"Ρατσισμος ειναι,να εισαι στην σειρα του οαεδ και να περιμενεις 360 ευρω την ωρα,οταν ο μπροστινος σου αλλοδαπος θα παρει 580....
Ρατσισμος ειναι,να πληρωνεις 25 ευρω στα νοσοκομεια για εισαγωγη και 5 για εξεταση,ενω ο αλλοδαπος δωρεαν..
Ρατσισμος ειναι,να βαζει ο αλλοδαπος το παιδι του δωρεαν σε παιδικο σταθμο και το δικο σου να μην το δεχονται...
Ρατσισμος ειναι,να βγαζει ο αλλος 50 ευρω αφορολογητα στα φαναρια ημερησιως και εμενα να μου κραταει το 43% απο το 20αρικο...
Ρατσισμος ειναι,να κανεις συγκεντρωση για τον πεθαμενο πακιστανο λογω ιδεολογιας,την ωρα που οι συμπολιτες σου αυτοκτονουν..
Ρατσισμος ειναι,να αποκαλεις τον αλλον ρατσιστη και φασιστα,επειδη δεν μπορεσες ποτε να βρεις μια λεξη που να περιγραφει την αγαπη για την πατριδα που δεν ενιωσες ποτε..."
ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ,
ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ,
ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ,ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.

ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ !
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ !!

Σάββατο, 22 Μαΐου 2010

Δεν θέλουν να μειωθούν οι βουλευτές ! Κορόιδα είναι ...?

Ονειρο θερινής νυκτός φαίνεται πως θα παραμείνει η πρόταση κάποιων πολιτικών, μεταξύ των οποίων και του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, για μείωση του αριθμού των βουλευτών στο ελάχιστο προβλεπόμενο συνταγματικό όριο των διακοσίων εδρών από τριακόσιες που είναι σταθερά εδώ και δεκαετίες.

Στην απόφαση αυτή φαίνεται πως καταλήγει η κυβέρνηση για τρεις λόγους και, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, δεν θα περιλαμβάνεται στην πρότασή της για την
αλλαγή του εκλογικού νόμου, η οποία αναμένεται να κατατεθεί το αργότερο μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Τρεις είναι οι λόγοι που βάρυναν σε αυτή την απόφαση, η οποία ελήφθη έπειτα από πολλή σκέψη και προβληματισμό, παρά το γεγονός μάλιστα ότι στη συγκεκριμένη πρόταση όχι μόνο δεν υπήρξε ενθουσιασμός από την πλευρά των βουλευτών, αλλά θα μπορούσε να πει κάποιος ότι αντιμετωπίστηκε παγερά.

Ειδικότερα, ο πρώτος και βασικός λόγος που οδηγεί στη διατήρηση του αριθμού των τριακοσίων βουλευτών είναι ότι η μείωση των εδρών θα δημιουργούσε πρόβλημα στην επίτευξη κοινοβουλευτικής αυτοδυναμίας σε περιπτώσεις οριακής εκλογής. Οπως συνέβη στην εκλογική αναμέτρηση του Σεπτεμβρίου του 2007, όταν η Ν.Δ. εξέλεξε 152 από τους 300 βουλευτές, ενώ με την κατανομή 200 εδρών με μεγάλη δυσκολία θα εξασφάλιζε τους 101 βουλευτές που θα της επέτρεπαν τον σχηματισμό μονοκομματικής κυβέρνησης.

Ακόμη, όμως, και σε εκλογικές νίκες, όπως αυτή που κατήγαγε το ΠΑΣΟΚ τον περασμένο Οκτώβριο, οι έδρες θα ήταν σαφώς λιγότερες και η αυτοδυναμία μιας κυβέρνησης θα κρεμόταν από μια κλωστή. Ετσι, η σημερινή κυβέρνηση θα είχε 107 βουλευτές και όχι 160 που έχει σήμερα, και μετά την πρόσφατη διαγραφή των τριών βουλευτών θα κινούνταν σε οριακή πλειοψηφία.

Εμπειροι πολιτικοί εκτιμούν ότι σε καμία περίπτωση το πολιτικό σύστημα δεν θα δεχτεί μια τέτοια ουσιαστική αλλαγή, καθώς η μείωση των εδρών σε διακόσιες θα δημιουργήσει ντόμινο αλλαγών στον εκλογικό και ευρύτερα στον πολιτικό χάρτη, με επιπτώσεις που θα επηρεάσουν την επανεκλογή πολύ μεγαλύτερου αριθμού βουλευτών από τις εκατό κοινοβουλευτικές έδρες που θα περικοπούν. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών, όλων των αποχρώσεων, δεν υποδέχτηκε με ενθουσιασμό μια τέτοια προοπτική.

Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με τα οικονομικά δεδομένα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, οι τριακόσιοι δεν επιβαρύνουν ιδιαίτερα τον προϋπολογισμό του κράτους. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με τον κ. Πετσάλνικο, το συνολικό κόστος της λειτουργίας του Κοινοβουλίου είναι 3,5 τοις χιλίοις των συνολικών δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού, ενώ οι αμοιβές των σημερινών τριακοσίων βουλευτών αντιπροσωπεύουν το 1 τοις χιλίοις.

Τρίτος και εξίσου σημαντικός λόγος είναι η εκπροσώπηση της περιφέρειας σε μια τέτοια περίπτωση, καθώς ο οριζόντιος περιορισμός των εδρών θα μετέτρεπε τις σημερινές διεδρικές και τριεδρικές περιφέρειες σε μονοεδρικές. Για παράδειγμα, μονοεδρικές θα γίνονταν περιφέρειες όπως η Φλώρινα, η Καστοριά, η Πρέβεζα, η Χίος, το Λασίθι και το Ρέθυμνο. Διεδρικές θα γίνονταν οι τριεδρικές περιφέρειες, όπως η Αρκαδία, η Αργολίδα, η Αρτα, η Λακωνία, η Χαλκιδική, η Κέρκυρα και οι Κυκλάδες.
Espressonews.gr
Related Posts with Thumbnails