"Ρατσισμος ειναι,να εισαι στην σειρα του οαεδ και να περιμενεις 360 ευρω την ωρα,οταν ο μπροστινος σου αλλοδαπος θα παρει 580....
Ρατσισμος ειναι,να πληρωνεις 25 ευρω στα νοσοκομεια για εισαγωγη και 5 για εξεταση,ενω ο αλλοδαπος δωρεαν..
Ρατσισμος ειναι,να βαζει ο αλλοδαπος το παιδι του δωρεαν σε παιδικο σταθμο και το δικο σου να μην το δεχονται...
Ρατσισμος ειναι,να βγαζει ο αλλος 50 ευρω αφορολογητα στα φαναρια ημερησιως και εμενα να μου κραταει το 43% απο το 20αρικο...
Ρατσισμος ειναι,να κανεις συγκεντρωση για τον πεθαμενο πακιστανο λογω ιδεολογιας,την ωρα που οι συμπολιτες σου αυτοκτονουν..
Ρατσισμος ειναι,να αποκαλεις τον αλλον ρατσιστη και φασιστα,επειδη δεν μπορεσες ποτε να βρεις μια λεξη που να περιγραφει την αγαπη για την πατριδα που δεν ενιωσες ποτε..."
ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ,
ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ,
ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ,ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.

ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ !
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ !!

Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2011

Θέλουν να νομιμοποίησουν τους μεταναστες,με δικαιολογία την ανεργία !

Διαμαρτυρία μεταναστών στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Περιφέρειας Θεσσαλίας,ειχαμε πριν λιγες ημέρες, (22/12/11) ,απαιτώντας άμεσες λύσεις στα οξυμένα προβλήματα τους.
Στη σύσκεψη που οργανώθηκε,επισημάνθηκε ότι οι συνθήκες ζωής για τους μετανάστες χειροτερεύουν συνεχώς, ιδιαίτερα στις συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης. Οσον αφορά στους οικοδόμους τονίστηκε ότι κινδυνεύουν με απέλαση καθώς λόγω της ανεργίας που μαστίζει τον κλάδο, δε συμπληρώνουν τα απαραίτητα ένσημα για τη θεώρηση - ανανέωση της κάρτας παραμονής τους.
Και τονίστηκε πως για το ταξικό εργατικό κίνημα η μεγάλη πλειοψηφία των μεταναστών είναι μέρος της εργατικής τάξης, το πιο σκληρά εκμεταλλευόμενο μέρος της, παράγει πλούτο και γι' αυτό ο αγώνας για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων τους πρέπει να είναι κοινός.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Τους μετανάστες εργαζόμενους που πλήττονται από την ανεργία και κινδυνεύουν με απέλαση υπερασπίστηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, το οποιο συζήτησε το Θέμα και συγκροτώντας ειδική επιπροπή κατέληξε στο ακόλουθο ψήφισμα: «Οι χιλιάδες μετανάστες εργαζόμενοι και μεταξύ αυτών εκατοντάδες μετανάστες στην περιοχή μας που ενώ δουλεύουν πολλά χρόνια στην Ελλάδα και έχουν δημιουργήσει τις οικογένειές τους εδώ, βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι - λόγω της ανεργίας και της μη συμπλήρωσης των απαραίτητων ενσήμων - με την απειλή της απέλασης. Το Περιφερειακό Συμβούλιο στηρίζει τα αιτήματά τους και ζητά:

- Να καταργηθεί η συνθήκη «Δουβλίνο 2».
- Καμία απέλαση εργάτη μετανάστη που είναι σε ταμείο ανεργίας.
- Επανεξέταση του ελάχιστου αριθμού ενσήμων.
- Ασφαλιστική κάλυψη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανεξάρτητη από τον αριθμό των ενσήμων για όλους τους εργάτες.
- Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα.
- "Ισα δικαιώματα για 'Ελληνες και μετανάστες εργάτες.
- Δικαίωμα στην εργασία.
- Να εκχωρηθούν αρμοδιότητες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που αφορούν στην υποδοχή και την ομαλή ένταξη των μεταναστών και προσφύγων στην τοπική κοινωνία με μεταφορά των αντίστοιχων πόρων.
- Να συντομεύσουν και να απλουστευθούν οι διαδικασίες για νομιμοποίηση των μεταναστών».

Εφημερ.Ελευθερια
Related Posts with Thumbnails