"Ρατσισμος ειναι,να εισαι στην σειρα του οαεδ και να περιμενεις 360 ευρω την ωρα,οταν ο μπροστινος σου αλλοδαπος θα παρει 580....
Ρατσισμος ειναι,να πληρωνεις 25 ευρω στα νοσοκομεια για εισαγωγη και 5 για εξεταση,ενω ο αλλοδαπος δωρεαν..
Ρατσισμος ειναι,να βαζει ο αλλοδαπος το παιδι του δωρεαν σε παιδικο σταθμο και το δικο σου να μην το δεχονται...
Ρατσισμος ειναι,να βγαζει ο αλλος 50 ευρω αφορολογητα στα φαναρια ημερησιως και εμενα να μου κραταει το 43% απο το 20αρικο...
Ρατσισμος ειναι,να κανεις συγκεντρωση για τον πεθαμενο πακιστανο λογω ιδεολογιας,την ωρα που οι συμπολιτες σου αυτοκτονουν..
Ρατσισμος ειναι,να αποκαλεις τον αλλον ρατσιστη και φασιστα,επειδη δεν μπορεσες ποτε να βρεις μια λεξη που να περιγραφει την αγαπη για την πατριδα που δεν ενιωσες ποτε..."
ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ,
ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ,
ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ,ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.

ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ !
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ !!

Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010

Αναδρομικός έλεγχος περιουσιών Υπουργών

ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ «SIEMENS»
Κόκκαλη, Λάμπρου καλεί η επιτροπή.
Ανοίγει ο δρόμος για τον αναδρομικό έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων των πολιτικών που διετέλεσαν υπουργοί, υφυπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και γενικοί γραμματείς στα υπουργεία που υπέγραψαν συμβάσεις με την εταιρεία Siemens κατά την τελευταία 20εταία. Ο πρόεδρος της Βουλής, παραλήπτης της επιστολής από την εξεταστική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση Siemens, απέστειλε έγγραφο προς τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Σωτήρη Λύτρα, την επιτροπή ελέγχου των οικονομικών της Βουλής και την επιτροπή ελέγχου του Αρείου Πάγου για να διενεργήσουν την
έρευνα.
Κατά τα άλλα, χθες κλήθηκαν από την επιτροπή δύο ήδη κατηγορούμενοι στην υπόθεση, στους οποίους έγινε η επισήμανση ότι μπορεί να τύχουν της εύνοιας των ευεργετικών διατάξεων που πρόσφατα ψηφίστηκαν για τους μάρτυρες ή κατηγορούμενους που συνεισφέρουν ουσιωδώς στην εξεύρεση της αλήθειας.
Ο πρώην γενικός διευθυντής της Siemens Πρόδρομος Μαυρίδης που είναι ήδη κατηγορούμενος για διακίνηση μαύρου χρήματος, επέμεινε και με την αυτοπρόσωπη παρουσία του ενώπιον της εξεταστικής στην επίκληση της ιδιότητας του κατηγορουμένου προκειμένου να μην καταθέσει.
Τόσο η Βάσω Τσόνογλου από το ΠΑΣΟΚ, όσο και ο Δημήτρης Παπαδημούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ τον ρώτησαν αν είναι διατεθειμένος να μιλήσει για το διάστημα μετά το 2003, αφού μέχρι τότε καλύπτεται από την κατηγορία, εκείνος όμως επέμεινε στην άρνησή του.
Επέμεινε επίσης, όταν ο Παναγιώτης Καμμένος (ΝΔ) του επισήμανε τη δυνατότητα να τύχει της ευνοϊκή μεταχείρισης μαρτύρων, αν προβούν σε σημαντικές αποκαλύψεις, σύμφωνα με τελευταία νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε, άφησε όμως ανοικτό το ενδεχόμενο να το εξετάσει για το μέλλον.
Μετά την άρνηση Μαυρίδη να καταθέσει, ακυρώθηκε και η πρωτοβουλία που είχε πάρει ο πρόεδρος της εξεταστικής Σήφης Βαλυράκης να εξεταστεί κατ' αντιπαράσταση με τη γραμματέα του Μιχάλη Χριστοφοράκου, που είχε ήδη κληθεί.
Αντιθέτως ο πρώην τεχνικός διευθυντής της Siemens Διονύσης Δενδρινός ως δεύτερος μάρτυρας ήρθε αποφασισμένος να καταθέσει ενώπιον της εξεταστικής και το έπραξε, αν και ο συνήγορός του Ηλίας Αναγνωστόπουλος είχε προϊδεάσει ότι ο πελάτης του θα ακολουθούσε την τακτική του Πρόδρομου Μαυρίδη να επικαλεστεί το δικαίωμα να μην εξετασθεί επειδή έχει την ιδιότητα του κατηγορουμένου.
Ο μάρτυρας παρουσιάστηκε να έχει πλήρη άγνοια των ανόμων συμπεριφορών Χριστοφοράκου. "Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσαν στον όμιλο οι αποκαλύψεις. Η καθημερινή συμπεριφορά Χριστοφοράκου δεν παρέπεμπε σε αυτά που αποκαλύφθηκαν", είπε. Ο κ. Δενδρινός που εξαναγκάστηκε σε παραίτηση το Νοέμβριο 2008 αρνήθηκε την κατηγορία της απάτης που του έχει απαγγελθεί υποστηρίζοντας ότι η Siemens παρέδωσε τον εξοπλισμό που όφειλε από τη σύμβασή της τον Ιούλιο 2004 πριν τους ολυμπιακούς αγώνες.
Αυτά ήταν το ΤΕΤΡΑ, οι κάμερες, οι τερματικοί σταθμοί και το σύστημα εντοπισμού οχημάτων AVL. Υποστήριξε ότι τυχόν άλλες καθυστερήσεις οφείλονταν στην ανάδοχο εταιρεία που κατά τον ίδιο ευθύνεται για τα προβλήματα στη διαλειτουργικότητα του C4I.
Ο μάρτυρας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δόθηκαν χρήματα, λέγοντας ότι, αν έγιναν αυτά, μεθοδεύτηκαν από τη μητρική εταιρεία, με πιθανούς αποδέκτες πολιτικά κόμματα, ενώ δεν απέκλεισε μεγάλο μέρος από τις μίζες να πήγαν στις τσέπες στελεχών της εταιρείας που φέρονταν ως διακινητές.
"'Εδειξε" μάλιστα τον Ράινχαρτ Σίκατσεκ για τον οποίο υποστήριξε ότι "το C4I το χρησιμοποίησε για άλλες δουλειές. Μπορεί να δόθηκαν χρήματα, αλλά όχι σε αυτή την κλίμακα που γράφεται και όχι για κάθε δουλειά στην Ελλάδα".
Το στοιχείο το οποίο εμμέσως παραδέχθηκε ήταν ότι πράγματι την άνοιξη του 2003 ο Μιχάλης Χριστοφοράκος του είχε αναθέσει να καταρτίσει ένα "non paper" με τα προτερήματα του C4I.
Το γεγονός περιλαμβάνεται στο ημερολόγιο του Χριστοφοράκου και είναι την παραμονή της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, όπου αποφασίστηκε η προμήθεια του C4I, με την επισήμανση "να σταλεί non paper" σε τρεις υπουργούς.
Σε ερώτηση που υποβλήθηκε στον μάρτυρα είπε ότι δεν θυμάται αν δόθηκε σε υπουργούς, ούτε αν ήταν προς το ΚΥΣΕΑ.
* Την ερχόμενη εβδομάδα μεταβαίνουν στη Γερμανία οι βουλευτές -μέλη της επιτροπής Βάσω Τσόνογλου από το ΠΑΣΟΚ, Πάνος Καμμένος από τη ΝΔ κα Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ προκειμένου να ανακρίνουν στο προξενείο του Μονάχου τους Ράϊνχαρτ Σίκατσεκ και Μίχαελ Κουτσενρόϊτερ κι αν καταστεί δυνατό -εφόσον συναινέσει - και τον Μιχάλη Χριστοφοράκο.
* Σήμερα έχει κληθεί να καταθέσει ο επικεφαλής του ομίλου εταιρειών επικοινωνιών CIVITAS Γ. Φλέσσας, για να εξετασθεί για τις σχέσεις του με την Siemens και τις υπηρεσίες που προσέφερε σύμφωνα με τη σύμβαση που είχαν υπογράψει, ενώ χθες ζητήθηκε από τον κ. Δ. Παπαδημούλη να επισπευσθεί η κλήση των εμπλεκομένων με τις συμβάσεις με τη Siemens, Σωκράτη Κόκκαλη, Πέτρου Λάμπρου και Γιώργου Σκαρπέλη, για τους οποίους ομοφώνως έχει δεχθεί η επιτροπή να κληθούν.
Ο ΧΡ. ΒΕΡΕΛΗΣ
Στο μεταξύ, με νέα δήλωσή του στον Τύπο, επανέρχεται ο πρώην υπουργός και βουλευτής Χρήστος Βερελής, αναφορικά με τις αναφορές για το όνομά του στο ημερολόγιο Χριστοφοράκου.
Ο ίδιος παραπέμπει σε παλαιότερη δήλωσή του, ότι ήταν εκείνος που άσκησε ως υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών πιέσεις στη Siemens και μάλιστα εισηγήθηκε να αποκλειστεί κοινοπραξία που δεν εκπλήρωνε τις υποχρεώσεις της, αλλά δεν έγινε τελικώς χωρίς να ευθύνεται ο ίδιος.
Σημειώνει ακόμη ότι ο ίδιος θεωρούσε μέρος της δουλειάς του και του καθήκοντός του να συναντά το Χριστοφοράκο, ενώ αναρωτιέται "τι δουλειά είχαν όλοι οι υπόλοιποι που αναγράφονται" και σημειώνει ότι "όποιος είχε λόγους να μη καταγράφεται στα ημερολόγια κι από ενδιάμεσους γραμματείς, υπήρχαν πιο πρόσφοροι τρόποι επικοινωνίας, αφού την εποχή εκείνη υπήρχαν και καρτοκινητά".
Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ
Στις 17 Ιουνίου ορίστηκε η σύγκληση της ολομέλειας Eφετών προκειμένου να ανατεθεί η έρευνα της υπόθεσης και σε τρίτο εφέτη ανακριτή. Η Επιτροπή ζητά το άνοιγμα λογαριασμών 25 χρηματιστών και επιχειρηματιών, που με βάση τη δικογραφία, σε αυτούς εμβάστηκαν ποσά από τα μαύρα ταμεία της γερμανικής εταιρείας.
Aναμένεται εξάλλου η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας για την απαγόρευση εξόδου του Τάσου Μαντέλη από τη χώρα, με τον ίδιο να εμμένει στην εκδοχή της προεκλογικής χορηγίας.
Θα συνδράμουμε στον έλεγχο της Εξεταστικής για τους τραπεζικούς λογαριασμούς, δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης.
ΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ
* Τη Δευτέρα θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου και της λίμνης Βισθωνίδας.
Η συζήτηση γίνεται με πρωτοβουλία των βουλευτών της πλειοψηφίας.
Related Posts with Thumbnails