"Ρατσισμος ειναι,να εισαι στην σειρα του οαεδ και να περιμενεις 360 ευρω την ωρα,οταν ο μπροστινος σου αλλοδαπος θα παρει 580....
Ρατσισμος ειναι,να πληρωνεις 25 ευρω στα νοσοκομεια για εισαγωγη και 5 για εξεταση,ενω ο αλλοδαπος δωρεαν..
Ρατσισμος ειναι,να βαζει ο αλλοδαπος το παιδι του δωρεαν σε παιδικο σταθμο και το δικο σου να μην το δεχονται...
Ρατσισμος ειναι,να βγαζει ο αλλος 50 ευρω αφορολογητα στα φαναρια ημερησιως και εμενα να μου κραταει το 43% απο το 20αρικο...
Ρατσισμος ειναι,να κανεις συγκεντρωση για τον πεθαμενο πακιστανο λογω ιδεολογιας,την ωρα που οι συμπολιτες σου αυτοκτονουν..
Ρατσισμος ειναι,να αποκαλεις τον αλλον ρατσιστη και φασιστα,επειδη δεν μπορεσες ποτε να βρεις μια λεξη που να περιγραφει την αγαπη για την πατριδα που δεν ενιωσες ποτε..."
ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ,
ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ,
ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ,ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.

ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ !
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ !!

Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ.-Ενταση με Ροντούλη που αρνήθηκε να επιδώσει παραχωρητήρια σε Αλβανoύς

ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ.
"Δεν είναι δυνατόν Έλληνες πολίτες με πολλαπλά οικογενειακά και οικονομικά προβλήματα και άνθρωποι που αντιμετωπίζουν αναπηρίες και ανεργία να είναι δικαιούχοι δυνητικά, αλλά τελικά να μένουν απέξω και κάποιοι αλλοδαποί να παίρνουν σπίτια που ανήκουν σε Έλληνες."

- Παρουσία του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, βουλευτών, των αρχών του Νομού και της προέδρου του ΟΕΚ κ. Γ. Κωτίδου, παραδόθηκαν χθες τα κλειδιά των 246 νέων εργατικών κατοικιών που δημιουργήθηκαν στη Γιάννουλη Λάρισας στους δικαιούχους εργαζόμενους.
Ουσιαστικά όμως, παρά το γεγονός ότι τα διαμερίσματα είναι όλα έτοιμα, δόθηκαν παραχωρητήρια τελικά για 138 κατοικίες, καθώς για τις υπόλοιπες εκκρεμούν ακόμα ενστάσεις η εξέταση των οποίων, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Εργασίας, θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν, ώστε και αυτές να παραδοθούν.
Εκφράζοντας τη χαρά του που και νέοι εργαζόμενοι με τις κατοικίες που τους παραδίδονται εκπληρώνουν ένα όνειρο ζωής, ο υφυπουργός Εργασίας σε δηλώσεις του στην «Ε» επισήμανε ότι παρά τις υπάρχουσες δύσκολες οικονομικές συγκυρίες θα αρχίσουν πάλι να «ανοίγονται» τα προγράμματα του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας για τις παροχές που είχαν «παγώσει».
Συγκεκριμένα ο κ. Κεγκέρογλου μεταξύ άλλων θα αναφέρει:
«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για έναν υφυπουργό να παραδίδει κατοικίες σε ανθρώπους εργαζόμενους που είχαν όνειρο ζωής την απόκτηση ενός σπιτιού. Πρόκειται για 246 σύγχρονες κατοικίες που έχουν κατασκευαστεί σύμφωνα με όλους τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης.
Σήμερα παραδίδουμε παραχωρητήρια σε 138 οικογένειες, ενώ οι υπόλοιπες κατοικίες θα παραδοθούν αμέσως μόλις λήξουν οι διαδικασίες που προβλέπονται και εκδικαστούν οι εκρεμότητες που υπάρχουν από ενστάσεις.
Ο ΟΕΚ, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες θα συνεχίσει να παράγει έργο στον τομέα της στεγαστικής πολιτικής.
... Θα συνεχίσουμε μετά από ένα εξάμηνο περίπου που «πάγωσαν» τα προγράμματα, μετά την 1η Μαρτίου ξεκινώντας από δύο προγράμματα που θα ανακοινωθούν στις επόμενες ημέρες εκ των οποίων το ένα αφορά στην επιδότηση ενοικίου και το άλλο το κατασκευαστικό πρόγραμμα. Για τα υπόλοιπα επεξεργαζόμαστε τα κριτήρια, τους όρους και τις προϋποθέσεις, ώστε και αυτά σταδιακά να ξεκινήσουν».

