"Ρατσισμος ειναι,να εισαι στην σειρα του οαεδ και να περιμενεις 360 ευρω την ωρα,οταν ο μπροστινος σου αλλοδαπος θα παρει 580....
Ρατσισμος ειναι,να πληρωνεις 25 ευρω στα νοσοκομεια για εισαγωγη και 5 για εξεταση,ενω ο αλλοδαπος δωρεαν..
Ρατσισμος ειναι,να βαζει ο αλλοδαπος το παιδι του δωρεαν σε παιδικο σταθμο και το δικο σου να μην το δεχονται...
Ρατσισμος ειναι,να βγαζει ο αλλος 50 ευρω αφορολογητα στα φαναρια ημερησιως και εμενα να μου κραταει το 43% απο το 20αρικο...
Ρατσισμος ειναι,να κανεις συγκεντρωση για τον πεθαμενο πακιστανο λογω ιδεολογιας,την ωρα που οι συμπολιτες σου αυτοκτονουν..
Ρατσισμος ειναι,να αποκαλεις τον αλλον ρατσιστη και φασιστα,επειδη δεν μπορεσες ποτε να βρεις μια λεξη που να περιγραφει την αγαπη για την πατριδα που δεν ενιωσες ποτε..."
ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ,
ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ,
ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ,ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.

ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ !
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ !!

Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010

Συναγερμός για τσιμέντο Τουρκικής προέλευσης ...Έρευνα για την περιεκτικότητά του σε χρώμιο


