"Ρατσισμος ειναι,να εισαι στην σειρα του οαεδ και να περιμενεις 360 ευρω την ωρα,οταν ο μπροστινος σου αλλοδαπος θα παρει 580....
Ρατσισμος ειναι,να πληρωνεις 25 ευρω στα νοσοκομεια για εισαγωγη και 5 για εξεταση,ενω ο αλλοδαπος δωρεαν..
Ρατσισμος ειναι,να βαζει ο αλλοδαπος το παιδι του δωρεαν σε παιδικο σταθμο και το δικο σου να μην το δεχονται...
Ρατσισμος ειναι,να βγαζει ο αλλος 50 ευρω αφορολογητα στα φαναρια ημερησιως και εμενα να μου κραταει το 43% απο το 20αρικο...
Ρατσισμος ειναι,να κανεις συγκεντρωση για τον πεθαμενο πακιστανο λογω ιδεολογιας,την ωρα που οι συμπολιτες σου αυτοκτονουν..
Ρατσισμος ειναι,να αποκαλεις τον αλλον ρατσιστη και φασιστα,επειδη δεν μπορεσες ποτε να βρεις μια λεξη που να περιγραφει την αγαπη για την πατριδα που δεν ενιωσες ποτε..."
ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ,
ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ,
ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ,ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.

ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ !
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ !!

Κυριακή, 23 Μαΐου 2010

Ασύλληπτο φαγοπότι στην Υγεία !

Τα στοιχεία, σε ρεπορτάζ του “Βήματος” δείχνουν ότι τα γνωστά “πιράνχας” των προμηθειών, ζουν και βασιλεύουν και συνεχίζουν να χρεώνουν το δημόσιο και τους αφαλισμένους που πληρώνουν “χρυσά” στεντ, απινιδωτές κ.α.
Σύμφωνα με το Βήμα οι δαπάνες για την υγεία μέσα σε πέντε χρόνια διπλασιάστηκαν από 1,5 δισ. σε 3 δισ. Από παντού οι πάντες φαίνεται να βγάζουν κέρδος που σε μερικές περιπτώσεις αγγίζει το 1.000% . Όχι μόνο από εξελιγμένα μηχανήματα -στεντ, απινιδωτές, τεχνητά μέλη κ.α.- αλλά μέχρι και από το ταπεινό οινόπνευμα και
τις γάζες.

Το ίδιο υλικό, της ίδιας εταιρείας που στο εξωτερικό χρεώνεται στα ασφαλιστικά ταμεία 100 ευρώ, εδώ το δημόσιο το πληρώνει από 300 ως 3.000 ευρώ, ανάλογα με το πόσο είναι το μερίδιο γιατρών και προμηθετών σε κάθε νοσοκομείο. Χαρακτηριστικά παραδείγματα:

- απινιδωτής στην Ελλάδα στοιχίζει ως 34.400 ευρώ ενώ στην Ευρώπη ως 23.000
- το στεντ στην Ελλάδα κάνει 1.000 – 2.500 ευρώ και στην Ευρώπη 500 – 2.000
- στα μοσχεύματα αορτής η φθηνότερη τιμή στην Ελλάδα είναι 850 και στην Ευρώπη 400 ευρώ

“Χτυπητή” εντύπωση κάνει και ότι υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις στις τιμές των ίδιων υλικών σε διαφορετικά ελληνικά νοσοκομεία. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, χαρακτηριστικά μία ακτινογραφία ή η ίδια θεραπεία χρεώνεται με άλλο κοστολόγιο στην Πάτρα ή στην Αλεξανδρούπολη, με τα ασφαλιστικά ταμεία να πληρώνουν αδιαμαρτύρητα.

Στα συμπεράσματα της έρευνας φαίνεται ακόμη ότι σε επεμβάσεις χρησιμοποιούνται παραπάνω εμφυτεύματα και υλικά από το αναγκαίο. Νοσοκομεία παραλαμβάνουν εν γνώσει τους άχρηστα υλικά μόνο και μόνο και μόνο επειδή με αυτόν τον τρόπο οι προμηθευτές ρίχνουν τις τιμές στα χρήσιμα.

Κέρδη 773% βγάζουν οι εταιρείες

Το κέρδος των συνεργαζόμενων εταιρειών αγγίζει μέχρι και το 773%.! Για παράδειγμα - σύμφωνα με το ΒΗΜΑ- η εταιρεία Άρθρωσις ΑΕ φέρεται – σύμφωνα με το δημοσίευμα – να έβγαλε κέρδος 582,39% από πώληση ευμφυτευμάτων στο Αττικόν, η Βιομέτ 242% από το Νίμιτς, η Johnson and Johnson (υπόθεση De Puy που ερευνάται από την ελληνική δικαιοσύνη) έβγαλε κέρδος 693,6% ενώ η ΙΑΜΕΧ 773, 7% πουλώντας προϊόντα στο Γενικό Κρατικό.

Εδώ σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους έχει παρέμβει και η γενική Γραμματεία Εμπορίου του υπουργείου Οικονομίας που επίσης διαπιστώνει ότι οι εταιρείες προμηθευτών βγάζουν κέρδος από 120% ως 773%.

Μία από τις πολλές περιπτώσεις που εντοπίστηκαν: Εταιρεία είχε αγοράσει ορθοπεδικό εμφύτευμα με 13.650 ευρώ και στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού τιμολογήθηκε στα 35.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ..!

Υλικό που αγοράστηκε από εταιρεία 99 ευρώ πωλήθηκε στο Γενικό Κρατικό Αιγίου 865 ευρώ! Στο ίδιο νοσοκομείο στυλεός με κόστος αγοράς 427 ευρώ πωλήθηκε 2.880 ευρώ!

Κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης αναφέρει ότι “έρχονται διώξεις” για όσους έχουν βάλει την υπογραφή τους σε τέτοιες συμβάσεις προμηθειών, γνωρίζοντας ότι ζημιώνουν το σύστημα Υγείας.

Μεταξύ των άλλων “θαυμαστών” η έρευνα αποκάλυψε ότι και 150. 000 άνθρωποι που έχουν πεθάνει θεωρούνται ακόμη ασφαλισμένοι, με αποτέλεσμα να γράφονται φάρμακα και νοσηλείες “στο όνομά τους”.
newsit.gr
Related Posts with Thumbnails