"Ρατσισμος ειναι,να εισαι στην σειρα του οαεδ και να περιμενεις 360 ευρω την ωρα,οταν ο μπροστινος σου αλλοδαπος θα παρει 580....
Ρατσισμος ειναι,να πληρωνεις 25 ευρω στα νοσοκομεια για εισαγωγη και 5 για εξεταση,ενω ο αλλοδαπος δωρεαν..
Ρατσισμος ειναι,να βαζει ο αλλοδαπος το παιδι του δωρεαν σε παιδικο σταθμο και το δικο σου να μην το δεχονται...
Ρατσισμος ειναι,να βγαζει ο αλλος 50 ευρω αφορολογητα στα φαναρια ημερησιως και εμενα να μου κραταει το 43% απο το 20αρικο...
Ρατσισμος ειναι,να κανεις συγκεντρωση για τον πεθαμενο πακιστανο λογω ιδεολογιας,την ωρα που οι συμπολιτες σου αυτοκτονουν..
Ρατσισμος ειναι,να αποκαλεις τον αλλον ρατσιστη και φασιστα,επειδη δεν μπορεσες ποτε να βρεις μια λεξη που να περιγραφει την αγαπη για την πατριδα που δεν ενιωσες ποτε..."
ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ,
ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ,
ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ,ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.

ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ !
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ !!

Κυριακή, 2 Μαΐου 2010

Επικοινωνιακό παιγνίδι της κυβέρνησης με τα νέα μέτρα

"Διαρρέει" τώρα οτι κατάφερε να διασώσει τα δώρα στον ιδιωτικό τομέα και ένα μέρος τους για το δημόσιο.
Σε ένα απαράδεκτο επικοινωνιακό παιγνίδι έχει προχωρήσει η κυβέρνηση το τελευταίο 48ωρο. Ενω τα μέτρα έχουν "κλειδώσει" από την Παρασκευή και κορυφαίος υπουργός είπε στους δημοσιογράφους έξω απο το μέγαρο Μαξίμου οτι "τα πράγματα είναι άσχημα και για τον ιδιωτικό τομέα", το Σάββατο κυβερνητικοί κύκλοι υποστήριξαν ότι η
κυβέρνηση έδωσε μάχη και μάλλον σώζει τα δώρα για τον ιδιωτικό τομέα, αλλα με διαφορετική μορφή, ίσως με τη μορφή πρίμ παραγωγικότητας.

Ταυτόχρονα, ως προς τις περικοπές στο δημόσιο, λέγεται οτι ίσως να μήν υπάρξει πλήρης περικοπή των δώρων αλλά ενσωμάτωση ενός μέρος τους στους 12 μισθούς.

Η κυβέρνηση όπως φαίνεται προετοίμασε την κοινή γνώμη για... καταστροφή, ώστε να φανεί εκ των υστέρων... γενναιόδωρη.

Σε σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου, οριστικοποιήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες του νομοσχεδίου που θα περιλαμβάνει όλα τα επώδυνα μέτρα.

Στις 11:00 το πρωί της Κυριακής και μετά απο συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που θα ξεκινήσει στις 09.30, ο υπουργός οικονομικών θα ανακοινώσει το πακέτο των μέτρων.


Τα μέτρα που έχουν κλειδώσει είναι:

1) Το όριο των απολύσεων από το 2% πάει στο 4%
2) Μειώνονται οι αποζημιώσεις
3) Καταργείται η διατησία στις συλλογικές διαπραγματεύσεις
4) Θα αυξηθεί το ΛΑΦΚΑ, το οποίο για τις υψηλές συντάξεις θα φτάσει το 15%

Η αύξηση του ΦΠΑ στο 23% θα επιφέρει μεταξύ άλλων εκτόξευση της τιμής της βενζίνης η οποία θα συμπαρασύρει όλη τη γραμμή παραγωγής, αρα θα μετακυληθεί σε όλα τα προϊόντα.

Το Eurogroup που θα συνεδριάσει το μεσημέρι της Κυριακής στις Βρυξέλλες και στο οποίο θα παρίσταται ο Γ. Παπακωνσταντίνου, θα κάνει αποδεκτό το αίτημα της Ελλάδας και θα άναψει το “πράσινο φως' για την ενεργοποίηση του μηχανισμού. Η τελική συμφωνία θα γίνει απο τους αρχηγούς των κρατών στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης στις 7 και 8 Μαϊου στις Βρυξέλλες.

Τη Δευτέρα θα συγκλιθεί και το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Αυτό ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αντώνης Σαμαράς. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα του πρωθυπουργού στο κ. Παπούλια που του ζητούσε να συγκαλέσει το συμβούλιο. Τη Δευτέρα θα γίνει δεκτός ο πρωθυπουργός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Τα μέτρα θα επικυρωθούν απο την Ελληνική Βουλή πιθανότατα την Τετάρτη.

Δεδομένη θεωρείται η καταψήφιση των μέτρων από το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ υιοθετεί ακραίες θέσεις, όπως φάνηκε από την στάση του με το κρουαζερόπλοιο "Ζενίθ" αλλά από την δήλωση Μαϊλη ότι το ΚΚΕ είναι αντίθετο με το Σύνταγμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ διά του προέδρου του ζητά δημοψήφισμα ή ακόμη και νέες εκλογές ενώ ερώτημα παραμένει τί θα κάνει η ΝΔ.
newsit.gr
Related Posts with Thumbnails