"Ρατσισμος ειναι,να εισαι στην σειρα του οαεδ και να περιμενεις 360 ευρω την ωρα,οταν ο μπροστινος σου αλλοδαπος θα παρει 580....
Ρατσισμος ειναι,να πληρωνεις 25 ευρω στα νοσοκομεια για εισαγωγη και 5 για εξεταση,ενω ο αλλοδαπος δωρεαν..
Ρατσισμος ειναι,να βαζει ο αλλοδαπος το παιδι του δωρεαν σε παιδικο σταθμο και το δικο σου να μην το δεχονται...
Ρατσισμος ειναι,να βγαζει ο αλλος 50 ευρω αφορολογητα στα φαναρια ημερησιως και εμενα να μου κραταει το 43% απο το 20αρικο...
Ρατσισμος ειναι,να κανεις συγκεντρωση για τον πεθαμενο πακιστανο λογω ιδεολογιας,την ωρα που οι συμπολιτες σου αυτοκτονουν..
Ρατσισμος ειναι,να αποκαλεις τον αλλον ρατσιστη και φασιστα,επειδη δεν μπορεσες ποτε να βρεις μια λεξη που να περιγραφει την αγαπη για την πατριδα που δεν ενιωσες ποτε..."
ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ,
ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ,
ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ,ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.

ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ !
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ !!

Κυριακή, 23 Μαΐου 2010

Σκληρότερα μέτρα προετοιμάζει η τρόικα ...! Υπέρ της αυστηροποίησης του Συμφώνου Σταθερότητας η κυβέρνηση

...ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ.
Υπέρ της ανάγκης για αυστηροποίηση του Συμφώνου Σταθερότητας και της εκ των προτέρων έγκρισης των κρατικών προϋπολογισμών πριν εγκριθούν από τα εθνικά κοινοβούλια, τάχθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στην πρώτη συνεδρίαση της "ομάδας δράσης" της ΕΕ που συνεδρίασε την Παρασκευή στις Βρυξέλλες υπό τον Πρόεδρο της ΕΕ Χ. Βαν Ρομπέι.
Ωστόσο, σχετικά με το θέμα των οικονομικών και πολιτικών κυρώσεων στις χώρες που παραβιάζουν συστηματικά το Σύμφωνο Σταθερότητας - πρόταση που όπως είπε νωρίτερα ο Πρόεδρος της ΕΕ εξασφάλισε ευρεία "συναίνεση" -, ο Γ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι το ζήτημα αυτό θα πρέπει να
αντιμετωπίζεται με "πνεύμα ρεαλισμού".
Όπως είπε, η Ελλάδα, αλλά και άλλες χώρες, διαφοροποιήθηκαν από "γερμανικές" ιδέες που υποβλήθηκαν κυρίως σε σχέση με την αναφορά που περιλαμβάνεται για την πρόβλεψη ελεγχόμενης πτώχευσης των κρατών μελών της ευρωζώνης.
"Η λογική του να υπάρχει μια πόρτα εξόδου είναι μια λογική τιμωρίας που θα αποσταθεροποιήσει περαιτέρω μια ήδη ευαίσθητη αγορά και θα ήταν μια κατεύθυνση που θα έδινε λάθος σήμα στις αγορές ευνοώντας την κερδοσκοπία", είπε χαρακτηριστικά.
Επίσης ο Γ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι η Ελλάδα τάχθηκε σε γενικές γραμμές υπέρ της ιδέας έκδοσης ευρωομολόγων στο πλαίσιο της πρότασης που κατατέθηκε από ορισμένες χώρες - με κύρια τη Γαλλία - για μετατροπή ενός τμήματος των χρεών των κρατών μελών της ευρωζώνης σε κοινό ευρωπαϊκό χρέος.
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου τάχθηκε επίσης εμμέσως πλην σαφώς υπέρ των νομοθετικών πρωτοβουλιών της Γερμανίας για περιορισμό των κερδοσκοπικών παιχνιδιών σε βάρος των κρατικών τίτλων στο έδαφος της, δηλαδή την απαγόρευση του shortselling.
O υπουργός ανάφερε ότι η Ελλάδα έθεσε επίσης θέμα ποιότητας των δημοσίων οικονομικών ώστε να εξετάζονται οι λόγοι αύξησης των ελλειμμάτων (πχ. αν οφείλονται σε καταναλωτικές δαπάνες ή αναπτυξιακές επενδύσεις) και να μην περιορίζεται η συζήτηση στα ύψη των ελλειμμάτων.
Ο υπουργός οικονομικών σημείωσε επίσης ότι η Ελλάδα έθεσε ακόμη θέμα ρύθμισης των χρηματοπιστωτικών αγορών τονίζοντας την ανάγκη "να κινηθούμε ταχύτερα" και υπογράμμισε τον καθοριστικό ρόλο της ανάπτυξης και των επενδύσεων ώστε η ευρωπαϊκή οικονομία να γίνει πιο ανταγωνιστική. Σε αυτό το σημείο, παρέπεμψε στις κοινές πρωτοβουλίες που έχουν λάβει ο Ελληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, η Αγκελα Μέρκελ, ο Νικολά Σαρκοζί και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Η Ελλάδα εξέφρασε επιφυλάξεις για το ενδεχόμενο να ανοίξει τώρα συζήτηση για αλλαγή της Συνθήκης η οποία, όπως εκτιμά, θα αποπροσανατολίσει, παρά θα λύσει προβλήματα.

ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΩΣΕΙΣ
Νωρίτερα και μετά την πρώτη συνεδρίαση της "Ομάδας Κρούσης", ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Βαν Ρομπέι είπε ότι υπήρξε "ευρεία συναίνεση επί της αρχής των κυρώσεων, οικονομικής φύσης και μη" για τους παραβάτες του Συμφώνου Σταθερότητας.
Η Ομάδα Κρούσης πρέπει να έχει ολοκληρώσει το έργο της πριν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου. Και οι διαβουλεύσεις θα είναι επίπονες, καθώς η Γερμανία εισηγείται αυστηρές κυρώσεις που φτάνουν μέχρι και "ελεγχόμενη πτώχευση" μιας υπερχρεωμένης χώρας του ευρώ. O Πρόεδρος της ΕΕ, δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο, αλλά ότι μακροπρόθεσμα θα μπορούσε να εξεταστεί.

ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ
Ερχονται νέα μέτρα μέσα στο καλοκαίρι, σύμφωνα με την εφημερίδα τα Νέα, η οποία αναφέρει ότι στο στόχαστρο της ΕΕ και του ΔΝΤ είναι σκληρότερο Ασφαλιστικό, απελευθέρωση αγοράς εργασίας και μείωση μισθών, άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων και μείωση κρατικών δαπανών (επίσπευση εξυγίανσης ΟΣΕ).
Στην έκθεση που θα συντάξουν οι εμπειρογνώμονες της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από τη μια μεριά και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από την άλλη, δεν θα επισημαίνεται απλώς η ανάγκη μείωσης των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και η καθυστέρηση της κυβέρνησης να υλοποιήσει βασικές δεσμεύεις που έχει αναλάβει με το μνημόνιο.
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, η έκθεση θα είναι κοινή, θα παρουσιαστεί τον Ιούλιο και με αυτήν θα προειδοποιείται η ελληνική κυβέρνηση ότι εάν δεν συμμορφωθεί, κινδυνεύει να χάσει τη δεύτερη δόση του δανείου.
Η εφημερίδα επικαλείται κοινοτικές πηγές, κατά τις οποίες έχουν ήδη εντοπιστεί καθυστερήσεις ή αθετήσεις δεσμεύσεων σε τουλάχιστον τέσσερις τομείς, τους οποίους παρουσιάζει:
-Ο ένας είναι το περίφημο Ασφαλιστικό, όπου το δημοσιονομικό όφελος τοποθετείται για ύστερα από πέντε χρόνια, κάτι που δεν ικανοποιεί τους πιστωτές της Ελλάδας. Αυτοί θεωρούν τις δαπάνες για το ασφαλιστικό σύστημα από τις κύριες αιτίες διόγκωσης των ελλειμμάτων και άρα και του δημοσίου χρέους. Ως εκ τούτου απαιτούν δημοσιονομικό όφελος από το νέο Ασφαλιστικό πολύ νωρίτερα- ακόμη και από το 2012.
-Το δεύτερο ζήτημα είναι η απελευθέρωση της αγοράς εργασίας. Στις Βρυξέλλες εκλαμβάνεται ότι έχει παραπεμφεί στις καλένδες το θέμα της μείωσης του ποσού που δίδεται ως αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης.
-Το τρίτο θέμα έχει να κάνει με τα λεγόμενα «κλειστά επαγγέλματα». Παρά τις εξαγγελίες περί απελευθέρωσης στις μεταφορές, μέχρι χθες η βούληση της κυβέρνησης ήταν να υποχωρήσει στα αιτήματα των ιδιοκτητών φορτηγών που εκτελούν μεταφορές και να διατηρήσει κατά το μάλλον ή ήττον το υπάρχον καθεστώς.
-Τέταρτον, η εξυγίανση ΟΣΕ. Οι κοινοτικοί δεν είναι ικανοποιημένοι με τον ρυθμό που σχεδιάζει η κυβέρνηση να μειώσει τις κρατικές δαπάνες. Παραδείγματος χάριν, για το σχέδιο εξυγίανσης του ΟΣΕ, που πρόκειται να παρουσιαστεί στην οριστική του μορφή τον Ιούνιο, δεν έχουν πειστεί ότι είναι αρκετά δραστικό.
Related Posts with Thumbnails