"Ρατσισμος ειναι,να εισαι στην σειρα του οαεδ και να περιμενεις 360 ευρω την ωρα,οταν ο μπροστινος σου αλλοδαπος θα παρει 580....
Ρατσισμος ειναι,να πληρωνεις 25 ευρω στα νοσοκομεια για εισαγωγη και 5 για εξεταση,ενω ο αλλοδαπος δωρεαν..
Ρατσισμος ειναι,να βαζει ο αλλοδαπος το παιδι του δωρεαν σε παιδικο σταθμο και το δικο σου να μην το δεχονται...
Ρατσισμος ειναι,να βγαζει ο αλλος 50 ευρω αφορολογητα στα φαναρια ημερησιως και εμενα να μου κραταει το 43% απο το 20αρικο...
Ρατσισμος ειναι,να κανεις συγκεντρωση για τον πεθαμενο πακιστανο λογω ιδεολογιας,την ωρα που οι συμπολιτες σου αυτοκτονουν..
Ρατσισμος ειναι,να αποκαλεις τον αλλον ρατσιστη και φασιστα,επειδη δεν μπορεσες ποτε να βρεις μια λεξη που να περιγραφει την αγαπη για την πατριδα που δεν ενιωσες ποτε..."
ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ,
ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ,
ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ,ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.

ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ !
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ !!

Κυριακή, 23 Μαΐου 2010

Παρακαμτήριος των Τεμπών: Πλήγμα στην πανίδα της παραλιακής ζώνης !

Η μεγάλη αύξηση της κίνησης οχημάτων και για μεγάλο χρονικό διάστημα, στο δρόμο που οδηγεί στα παράλια του νομού Λάρισας, λόγω της κλειστής οδού στα Τέμπη, έβλαψε σοβαρά την πανίδα της ευρύτερης περιοχής.
Ο αριθμός των άγριων ζώων που κείτονταν νεκρά στο οδόστρωμα σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου, ήταν για φέτος πολύ μεγαλύτερος από κάθε άλλη φορά, αυτή την περίοδο, γεγονός που αποδεικνύει ότι η πανίδα της περιοχής δέχθηκε ίσως το μεγαλύτερο πλήγμα από
ποτέ στον πληθυσμό της.
Σύμφωνα με θηροφύλακα, η αύξηση του αριθμού των σκοτωμένων ζώων από οχήματα ήταν αναμενόμενη, αν αναλογιστεί κανείς την αυξημένη και συνεχή κίνηση αυτοκινήτων από το οδικό δίκτυο των παραλίων του νομού μας, επισημαίνοντας ότι ο μεγαλύτερος αριθμός θυμάτων αφορούσε σε αλεπούδες, σκαντζόχοιρους, χελώνες και φίδια.
Μάλιστα όσο αφορά στις αλεπούδες, αναφέρει ότι τα τελευταία χρόνια για να βρουν τροφή πλησιάζουν όλο και πιο πολύ σε κατοικημένες περιοχές, με αποτέλεσμα να έχουν εξοικειωθεί με το ανθρώπινο περιβάλλον και να αυξάνεται ο πληθυσμός που τολμά να εξορμά για τροφή προς αυτές τις περιοχές, γεγονός που φέτος κόστισε στα πονηρά ζώα ακριβότερα.
Μην υπολογίζοντας φέτος τις βουλές των ανθρώπων, αντιμετώπισαν ένα μεγάλο όγκο αυτοκινήτων να κινείται με μεγάλη συχνότητα σε όλα τα περάσματά τους, με αποτέλεσμα πολύ περισσότερες να πέσουν θύματα στην άσφαλτο.
Βέβαια μια τέτοια περίοδος μεγάλης επικινδυνότητας για τα άγρια ζώα, αναμένεται να είναι κι οι καλοκαιρινοί μήνες, στον ίδιο δρόμο, με την εξόρμηση Λαρισαίων, και όχι μόνο, στα παράλια. Έτσι αναμένεται η πανίδα να δεχθεί το δεύτερο έντονο πλήγμα για φέτος με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό για τον πληθυσμό τους.
Οι ειδικοί και γνώστες της πανίδας της περιοχής μας και όχι μόνο, αναφέρουν βέβαια ότι φέτος ο πληθυσμός των αλεπούδων παρουσιάζεται αυξημένος, αλλά από ό,τι φαίνεται ο άνθρωπος έχει αναλάβει να …επαναφέρει την ισορροπία του!
Παράλληλα όμως κάποιοι καθημερινά προσπαθούν να διατηρήσουν την ισορροπία της από την άποψη της προστασίας της και δίνουν καθημερινά το «παρών» στην άγρια φύση προκειμένου να φέρουν εις πέρας αυτόν και μόνο τα στόχο τους.
Πρόκειται για το σώμα της θηροφυλακής που μέχρι σήμερα έχει δώσει σημαντικά αποτελέσματα, μεταξύ των οποίων είναι και η διάσωση τραυματισμένων ζώων και πτηνών που βρίσκουν στην ύπαιθρο. Αναλυτικότερα οι θηροφύλακες έχουν συναντήσει αρκετές τέτοιες περιπτώσεις και έχουν αναλάβει να προωθήσουν για περίθαλψη σε ειδικά κέντρα, τραυματισμένους πελαργούς, ερωδιούς, αλεπούδες, κύκνους, γεράκια κ.ά.
Μάλιστα οι τραυματισμοί των περισσότερων πτηνών όπως επισημαίνουν προκαλούνται από ηλεκτροπληξία στα καλώδια της ΔΕΗ.
Related Posts with Thumbnails