω των 100.000 ευρώ. Στην κορυφή, φιγουράρουν ονόματα με οφειλές άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

* Τα ονόματα όσων έχουν εντοπιστεί να φοροδιαφεύγουν. Οι σχετικές λίστες ετοιμάζονται από τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ. Ηδη έχουν γίνει έφοδοι σε καλλιτέχνες, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, μηχανικούς. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ευρήματα είναι σημαντικά, ενώ ήδη έχει διαταχθεί το άνοιγμα των τραπεζικών τους λογαριασμών.

Μόνο σε έναν επαγγελματία ο οποίος δήλωνε εξαιρετικά χαμηλά εισοδήματα, εντοπίστηκαν καταθέσεις ύψους 30 εκατ. ευρώ. Επίσης, έχουν βρεθεί δημόσιοι λειτουργοί που δεν έχουν καν υποβάλει φορολογικές δηλώσεις επί σειρά ετών.

* Η τρίτη λίστα περιλαμβάνει τα ονόματα επαγγελματιών που δηλώνουν στις φορολογικές τους δηλώσεις εξαιρετικά χαμηλά εισοδήματα. Τη δημοσίευση των ονομάτων τους προβλέπει εδώ και χρόνια η φορολογική νομοθεσία (νόμος 2238), ενώ η σημερινή κυβέρνηση έχει κατ' επανάληψη δηλώσει ότι θα ενεργοποιήσει τη διάταξη. Η αρχή έγινε με τους γιατρούς, αν και στη δημοσιότητα δόθηκαν μόνο τα αρχικά των ονομάτων και όχι τα πλήρη ονοματεπώνυμα.

Εν τω μεταξύ, από την 1η Ιουνίου ενεργοποιούνται διατάξεις του νέου φορολογικού νόμου. Προβλέπουν από την επιβολή ποινών φυλάκισης για μικροπαραβάσεις μέχρι την επιβολή επιτόπου προστίμων από τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ. Ο υπουργός Οικονομικών θα υπογράψει εντός των ημερών και υπουργική απόφαση που θα προβλέπει την καταβολή αποζημίωσης σε όσα φυσικά πρόσωπα βοηθήσουν τις αρχές να εντοπίσουν περιπτώσεις φοροδιαφυγής. Αναλυτικά, από τον Ιούνιο ενεργοποιούνται:

Εως και 10 χρόνια!

1 Οι ποινές φυλάκισης για όσους υποπίπτουν σε φορολογικές παραβάσεις. Με δύο μήνες φυλάκιση θα τιμωρείται όποιος από την 1η Ιουνίου συλλαμβάνεται να μην εκδίδει τιμολόγιο ή να μην καταχωρίζει τα τιμολόγια στα βιβλία του.

Αν από τη φορολογική παράβαση το Δημόσιο επιβαρυνθεί κατά 150.000 ευρώ και πάνω, η ποινή φυλάκισης θα φτάνει στα 10 χρόνια.

2 Τα «λουκέτα» σε επιχειρήσεις για φοροδιαφυγή. Με κλείσιμο ενός μήνα στην επιχείρηση, στο γραφείο ή στην επαγγελματική του εγκατάσταση, θα τιμωρείται όποιος επιτηδευματίας συλλαμβάνεται να μην έχει κόψει τουλάχιστον τρία τιμολόγια ή αποδείξεις.

3 Η «αμοιβή» σε όσους ιδιώτες βοηθήσουν στην αποκάλυψη φαινομένων φοροδιαφυγής. Από το ποσό που θα εισπράξει το Δημόσιο μετά την αποκάλυψη της παράβασης, ο ιδιώτης που βοήθησε θα δικαιούται το 10%. Μάλιστα, για τη διαδικασία καταβολής της αμοιβής στους ιδιώτες ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναμένεται να υπογράψει σχετική υπουργική απόφαση εντός των ημερών.

4 Εφοριακός ή τελωνειακός που θα συλλαμβάνεται να δωροδοκείται εκτός από τις ποινικές ευθύνες πρέπει να πληρώσει και πρόστιμο έως 500.000 ευρώ.

5 Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ θα μπορούν να κάνουν επιτόπου ελέγχους σε καταστήματα και επιχειρήσεις και να κόβουν πρόστιμα αν εντοπίσουν παραβάσεις όπως η μη έκδοση τιμολογίων ή αποδείξεων λιανικής.
enet.gr
Related Posts with Thumbnails