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΤΗΡΙΑ
Ξεκινώντας τις διαδικασίες παράδοσης των παραχωρητηρίων, σε σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κ. Τζανακούλης, τόνισε ότι ο Δήμος θα σταθεί δίπλα στους νέους κατοίκους του οικισμού και θα φροντίσει ώστε να δημιουργηθεί εκεί κοντά στάση για τα αστικά λεωφορεία, ενώ ιδιαίτερη μέριμνα θα δοθεί στο φωτισμό, αλλά και στην αποκομιδή των σκουπιδιών.
«Ο Δήμος Λαρισαίων, κατέληξε απευθυνόμενος προς τους δικαιούχους, θα βρίσκεται κοντά σας για την αντιμετώπιση κάθε προβλήματος που θα προκύψει».
Χαιρετισμό απηύθηνε και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας κ. Αθανάσιος Βάιος που υπενθύμισε το ιστορικό της ανέγερσης αυτών των κατοικιών αλλά και τους αγώνες του ΕΚΛ μέχρι να ολοκληρωθούν.
Ο κ. Βάιος είπε ακόμα ότι πρέπει άμεσα να προχωρήσει η δημιουργία νέων εργατικών κατοικιών σε Τούμπα και Άγιο Θωμά ενώ ζήτησε:
* Να λειτουργήσει άμεσα ο παιδικός σταθμός που είναι έτοιμος από την Εργατική Εστία εδώ στη Γιάννουλη στον πρώην οικισμό τώρα που προστίθενται και άλλες οικογένειες.
* Ανέγερση βρεφονηπιακού σταθμού στον Άγιο Θωμά.
*  Να προχωρήσει η δημοπράτηση του κτιρίου του ΙΚΑ.
* Να δημοπρατηθεί το κτίριο, Εργατικό Κέντρο Λάρισας, που η
άδειά του είναι κατατεθειμένη στην πολεοδομία 5 χρόνια.
* Να προχωρήσει ο ΟΕΚ στην αγορά οικοπέδων για τράπεζα γης,
από την προκήρυξη που έγινε το 2007.
Σύντομο χαιρετισμό, εκφράζοντας τη χαρά της για την ολοκλήρωση και την παράδοση του οικισμού, απηύθηνε και η πρόεδρος του ΟΕΚ κ. Γωγώ Κωτίδου και στη συνέχεια ξεκίνησε η διαδικασία επίδοσης των παραχωρητηρίων.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ
Σοβαρό επεισόδιο όμως προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της παράδοσης των σχετικών τίτλων στους δικαιούχους όταν μεταξύ άλλων εκλήθη να επιδώσει ένα παραχωρητήριο σε δικαιούχο αλλοδαπό (αλβανικής καταγωγής) ο βουλευτής του ΛΑ.ΟΣ κ. Αστέριος Ροντούλης, ο οποίος αρνήθηκε να το πράξει.
Προς στιγμήν επικράτησε αμηχανία, ακούστηκαν κάποιες φωνές και η πρόεδρος του ΟΕΚ είπε απευθυνόμενη προς το μέρος του: «Ντροπή».
Ο κ. Ροντούλης απήντησε ότι είναι δικαίωμά του να το κάνει εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή του στο να δίνονται εργατικές κατοικίες σε αλλοδαπούς χωρίς πρώτα να έχουν πάρει όλοι οι Έλληνες που τις έχουν ανάγκη.
Τα πράγματα οξύνθηκαν για λίγο και ο βουλευτής του ΛΑ.ΟΣ. απευθυνόμενος στον υφυπουργό Εργασίας του ζήτησε να «επιπλήξει την υφισταμένη του καθώς φέρθηκε άσχημα σε εκπρόσωπο του ελληνικού κοινοβουλίου». Τελικά με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων το επεισόδιο δεν πήρε έκταση περαιτέρω...
Ο κ. Ροντούλης αναφερόμενος στο θέμα των εργατικών κατοικιών σε δηλώσεις του τόνισε ότι: «Καλές είναι οι δεξιώσεις και τα χειροκροτήματα, αλλά υπάρχει και η σκοτεινή πλευρά του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας.
Δεν είναι δυνατόν Έλληνες πολίτες με πολλαπλά οικογενειακά και οικονομικά προβλήματα και άνθρωποι που αντιμετωπίζουν αναπηρίες και ανεργία να είναι δικαιούχοι δυνητικά, αλλά τελικά να μένουν απέξω και κάποιοι αλλοδαποί να παίρνουν σπίτια που ανήκουν σε Έλληνες.
Ακόμα υπάρχει και η μεγάλη εκκρεμότητα των ενστάσεων και υπάρχουν θεσμικά κενά στο νομοθετικό πλαίσιο του ΟΕΚ που δημιουργούν σε ανθρώπους πρόβλημα. Υπάρχουν κενά με βάση τα οποία στέλνεται στα κεντρικά του ΟΕΚ απορριπτικό για κάποιους δικαιούχους που στη συνέχεια θα πρέπει να εξεταστεί από το Δ.Σ του ΟΕΚ.
ΟΙ άνθρωποι αυτοί πράγματι είναι χωρίς κατοικία και θα πρέπει να υπομένουν αυτοί τη βάσανο.
Εμείς θα κάνουμε αλλεπάλληλες παρεμβάσεις προκειμένου οι Έλληνες να παίρνουν το μερίδιο που τους αξίζει και να υπάρξει ένα θεσμικό πλαίσιο ολοκληρωμένο που δεν θα ταλαιπωρεί τον πολίτη».
* Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ακόμα ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ. Β. Έξαρχος και Ε. Νασιώκας, ο περιφερειάρχης κ. Κ. Αγοραστός, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, ο δ/ντής του ΟΕΚ Θεσσαλίας κ. Κ. Τσαλαπόρτας και πολλοί δικαιούχοι και κάτοικοι της περιοχής.

Εφ.Ελευθερία
Related Posts with Thumbnails