«Συναγερμός» σήμανε προχτές, Τρίτη, στην αρμόδια Υπηρεσία της Νομαρχίας Μαγνησίας, για τον έλεγχο τσιμέντου τουρκικής προέλευσης που έφτασε, στην περιοχή, διά της θαλάσσιας οδού. Η έρευνα δεν κατέδειξε, καταρχήν, παραβίαση της ισχύουσας νομοθεσίας.
Συγκεκριμένα, αργά το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, η αντινομάρχης, κ. Ν. Οικονόμου, έλαβε πληροφορία για την εκφόρτωση, στο λιμάνι του Βόλου, τσιμέντου, πιθανότατα τουρκικής προέλευσης, το οποίο επρόκειτο να διατεθεί σε επιχείρηση της περιοχής. Την Τρίτη το πρωί, η αντινομάρχης επικοινώνησε με το Τελωνείο του Βόλου, από όπου ενημερώθηκε ότι δεν είχε κατέλθει στο λιμάνι πλοίο από το εξωτερικό και, ως εκ τούτου, οι Υπηρεσίες του Τελωνείου δεν είχαν στη διάθεσή τους περαιτέρω στοιχεία, καθώς επιλαμβάνονται υποθέσεων που αφορούν σε φορτία προερχόμενα από το εξωτερικό. Μετά από επικοινωνία της με το Λιμεναρχείο Βόλου, ενημερώθηκε για άφιξη πλοίου, το οποίο ξεφόρτωσε ποσότητες τσιμέντου σε παλέτες. Η περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, με τη βοήθεια του Λιμεναρχείου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν το τσιμέντο προερχόταν από ελληνική βιομηχανία, κατέδειξε ότι το πλοίο μετέφερε τσιμέντο τουρκικής προέλευσης, το οποίο είχε εκτελωνιστεί στο Τελωνείο της Μυκόνου, για λογαριασμό Έλληνα επιχειρηματία. Τα παραπάνω γνωστοποιήθηκαν από τη Νομαρχία στο Τελωνείο του Βόλου, το οποίο, με τη σειρά του, επικοινώνησε με το Τελωνείο της Μυκόνου και ζήτησε πληροφορίες για τον εκτελωνισμό του φορτίου. Σύμφωνα με την εκεί Υπηρεσία, αναφορικά με το συγκεκριμένο φορτίο, τηρήθηκαν οι προϋποθέσεις που προβλέπονται από τη νομοθεσία για τον έλεγχο εισαγόμενου τσιμέντου.
Παρόλα αυτά, η Διεύθυνση Ανάπτυξης της ΝΑΜ έκανε επιτόπιο έλεγχο στο εν λόγω πλοίο, το οποίο είχε ξεφορτώσει ποσότητα τσιμέντου στη Σκιάθο, πριν καταπλεύσει στο λιμάνι του Βόλου. Επειδή είχε ήδη γίνει η μεταφορά του τσιμέντου σε επιχείρηση της περιοχής, και το πλοίο επρόκειτο να αποπλεύσει, το κλιμάκιο των υπαλλήλων διενήργησε, στη συνέχεια, αυτοψία στη συγκεκριμένη μονάδα, από την οποία δεν προέκυψε, καταρχήν, κάποια παραβίαση της νομοθεσίας. Συγκεκριμένα, οι σάκοι φέρουν την προβλεπόμενη σήμανση CE, το φορτίο συνοδεύεται από το Πιστοποιητικό Συμμόρφωσης CE, τη Δήλωση Συμμόρφωσης CE του παραγωγού, ενώ επί της συσκευασίας είναι καταχωρισμένα, στην ελληνική γλώσσα, τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία στοιχεία, εκτός από αυτά που αφορούν στο στοιχείο του χρωμίου, για το οποίο, όμως, υπάρχει σχετικό έγγραφο, κάτι που προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις. Η Υπηρεσία πήρε δείγμα από το τσιμέντο και όλα τα σχετικά παραστατικά για πιο ενδελεχή εξέταση του θέματος. Ένα στοιχείο που κρίνεται ότι χρήζει περαιτέρω διερεύνησης, αφορά στο συνοδευτικό έγγραφο για το χρώμιο, σχετικά με το οποίο έχει ζητηθεί η συνδρομή του αρμόδιου Υπουργείου, και αναμένεται ότι το θέμα θα έχει διευθετηθεί μέχρι το τέλος της βδομάδας. Από την κατάληξη της συγκεκριμένης διαδικασίας θα κριθεί αν θα σταλεί το δείγμα στο Υπουργείο για ανάλυση. Έγινε σύσταση από την Υπηρεσία στους δύο εμπόρους, της Σκιάθου και του Βόλου, να μην διατεθεί το τσιμέντο, μέχρι την ολοκλήρωση της διερεύνησης της υπόθεσης.
Σημειώνεται ότι υπάρχει σχετική εθνική και κοινοτική νομοθεσία, που αφορά στον επιστάμενο έλεγχο των τσιμέντων που εισέρχονται στην ελληνική αγορά από τρίτες χώρες. Πρόσφατη, μάλιστα, εγκύκλιος (10-5-2010) του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, αυστηροποιεί ακόμη περισσότερο τις προδιαγραφές που πρέπει να τηρούνται για το εισαγόμενο στην ελληνική αγορά τσιμέντο, και τις απαιτήσεις συμμόρφωσης και επισήμανσης, με στόχο τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και ασφάλειας, καθώς και τη διασφάλιση των όρων υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά του τσιμέντου.
Η ΝΑΜ αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα το συγκεκριμένο θέμα, καθώς, τον τελευταίο χρόνο, έχουν υπάρξει καταγγελίες σχετικά με την εισαγωγή τσιμέντου από τρίτες χώρες, ιδιαίτερα στις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, κατά παράβαση της σχετικής εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας. Η υπόθεση προκάλεσε την κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Εργατών – Τεχνιτών και Υπαλλήλων Τσιμέντων Ελλάδος, της οποίας οι τοπικοί εκπρόσωποι είχαν έρθει σε επαφή με την αρμόδια αντινομάρχη, από τον προηγούμενο μήνα, ζητώντας την επαγρύπνηση της Νομαρχίας, για την πιστή τήρηση της ισχύουσας νομοθεσίας στη διακίνηση τσιμέντων αλλοδαπής προέλευσης, καθώς, μάλιστα, στην περιοχή μας, δραστηριοποιείται ανάλογη ελληνική βιομηχανία που απασχολεί τοπικό δυναμικό.
Η αντινομάρχης εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς το Τελωνείο και το Λιμεναρχείο Βόλου για τη συνεργασία τους, καθώς η συνδρομή τους υπήρξε καθοριστική, για την άμεση συγκέντρωση των απαιτούμενων πληροφοριών και, στη συνέχεια, την αποτελεσματική αντίδραση εκ μέρους της ΝΑΜ και την άμεση διευθέτηση της συγκεκριμένης υπόθεσης.
Related Posts with Thumbnails